Miért kell, hogy részt vegyél egy rúdtánc órán!

A rúdtánc jelenleg az egyik legtrendibb fitness irányzat napjainkban. Amikor meglátod, mire képesek egyesek a rúdon, nem lesz kérdés számodra sem, hogy itt kőkemény edzésről beszélünk! Mégis rengeteg nőt visszatart a kishitűsége, önbizalom hiánya, és az, hogy nem tudja pontosan, mi történik egy órán.

Honnan indult a Rúdtánc?

 

Mint minden táncnak, ennek is megvan a “történelme”, honnan indult, és hogyan is került az edzőtermekbe. Letagadni nem kell, és nem is szabad a múltat, igen, az éjszakai klubokból indult a rúdtánc, ahol a táncosnők a férfiak szórakoztatására táncoltak rajta.
A 80-as években azonban Fawnia Dietrich amerikai egzotikus tánc világbajnok újragondolta a rúdtáncot, és kihozta az edzőtermekbe, hogy a hétköznapi nők is kipróbálhassák, megtapasztalhassák jótékony hatásait. Így került be először az amerikai fitness-clubokba, rúdtánc-stúdiók nyíltak, majd begyűrűzött Európába is. Magyarországon 2003-tól lehet a Dollhouse Táncstúdiókban rúdtáncot tanulni.
Amikor a “Why I dance” című film bemutatásra került, megkérdezték a résztvevőket, miért szeretik a rúdtáncot. “Mert imádom a testem!”, “Mert egy brutális edzés, tele kihívásokkal!”, “Mert boldoggá tesz!” Ilyen és ehhez hasonló válaszok hangzottak el, de meglepő módon egyik résztvevő se mondta azt, azért szereti, mert “pénzt lehet vele keresni” vagy “férfiakat szórakoztatni.”

 

A Rúdtánc pozitív hatásai

A rúdtánc rengeteg dolgot ötvöz, ami hasznunkra válik, és nem csak a külsőnket, de a belsőnket is építi. Tökéletes törzsizom és felsőtest erősítő, karformázó hatású, szexuálisan felszabadító, érzelmileg egyfajta katartikus élmény. Egy tökéletes önkifejezési eszköz minden nő számára, amiben meg tudja élni erejét, kitartását, nőiességét. Segít elfogadni és tisztelni a saját testünket. Fejlődik az egyensúlyérzékünk, koordinációnk, térészlelésünk, és segít összehangolni agyféltekéinket.

 

Szexi vagy nem Szexi

 

Nem mindenki szereti az edzést és a szexis önkifejezést keverni, van, akinek kifejezetten nehéz megélni a szexualitását, nőiességét. Nekik ez egy komfort zónából való kilépési lehetőség az önfejlesztésre. A rúdtánc szexi, nincs mit tenni!
Kár is hadakozni ellene. Ez olyan, mintha felkelnénk reggel, és azt mondanánk magunknak, “Húha, ma jobb lesz nem szexinek lennem. Mit tehetnék, hogy alábbhagyjon a szexisségem?! Ajaj, jobb lesz tenni valamit gyorsan, mielőtt bárki észreveszi!”
Mi értelme lenne ennek?!

 

Miért kell Neked is kipróbálni?

 

Mi pont azt tanítjuk, hogyan lehet elfogadni a saját testünket, tisztelni és szeretni azt, megélni mindent, amit ad, és szexisnek érezni magunkat benne! Erre a rúdtánc egy tökéletes eszköz és segítség, az önbizalmunk pedig óráról órára érezhetően nő.
Itt lehetsz vad, kacér, kihívó, bájos, szexis! Bármi, ami csak szeretnél lenni! Itt senki nem ítélkezik, mindegy, milyen a külsőd, hány éves vagy! Még csak előképzettség sem kell ahhoz, hogy elkezdj rúdtáncolni!

Ellátogatnál személyesen egy órámra? Nézd meg az órarendet ITT!

 

Személyesen nem tudsz órákra járni, így inkább otthon edzenél?

Természetesen már erre is van lehetőség. Nincs más hátra, mint hogy beszerezz egy rudat otthonra, és regisztrálj az ONLINE tréningemre!

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük