Mit tegyél, ha érzed, hogy távolodik?

Egy párkapcsolatot fenntartani úgy, hogy ne csak egymás mellett éldegélés legyen belőle, hanem hosszabb távon is fennmaradjon az érdeklődés egymás iránt, nem könnyű. A kezdeti lelkesedés, az újdonság varázsa izgalmassá teszi a mindennapokat, aztán az összeköltözés után ez szépen alábbhagy. Innentől kezdve viszont tényleg kihívás fenntartani az érdeklődést egymás iránt, és dolgozni kell a kapcsolatért, mert egy szép napon arra ébredsz majd, hogy nem érdekel igazán a másik, és fogalmad sincs, mi köt hozzá a kényelmen és megszokáson kívül. Persze az ember kényelmes fajta, így nehezen lép ki a langyosból, a boldogtalanság és a kikacsintgatás viszont boritékolva van.

Könnyű belekényelmesedni

Éppen a kényelem a kapcsolatok halála. Persze az nagyon jó, ha eljuttok arra a szintre, hogy természetesen tudsz viselkedni, önmagadat tudod adni a párod előtt, de mindennek van egy határa. Ha már nem érdekel, hogy tetszel-e neki, nem törekszel arra, hogy a kedvében járj, csak élsz mellette, a kapcsolatotok megindul a lejtőn. Van, aki azt hiszi, azt jelenti, hogy “önmagam lehetek mellette”, hogy nyitott ajtóval végzem a dolgom a wécén, lábat borotválok előtte, fogat piszkálok és pukizok…szerintem ennyire azért nem kell “belazulni” egy párkapcsolatban és “”önmagunknak lenni.

Lakótársak és barátok

Annyi ilyet látni az életben. Kapcsolatok, amik úgy mennek szét, hogy igazából nincs semmi baj, csak “megunták” egymást, elhidegültek, már csak lakótársakként éltek együtt.  Azt mondják, “elvagyunk”, “megvagyunk”. Élnek egymás mellett, de közben férfiként/nőként már nem tudnak a másikra nézni. Eddig a pontig nem szabad eljutni, mert innen ritkán van visszaút. Hatalmas energiákat kell mozgósítani mindkét félnek, hogy javítsanak ezen a helyzeten, és mindkettőnek ugyanúgy akarni kell.

A szex, mint havi rutin

Az ilyen kapcsolatoknál jellemzően a szex sem működik jó ideje, legfeljebb megszokásból, rutinszerű együttlétek vannak, ritkán, amik senkit nem elégítenek ki igazán. És aktus közben persze mindkét fél másról fantáziál, hogy eljusson az orgazmusig. Vagy éppen megjátsza az orgazmust, csak legyen már vége…Az a férfi, aki nem szexszel rendszeresen, nem érzi magát szeretve. Annak a nőnek, aki nem szexszel rendszeresen, nincs önbizalma.

Tartsd fenn az érdeklődését!

Ahhoz, hogy ezt elkerüljétek, fenn kell tartani egymás érdeklődését, ami nem egyszerű. Nincs azzal baj, ha néha fáradtak vagytok, és gyorsan “lezavarjátok” az összebújást, de ez semmiképp ne legyen mindennapos!

Igenis újítsatok időnként! Szexi fehérnemű, sztriptíz fürdés előtt (aztán közös fürdés, ahol kezdődhet is a játék: ), pajzán üzenetek napközben, erotikus masszázs… rengeteg eszköz van arra, hogy megfűszerezd a hétköznapokat egy kis szexualitással. Ezekre jó eséllyel a párod is vevő lesz, és nagyobb érdeklődésre számíthatsz tőle! Ha érzi, hogy érdeklődsz iránta, és érte teszed ezeket a dolgokat, ő is új erőre kap. Nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor egy nő vagy férfi, csak akkor igényes, csinos és illatos, amikor elmegy otthonról…

Mond el, mit szeretnél, de figyelj rá, hogyan

Fontos pont még a kommunikáció: ha valami nem jó, beszéljétek meg! Ne veszekedve, vádaskodva, hanem normálisan keressetek rá megoldást. Ha egy kapcsolatban nem tudtok őszintén, nyíltan kommunikálni, játszmázás és bántás nélkül, az rég rossz. Egy egyszerű beszélgetéssel is megoldható nagyon sok gond! De nem mindegy, hogyan időzíted és tálalod. A férfiak másképp kommunikálnak és értenek, mint a nők. Legyél mindig egyértelmű, építő, dícsérj, mielőtt kritizálnál. Egy igazi nő bármit el tud érni a férfinál, ha megvannak hozzá az eszközei, és ezeket jól is használja.

 

Láttad már az új INGYENES összefoglalómat, ami arról szól, hogyan maradj izgalmas a párkapcsolatodban?

Szerintem imádni fogod! Kattints IDE, és tedd magadévá a tudást, amivel garantáltan “született feleség” leszel!:-)

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük