10 dolog, amit ha feladsz, boldogabb leszel jövőre

Lassan vége a decembernek, és szoktuk mondani, Új év, új Élet!

Aztán lassan arra eszmélünk, semmi nem változott az előző évhez képest, és ugyanabba a verklibe szálltunk vissza, amiben tavaly is ültünk. Rohanunk, kapkodunk, és az Élet is rohan el mellettünk. Megint nem tudjuk megélni a pillanatot, a minőségi időt, a kikapcsolódást, a felhőtlenséget.

Engedd el ezt  10 dolgot, és meglátod a stressz helyett boldogság köszönt a mindennapjaidba! Ha nem is érzed rögtön a teljes átalakulást, de egyre kevesebb lesz a stresszes időszakod, és több a boldog és nyugodt pillanatod!

Lássuk csak, mit is kell teljesen elengedned!

Időrablók

Tedd fel magadnak a kérdést, valóban segítenek azok a dolgok, amivel az időt múlatod, hogy közelebb kerülj céljaidhoz, jobban, egészségesebben, boldogabban érezd magad? A sokadik játék a telefonodon, folyamatos net függőséged, nehogy lemaradj valamiről a Facebook-on, hírességek Twitter oldalainak böngészése, hogy jókat nevess rajta, vagy a videójáték, ami nélkül nem telhet el nap? Ne aggódj, mindannyiunknak van hasonló idővesztegetése nap mint nap…és mindannyiunknak le kellene szokni ezekről a dolgokról! Sürgősen!

Közösségi média féltékenység

Biztosan Te is ismered az érzést…A közösségi média pozitívuma, hogy tudod tartani a kapcsolatot közeli és távoli barátaiddal, de sajnos legtöbben nem csak arra használják. Ahogy mások oldalait nézegeted, böngészed, gyakran féltékenységet érzel, miért néz ki jobban, miért izgalmasabb az élete, miért van több szabadideje vagy jobb programjai. Irigységet érzel, vagy sajnálatot, mert van, aki postjaival pont ezt szeretné kiváltani. Hogy sajnálják. Egyik sem túl építő számodra, így jobb, ha ezeket is elengeded. Ne a legújabb filterben találd meg a szépséget, hanem a mindennapokban. Ne a még több LIKE-ra apellálj, ne attól érezd magad szépnek és jónak, hanem próbálj meg a való életben létezni.

A meggyőződés, hogy muszáj egészségmániásnak lenni ahhoz, hogy egészséges legyél

Amikor minden a fitness-ről, egészséges életmódról szól, és mindenki többet törődik a külsejével és egészségével, mint valaha, nagy a nyomás a legtöbbünkön.

Attól, hogy megeszel néha egy szelet süteményt, reggel kávéval indítod a napot, este pedig egy pohár vörösborral zárod, még nem vagy kevéssé egészséges. Próbálj meg kis lépésekkel haladni, és ne az étkezésed és edzésed körül forogjon minden a nap folyamán. Ez nem csak Neked frusztráló, hanem a környezetednek is. Az egészségmánia is függőség, és mint minden függőség, ez is negatív.

Reggeli e-mailek

Ahogy felkelünk, még van, hogy ki sem kelünk az ágyból, már a telefonunkon nézzük az e-maileket. Napunk rögtön stresszel indul, és a nyomással, megint mit kell kihozzunk a napból, és milyen elvárásoknak kell megfelelni. Próbáld meg pozitív gondolatokkal és tervekkel indítani a napot, átgondolva feladataidat. Igyál egy finom teát vagy kávét az ágyban, tervezd el a napod, a lehető legpozitívabban látva, így sokkal nagyobb energiával és bizakodással vágsz majd neki a napnak.

Panaszkodás

Ne a negativitásra fókuszálj! Minél többet beszélsz arról, mi nem működik, annál nehezebben mászol ki a negatív energiakörből. Próbálj meg a lehető lekvesebbet panaszkodni és elégedetlenkeni, ne lovalld bele magad azokba a dolgokba, amikkel elégedetlen vagy. Ha beszélsz is problémáidról a hozzád közelebb állóknak, mindig legyél bizakodó, és tudd, ez csak átmeneti állapot, nem tart örökké.

Negatív gondolataidon rágódni

A negativitás negativitást szül. Minél több negatív gondolatod van, és minél hosszabb ideig, annál nehezebben tudsz majd kimászni belőle. Próbálj meg leszokni erről, és pozitív megerősítésekkel kiütni a negatívat.

A múlt és jelen

A múlt már csak történelem, a jövő rejtelem, ahogy szokták mondani. Életünket, ha jobban belegondolunk, ez keseríti meg legjobban. Vagy a múlton való rágódás, lelkiismeret fordulás, vagy a jövőtől való félelem és aggodalom. Ha jobban tudsz a jelenben élni, és fókuszálni a “most”-ra, mintha csak az létezne, minden napodból a maximumot hoznád ki, felszabadultabb lennél és boldogabb.

Az imidzsed

Mindenki a tökéletességre törekszik, próbálja kihozni a maximumot. Óriás nyomást helyez magára, korlátokat szab, a legtöbb ember mást akar mutatni, mint ami valójában! Szabadítsd fel magad, és ne érdekeljen mindig, ki mit gondol rólad. Ne engedd, hogy korod, külsőd vagy munkád korlátozzon, ne az alapján élj, hogy másoknak megfelelj. Légy Önmagad, lény igazi, légy eredeti.

Külső tényezők a boldogságodhoz

Biztosan hallottad már a mondatot, vagy másoktól, vagy a saját fejedben, boldog leszek majd, ha vékonyabb leszek/lesz munkám/ szabadidőm/párkapcsolatom, stb. Micsoda idővesztegetés! A boldogságod nem függhet külső tényezőktől. Próbáld meg önmagadban megtalálni.

2018.

A 2017.-es év már lassan véget ér, mégis sokan még mindig “abban a táskában” kotorásznak. Semmi értelme azon rágódnod, mi volt, milyen hibákat követtél el, mit nem csináltál jól, vagy milyen rossz szokásaid voltak. Új év, új élet, új lehetőség. Kaptál egy új üres füzetet a 2018.-as évre, rajtad múlik, mit írsz bele, és ez akár lehet egy bestseller is!

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük