Ha már nem is próbál a kedvedre tenni… mit tegyél, mikor a tűz már alig pislákol?

Egy kapcsolat elején akkora a szerelem, annyira szép és tökéletes minden, hogy el sem tudod képzelni, pár év múlva úgy éltek majd életed értelmével, mint egymás iránt közömbös lakótársak. A legtöbb párral ennek ellenére pontosan ez történik, és csak rajtuk múlik, túl tudják-e élni ezt.

Csupán egy hullámvölgy lesz a közös történetükben, vagy a kapcsolatuk végét jelenti az unalmasabb időszak?

Megszokod és biztossá válik

A kapcsolat elején ott az újdonság varázsa: nagyon tetszik a pasi, nagyon akarod, ezért igyekszel a kedvére tenni, folyamatosan tepersz, hogy a lehető legjobb arcodat mutasd. Ugyanez játszódik le benne is: kell ez a csaj, jófej, jól néz ki, meg kell tartanom. Aztán sikerül, eltelik az első pár hónap, együtt maradtatok, idővel jön az összecuccolás, ami esetleg ad egy újabb lendületet a kapcsolatnak.

Aztán telik az idő, és egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem nagyon hoz lázba, hogy a kedvencét főzd vacsira, ő se hoz neked soha semmilyen apró ajándékot, amikor hazaér a melóból, nem vár illatos, gyertyafényes fürdő este. És valahol itt van az a pont, amikor elindultatok a lejtőn: megszoktátok a másikat, már természetes, hogy ott van, nem kell teperni, hiszen a tied, és neki sem kell, mert már az övé vagy. Ilyenkor kezd el unalomba fulladni a kapcsolat, míg már nem is érted, miért voltál annyira oda érte. Ne legyenek illúzióid, ő is így érez.

A párkapcsolat halála a megszokás

Egyértelműen a megszokás az, ami a párkapcsolat halálához vezet, a hétköznapi monotonitásba való belesüppedés, a langyos víz, amikor már biztosak vagyunk  a dolgunkban, és az életünk jól megszokott része a másik.

Egyik oldalról jó a biztonság, a másik részről viszont pont a biztonság miatt kényelmesedünk el. Ami mégrosszabb, ezért, mert a másik se tesz semmit, én minek tegyek?!

Beletörődés helyett változtass!

Ha felismerted a problémát, az már félsiker. Innentől kezdve az a feladat, hogy előcsalogasd a régi érzéseket, fel tudjátok idézni, mit is szerettetek a másikban annyira. Ezért viszont tenni kell: vissza kell hozni a kapcsolatotok elején jellemző hozzáállást. Kezdj újra kedveskedni, kezdd el meglepni a párodat, akár egy sütivel, akár egy forró öltánccal este, mikor kilépsz a fürdőszobából – a hatás garantáltan nem marad el! Ha érzelmek amúgy még vannak, biztos lehetsz benne, hogy a párod is reagál az igyekezetedre, és ő is érzi majd a késztetést, hogy a kedvedre tegyen. Ha idáig eljuttok, hamar fellobbanhat a régi láng! Utána pedig már csak az a feladat, hogy ezt fenntartsátok.

 

1 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük