Mozdulj ki, anyukám!

Mielőtt a cím miatt lincshangulat alakulna ki előre leszögezzük: anyának lenni csodálatos dolog, a legjobb, ami velünk, nőkkel történhet. És mégis, néha úgy tűnik, hogy ez az ajándék minden mást elvesz az életünkből, és éppen ezért olykor kifejezetten nyomasztóvá válik. 0-24-ben ott kell lenni, a saját igényeink mindig másodlagosak, mert a gyereké fontosabb. Nincs idő mindenre, amit eltervezünk egy napra, sok mindent félbe kell hagyni, és valljuk be, van jó néhány olyan nap, amit csak túlélni akarunk, és alig várjuk a fektetést.

Nincs időm magamra…

Ez az, amibe olyan sokan fásulnak bele, és 1-2 év elteltével egyszer csak azt veszik észre, hogy kócos, melegítős, befásult anyukák lettek, akik semmi mással nem foglalkoznak, csak a gyerekkel/gyerekekkel.

Nincs időd és energiád magadra, a férjedre, nem is emlékszel, milyen egyedül lenni, vagy azt csinálni, amihez kedved van, gépiesen csinálod a dolgod minden nap. Sőt, az alváson kívül talán már kedved sincs semmihez. Ismerős? Nem egy felemelő állapot, de a jó hír, hogy a változás kulcsa a Te kezedben van! Mindig csak elindulni nehéz. Az első lépést megtenni. A trükk azonban az, hogy mindig csak a következő egy lépésre koncentrálj, úgy sokkal könnyebb lesz végigmenni az úton. Azon az úton, amin már oly rég nem jártál, vagy talán soha. Itt a idő!

Van annak a gyereknek egy apja is

Ez az első és legfontosabb, amit tudatosítanod kell magadban, ha eddig még nem tetted meg. Nem kell mindent egyedül csinálnod, egyedül megoldanod. Ha az apjára bízod a gyereket, az nem lepasszolás, hiszen ő is ugyanolyan szülő, mint te.

Én mindig rosszul vagyok attól, ha valaki azt a kifejezést használja, hogy “segít a férjem” valamiben. Ez nem SEGÍTSÉG, szögezzük le. Ez EGYÜTTMŐKÖDÉS és MUNKAMEGOSZTÁS.

Te sem “segítesz”, ha kitakarítasz, vagy vacsorát főzöl, esetleg megfürdeteted a gyereket. Ha éppen neked van rá időd, te csinálod. Ha meg neki, akkor ő.

Hidd el, mindenki túl fogja élni, ha heti 1-2 napon apa van két órát a gyermekkel, amíg te pihensz, elmész fodrászhoz, kozmetikushoz, venni magadnak pár csinosabb ruhát stb. Egyáltalán, kimerészkedsz az emberek közé, gyerek nélkül. Hihetetlen felemelő már az első alkalom is, és nagyon fel tud tölteni. Néha elég csak egy kis egyedüllét, csönd, nem kell nagy dolgokra gondolni. Csak annyira, hogy megkávézz nyugodtan, elolvass 5 oldalt a kedvenc könyvedből, sétálj egyet a napsütésben, végigcsinálj egy mini edzést, vagy vegyél egy forró fürdőt egy pohár borral. Mindegyik belefér 20 percbe.

Adj ennyit magadnak!

Legyél aktív!

Lényegében, mindegy, hogy mit csinálsz a szabadidődben, a fontos az, hogy legyen szabadidőd, és lehetőleg ne azzal töltsd, hogy bambulsz magad elé (bár néha az sem bűn), hanem aktivizáld magad, csinálj bármit, amihez kedved van! Igen, ez nehéz, mert momentán azt érzed, hogy ahhoz sincs erőd, hogy felállj a kanapéról.

Csakhogy az a helyzet, hogy ha nem veszel erőt magadon, és nem állsz fel onnan, nem fog változni semmi, ugyanúgy otthon ülsz majd befordulva. Az első alkalom nehéz lesz, de hamar észreveszed, hogy azzal, hogy aktívabb vagy, nem kevesebb, hanem több energiád lesz – és ezzel el is indultál a gyökeres változás útján!

Készítettem neked egy ingyenes 20 perces, teljes testet megdolgoztató mini edzésprogramot, amit bármikor az otthonod kényelméből le tudsz játszani. Ha éppen van egy fél órád, máris tudsz egyet edzeni. 🙂 Töltsd le ide kattintva, és kezdd el még ma!

 

Szeretettel,

Alma

1 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük