Mit csinál másképp, aki sikeres?

Biztosan veled is előfordult már, hogy megirigyelted valaki sikereit, és arra gondoltál, bárcsak a helyében lehetnél – hogyne fordult volna elő, hiszem emberből vagy, természetes, hogy azt szeretnéd, hogy minél jobb életed lehessen. A sikeres emberek élete pedig nagyon vonzó. Pláne kívülről, ahonnan azt nem láthatjuk, hogy adott esetben mennyi munka és áldozat van a siker mögött. Senki nem irigyli az oda vezető utat, csak a azt, ahol most van az illető.

Nem mondom, hogy semmit nem adnak ingyen, mert néha mégis. Biztosan Te magad is tudsz példát a környezetedből arra, amikor valakinek csak úgy az ölébe hullott valami. De azért nem ez az általános, a sikeres emberek zöme nagyon is megdolgozott azért, amije van. De vajon hogyan csinálták?

Elhiszik, hogy képesek rá

A siker legnagyobb gyilkosa a kishitűség. Tudod, amikor megfordul a fejedben, hogy “áhh, ez nekem úgyse fog sikerülni”, meg hogy “miért pont nekem sikerülne?”. Fordítsuk meg: miért ne sikerülne pont neked? Ha előre elkönyveled, hogy neked úgysem jön össze semmi, akkor valóban nem fog, mert ezzel a hozzáállással nyilvánvalóan bele se fogsz a megvalósításba. Nagyon sokszor csak ennyi a különbség a sikeres emberek és a többiek között: ők bele mertek vágni.

Tesznek a célért

– Hát ez nem igaz, most sem nyertem a lottón!
– Adtál fel szelvényt?
– Ja, nem.

Hallottad már ezt? Poénnak szánják, de sok igazság van benne. Az emberek jó nagy része elégedetlen az életével, mégsem tesz a változásért, csak vár a sült galambra. Hogyan is nyerhetnél a lottón, ha nem is lottózol, nem igaz? Aki sikeres, azért lett az, mert nem félt változtatni, kockáztatni, és kilépve a komfortzónájából, belefogott a tervei megvalósításába. Ha semmit nem teszel magadért, ha csak elégedetlenkedsz, de nem törekszel arra, hogy előrébb juss, akkor nem fog változni semmi. Gondold végig, mik kellenek a megvalósításhoz, és indulja el az úton. Szépen, apránként haladva eljuthatsz oda, ahová szeretnél. Az életed csak akkor fog megváltozni, ha nem félsz a változásoktól! Ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint eddig, minden ugyanúgy marad, mint eddig.

Állj fel, ha elbuktál

A dolgok nem mindig sikerülnek elsőre. A sikeres embert az különbözteti meg a sikertelentől, hogy a sikeres mindig felállt, és folytatta az útját, amíg el nem érte a célt, míg a sikertelen feladta. Minden egyes bukásnál gondold újra a stratégiádat, és azon változtass, ne a célodon. Elemezd ki, miért nem sikerült most, mik voltak a buktatók, és hogyan fogod másképp csinálni a következő alkalommal.

Legyen mindig stratégiád időkorlátokkal

A “majd holnap” egyenlő a “sohával”. Legyen egy nagy célod, de bontsd részcélokra. Van az mondás, hogyan lehet megenni egy elefántot. ..Hát darabokban. Igaz ez a célokra is. Legyenek apró mérföldkövek, amiket ünnepelsz, ha elérted, és mindig ezekre koncentrálj. Legyen hozzárendelve határidő pontosan, és vess mindent papírra. Sokkal könnyebb fókuszáltnak maradni, ha így cselekszel.

Önbizalom nélkül siker sincsen, ha van kedved megnézni az ingyenes anyagomat, mely önbizalom növelő tippeket tartalmaz, kattints IDE!

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük