A gyerek után is legyél nő!

A gyermekáldás hatalmas mérföldkő egy pár életében, pláne egy nőében, hiszen ő az, aki a testében hordja a babát, majd aki megszüli, és a kezdeti időkben táplálja. A nők számára ez a folyamat testi változásokkal is jár, és ez a tény sokakat félelemmel tölt el. Ez nem is csoda, tekintve, hogy a csapból is az folyik, hogy a tökéletes kinézet milyen fontos, még akkor is, ha már anya az ember.

Ahelyett azonban, hogy már előre szorongással tölt el, mi lesz veled, ha megszületett a gyermeked, inkább tervezz! Félelem helyett a megoldáson gondolkozz, és ha igazán akarod, meg is fogod találni!

 

Ne mások miatt, magad miatt!

 

Az a baj, hogy anyukaként sokszor teljesen ellentétes elvárásokkal szembesülsz. Ha elhanyagolod magad, és csak a gyermekeddel foglalkozol, megszólnak. Mert hogy nézel ki, nem adsz magadra, milyen példát mutatsz stb. Ha viszont adsz magadra, azt kapod meg, hogy magaddal foglalkozol a gyereked helyett. Akinek már van gyereke, annak ismerős lehet mindez.

A kulcs, hogy ez ne érdekeljen. Ne másokért akarj nőies maradni, hanem magadért, a párkapcsolatodért. Jobban érzed a bőrödben magad, ha csinos vagy, ha jólesik tükörbe nézni, mintha lestrapált lennél, és elégedetlen lennél a külsőddel. Minél kevesebbet foglalkozol magaddal, annál jobban belesüppedsz ebbe az állapotba, és annál rosszabb lehet a közérzeted.

 

Szánj rá időt!

 

Amikor azt említettem, hogy a megoldáson gondolkozz, arra gondoltam, találd ki, hogyan lophatnál magadra időt! Ne feledd, a gyereknek van apja is, nem bűn, ha néha ő vigyáz rá, amíg te rendbe szeded magad. Tedd meg, ami szükséges ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben – ha ez tornát jelent, tornázz, ha kozmetikát, jelentkezz be, ha csak egy kényeztető masszázst, akkor masszíroztass! A lényeg, hogy ne felejts el nő lenni, szánj rá időt, hogy magaddal is foglalkozz, hiszen mindenkinek jobb, ha az anyaság nem temet maga alá. A gyermekednek is, a párodnak is, és Neked is!

 

Az idő urai

 

Egy elfoglalt anyukának a legfontosabb az életében a jó idő – management, enélkül összeomlik minden a családban.

A legtöbb nőnek az időhiány szokott lenni a kifogása, ha edzésről, énidőről, szépségápolásról,  feltöltődésről vagy a férjével töltött izgalmas programokról beszélünk.

Ha úgy érzed, ez egyedül nem megy, nőiesség coachingom segíthet Neked abban, hogy megtaláld azt az utat, ami boldoggá, elégedetté és kiegyensúlyozottá tesz minden téren!

 

Kattints IDE a részletekért! 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük