Jövőre mindent jobban csinálok majd!

Újévi fogadalmak: ígéretek magunknak, amiket jó eséllyel nem tartunk be. És tudod, miért? Azért, mert általában eleve teljesen irreálisak, teljesíthetetlenek. Mint például az, hogy, jövőre majd mindent jobban csinálsz: tökéletes feleség, tökéletes anya, tökéletes háziasszony leszel, otthon mindig minden tiptop lesz, és a párodra is sokkal több időt fogsz szánni. Fogysz X kilót, mindig frissen leszel szőrtelenítve, és többet fogsz szexelni is. Ó, hát persze!

Te is megfogadtál valami hasonlót? Akkor még most felejtsd el! Ha őszintén magadba nézel, tudod, hogy nem fogod mindezt teljesíteni. Nem azért, mert béna vagy, és nincs akaraterőd, hanem azért, mert ezek olyan szintű elvárások, amiknek nem lehet megfelelni. Senki sem tud mindenből 200 százalékot teljesíteni, és nem is kell. Inkább tegyél magadnak egy szívességet, és fogadd meg azt, hogy elengeded végre a tökéletességre törekvést.

Nem baj, ha vannak céljaid, de legyenek elérhetőek!

A célok jók, azok visznek előre. Kifejezetten jót tesz, ha van miért küzdened, ha vannak dolgok, amiket el szeretnél érni. De az nem tesz jót, ha ezek teljesíthetetlenek, mert így csak a kudarcélményeidet halmozod, és sokkal rosszabbul fogod magad érezni a bőrödben. Ha nagy a súlyfelesleged, ne akarj 30 kilót lefogyni májusig! Újévtől kezdve ez 5 hónap, kisebb csoda kellene ahhoz, hogy sikerüljön, és garantáltan nem is egészséges ennyi súlyt veszteni ilyen gyorsan. De ez csak egy példa a sok közül, amivel nem motiválod, hanem még jobban elkeseríted magad.

Ne az összes súlyfelesleget akard leadni, hanem 1-2 ruhaméretet. Ne akarj mindig tiptop lenni, de igyekezz havonta legalább egyszer eljutni valamilyen szépítkezős programra. Ne akarj tökéletes anyuka lenni, de próbálj több időt tölteni a gyerekeiddel, ha eddig kevésnek érezted. Nem kell minden este lepedőakrobatának lenned, de próbáld felpörgetni kicsit a szexuális életeteket, ha ezen a téren van a gond.

Ha nem rögtön a végcélt próbálod elérni, csak a következő lépcsőfokra, esetleg először az első lépésekre koncentrálsz, nagyobb eséllyel lesz sikerélményed! Hajrá, ne add fel – a célok jók, de nem mindegy, mennyire reálisak! A legtöbb ember azért bukik el, ami aztán nyomot hagy az önbizalmán és önbecsülésén is, hogy irreális célokat, vagy irrális határidőt szab magának. Esetleg nincs mögötte komoly stratégia lépésről lépésre.

Ha pontosan megtervezel mindent, és időt rendelsz hozzá reálisan, majd mindig csak az adott lépésre koncentrálsz, sokkal több esélyed van rá, hogy büszke leszel hamarosan az elért sikereidre!

Van Neked egy ajándékom is, hogy jól induljon az éved!

Az egyik egy teljesen ingyenes anyagom, ami az én 8 napomat mutatja be, mit és hogyan eszem, hogyan edzem, és milyen praktikákat vetek be, ha ketyeg az óra, és alig pár napon van formába lendülni.

Kattints IDE a teljes anyagért!

 

 

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük