Ha nem akar szembejönni az a nagy Ő

Kislánykorunk óta hallgatjuk, hogy az az élet rendje, hogy felnövünk, találkozunk a nagy Ő-vel, hozzámegyünk feleségül, szülünk 1-2-3-4… gyereket, és boldogan élünk, míg meg nem halunk.

Felnőve azért már tudjuk, hogy a valóság némiképpen eltér ettől. Van, aki nem akar házasodni. Van, aki nem akar gyereket. Van, akinek nem sikerül jól a párválasztás, és válik, majd újra házasodik. Van, akinek a gyermekáldás nem adatik meg. És van, akinek a nagy Ő megtalálása sem megy olyan egyszerűen – közülük pedig van, akit ez nem zavar, és van, akit nagyon.

Utóbbi nyilván annak a legrosszabb, aki szeretne párt, családot, de valamiért elkerüli a szerencse a kapcsolatok terén. Ha Te is magadra ismertél, tudd, hogy nem vagy egyedül – bár ez aligha vigasztal. A párkereséshez bizony szerencse is kell, de azért rajtad is múlik a siker; sokszor az érintettek észre sem veszik, hogy valamit rosszul csinálnak. Manapság rengeteg 30 és 40 éves kor közötti szingli van, aki nem életformaként éli meg a szingliséget, hanem negatív állapotként. Sajnos az sem támogatja a nők párkeresését, hogy minden férfira 2 nő is jut, nagy a verseny.

Ha nincs szerencséd a szerelemben, ezeket a kérdéseket mindenképp tedd fel magadnak:

Adsz egyáltalán esélyt a nagy találkozásra?

Azaz, jársz emberek közé, vagy a munkából egyenesen hazamész, és azt várod, hogy álmaid lovagja rád nyissa az ajtót? Utóbbi nyilván nem fog megtörténni, ezért fontos, hogy ne fordulj be, és ne ülj otthon. Járj szórakozni a barátnőiddel, keress programokat, új és izgalmas hobbikat, ismerkedni ugyanis csak így lehet! Lehet, hogy nem mindegyikből lesz sírig tartó párkapcsolat, de legalább adsz esélyt, jól érzed magad, izgalmas emberekkel találkozol, ezáltal sokszínű életet tudsz élni. Nem mellesleg pedig rengeteg barátra is szert tehetsz.

 Hogyan kommunikálsz?

Ha egyszavas válaszokat adsz a másik kérdéseire, könnyen hiheti azt, hogy nem igazán szeretnél vele beszélgetni, hiába csak félénk vagy. Ha magadról beszélsz, de nem kérdezel vissza, az szintén nem túl bizalomgerjesztő, ahogy az sem, ha nem mosolyogsz, zárkózottnak mutatod magad. Érdemes kicsit olvasgatni a témában és tudatosan építeni a kommunikációdat!

 Nem feszengsz túlságosan?

Ha egy pasi hozzád szól, annyira aggódsz, hogy elrontod a „lehetőséget”, hogy zavarodban össze-vissza beszélsz? Nyugi! Légy kedves, mosolyogj, kérdezz, beszélj, figyelj rá, de légy önmagad, ne akarj valamilyennek látszani. Pont azért vagy feszült, mert félsz, hogy kiesel a szerepből – ha nincs szerep, akkor ez nem történhet meg. Így legalább magadért fogsz neki tetszeni! A legtöbb pasi felhőtlenségre vágyik, nem bírják a nyomást, nem szeretnek beszélni ismerkedéskor a jövőről, egyszerűen csak jól szeretnék érezni magukat. Rengeteg nő ijeszt el pasit azzal az első randikon, hogy hosszú távra célozgató kérdéseket tesz fel, terveket szövöget, vagy egyszerűen azon feszkózik folyamatosan, nem e túl fiatal, túl öreg, túl szegény, túl gazdag e a pasi, és elég jó leszek e neki… Félelmeink 95% – a teljes mértékben alaptalan, de gyönyörűen meg lehet mérgezni a már csírájában bontakozó kapcsolatkezdeményt vele. Ha nem adsz neki hangot, akkor is látszik.

Tisztában vagy pontosan azzal, milyen férfira vágysz?

Amikor jön hozzám valaki párkapcsolati/párkeresési tanácsadásra, mindig meg szoktam kérni őt, írja le pontosan, kire vár, ki az álomférfi. Külső, belső tulajdonságok egyaránt, milyen legyen az értékrendje, és még sorolhatnám. Ebből rögtön kiderül, mennyire reálisak az esélyek, hol lehetne azzal a férfival megismerkedni. Sajnos legtöbbször azonban az derül ki, borzalmasan magasan van a mérce.

Persze, lehet most jönni azzal, hogy “nem kötünk kompromisszumot”, vagy “akkor inkább jobb egyedül”, vagy “valahol biztos létezik EZ a férfi is”, de ne ámítsuk magunkat. A kapcsolat kompromisszumok hada, az ember pedig társas lény.

Ehhez persze kell megfelelő önismeret is, ki vagyok én valójában, és mit tudok adni egy párkapcsolatban. Tudok e annyit és azt adni, amire vágyom a túloldalról.

Utolsó gondolatként mégegy dolog, nem mindegy “mire” keresel férfit. Mert közel sem biztos, hogy a fergeteges szerető majd tökéletes apa is lesz, aki gondoskodó, és mindig ott van, ha kell. Vagy a gazdag üzletember férj, aki bár eltart, ha szeretnéd, és nincsenek anyagi gondjaid mellette, de szinte soha nincs otthon, és minden egyedül kell megoldanod. Vagy egy társ, akire mindig, minden helyzetben számíthatsz, és a gyerekeitek is, kiveszi a részét mindenből, de dolgoznod kell mellette, mert nem tudja eltartani a családot egyedül.

Szóval sok gondolatot felvet a párkeresés, párválasztás, de a leglényegesebb talán, hogy tisztában kell lennünk saját magunkkal, és a saját igényeinkkkel.

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük