A tánc pozitív hatásai a testre és a lélekre

Mindenkinek lehetnek mélypontjai az életében, amikor egyszerűen rosszul érzi magát a bőrében, és nem nagyon látja, hogyan lehetne ezen változtatni. Nehéz is, ha éppen Te se nagyon tudod megfogalmazni a problémádat. Tudod, erre mondják, hogy tipikus nő: ő se tudja mi a baja, de nagyon fáj neki.

Demotiváltság és mini “burn out” szindróma

Néha viszont tényleg nem is igazán lehet meghatározni az alapproblémát, van az úgy, hogy az ember egyszerűen csak befásul, elege van mindenből: a munkából, a férjből, a gyerekekből, a barátokból, a házimunkából, és még saját magából is. Elég durva állapotnak tűnik, pedig nem az, sokszor elég annyi, ha csak kizökkensz a megszokott mókuskerékből, és máris visszaállsz normálisba. Na de hogyan zökkenj ki?

Először is ismerd fel, mi történik veled. Mindenkivel előfordul, hogy unott lesz és mélypontra kerül. Azonban nem mindegy, hogy tudatosan cselekszel e, vagy hagyod, hogy betemessen az unalom, depresszió és demotiváltság.

Ha felismered, mi történik Veled, és tudatosítod magadban, hogy ez az élet velejárója, akkor sokkal könnyebb lesz cselekedni is, és felállni a mélypontról.

Keress egy tevékenységet, ami feltölt!

Mondjuk táncolj, ha már nőből vagy. Miért pont a tánc? Azért, mert kifejezetten csajos műfaj, tehát egész nyugodtan érezheted azt, hogy ez rólad, a nőiességedről szól. Tudod, arról, amit az utóbbi időben kicsit elástál valahová a család, a házimunka meg a meló alá, és már nem is emlékeztél rá, hogy létezik. Semmi baj, mindenkivel megesik. Gond akkor van, amikor eszedbe sem jut, hogy esetleg elő kéne kaparni, mert akkor csak az elégedetlenséget érzed majd továbbra is anélkül, hogy tudnád, mi is a bajod.

Mindenkivel előfordul, hogy mint nagybetűs NŐ hátérbe szorul egy kicsit egyéb fontos szerepei és feladatai miatt, de nem mindegy, mennyi időre. Az emberi lélek ösztönösen törekszik az egyensúlyra, és egy idő után mély űr fog benned keletkezni, ha nem figyelsz magadra, csak a “kötelező” szerepeidre, vagy a körülötted lévőkre. Nem, ez nem önzés. Ha Te nem vagy jól, senki nem lesz jól körülötted. Elkerül a siker, a boldogság. Egy ember, aki ki van égve, nem tud adni, és nem tud teljesíteni sem. Hatással vagy a környezetedre, a párodra, családodra, gyermekedre, kollégáidra, ügyfeleidre, és minden élőlényre magad körül.

A tánc gyógyít

A tánc nagyon nőies tevékenység, és sokféle van belőle, szóval biztosan találsz majd olyat, ami kedvedre való, ami Te vagy. Feltölt, nőiesebbnek érzed magad tőle, nem mellesleg pedig mozogsz is rendszeresen, ami jót tesz az egészségednek, na meg persze az alakodnak is. Tánc közben észrevétlenül tanulod meg használni a tested, felfedezed magadban a szexi nőt, így nagyobb lesz az önbizalmad is, ami egyértelműen hatással lesz a mindennapjaidra. A mozgásnak rengeteg bizonyított jótékony hatása van, boldogsághormont termel, növeli az önbizalmadat, fejleszti a testtudatodat, szebb lesz tőle a tartásod, légiesebb, könnyedebb a járásod, csinosabbak a mozdulataid.

Ahelyett, hogy sírógörcsöt kapnál a millió teendőtől, azt érzed majd, hogy Te aztán ezeket simán lenyomod egy perc alatt. És nem csak így érzel majd, hanem tényleg így is lesz: ha dagadsz az önbizalomtól, sokkal hatékonyabb leszel minden területen! Szóval hajrá, szakadj ki a hétköznapokból és táncolj, egyből szebb lesz a világ!

 

Ha esetleg van kedved kipróbálni egy 10 perces zsírégető otthoni tánctréninget velem, kattintsd IDE, és legyen Tiéd MOST, ráadásul teljesen ingyen.