A nő legsérülékenyebb része: az önbizalma

A női önbizalom igen ingatag lábakon áll. Olyannyira, hogy az érzékenyebbeknek elég egy apróság is ahhoz, hogy megcsappanjon. Persze vannak szerencsésebbek, akik magabiztosabbak, és nem olyan könnyű őket kibillenteni a lelki egyensúlyukból, de a legtöbb nő önbizalma bizony sérülékeny, és nagyon nehéz felépíteni, pláne visszaépíteni, ha egyszer valaki lerombolta. Utóbbihoz pedig a férfiak értenek a legjobban.

Egy apró véletlen is elég

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a férfiak gonoszak és szándékosan rombolják a nők önbizalmát, habár erre is van példa. A legtöbb esetben észre sem veszik, hogy megbántanak minket néhány dologgal, ami hosszútávon az önbizalmuk sérüléséhez vezet.

Tegyük fel például, hogy a pároddal sétálgatsz az utcán, és ő megfeledkezve magáról, megbámul egy nagyon csinos nőt (aki szerinted jóval csinosabb nálad). Hogy érzed magad utána? Valószínűleg a nap további részében úgy érzed Te kevés vagy, Te nem vagy elég szép a párodnak. Pedig csak egy pillanat volt, valószínűleg nem is szándékos, mégis hatalmas csorbát ejtett az önbizalmadon.

Hogyan lehet ezeket kivédeni?

Mint oly sok minden, ez is elsősorban fejben dől el. Egész egyszerűen fogadd el azt a tényt, hogy minden nőnél van jobb nő. Mindenkinél lehet szebbet, jobbat, okosabbat, szexibbet találni. Ennek ellenére van, akinek éppen Te vagy a tökéletes, és nyilván nem véletlenül van melletted, vagy ha még nincs, valószínűleg meg fogod találni. Nem kell abszolút tökéletesnek lenned, ilyen ugyanis nem létezik. Elég, ha annak az egynek vagy, illetve leszel tökéletes, aki téged választ. Ez pedig nem szó szerinti tökéletességet jelent.

Építsd fel saját magadat

Másrészről, sokat számít, ha jól érzed magad a bőrödben. Ha az önbizalomhiányod abból fakad, hogy nem vagy elégedett a külsőddel, merj változtatni! Nem mindenen lehet, de sok dolgon igen! Kezdj el mozogni, sportolni, figyelj oda az egészséges táplálkozásra, vegyél magadnak néhány csinos ruhát, menj fodrászhoz, sminkeld ki magad, járj kozmetikushoz, csináltass magadnak szép körmöket! Ezek apróságok, de nagyon sokszor elegendőek ahhoz, hogy klasszisokkal nagyobb legyen az önbizalmad, hiszen máris tettél magadért valamit ahelyett, hogy beletörődnél, hogy Te “nem vagy elég jó”.

A siker építi az önbizalmadat

Ne csak a testedet ápold és szépítsd, hanem az elmédet is pallérozd. Tanulj meg új dolgokat, fejlődj, legyenek céljaid, terveid, “projectjeid”. A sikernél semmi nem építi jobban az önbizalmadat. Ehhez viszont kell némi vállalkozó szellem, kockáztatni kell, kilépni a komfortzónádból. Ne azért ne vágj bele valami újba, mert félsz a csalódástól. Rengeteg ember azért toporog egy helyben a “langyosban”, mert tart a kudarcélménytől, és úgy érzi, úgysem fog sikerülni. A legtöbb embernek saját maga  a legnagyobb gátja a fejlődésre.

Ne mástól várd az önbizalmad építését

Azt szoktam mondani, amivel mások ruháznak fel minket, azt el is vehetik tőlünk. Ezért fontos, hogy ne egy pasitól tedd függővé, hogy mennyit érsz. Ha nincs pasi, vagy nem úgy viselkedik, esetleg rombolja az önbizalmadat, totál összeomlasz. Ellenben ha magadat építed, dolgozol magadon és megszilárdítod a belső hitedet, azt senki nem veheti el tőled. Megéri a belső munka, hidd el!

Láttad már az ingyenes 9 önbizalom növelő gyakorlatomat? Ha nem, itt letöltheted!

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük