Mozgás? Nekem arra nincs időm…

Nagyon sok kisgyerekes anyuka panaszkodik arra, hogy bár szeretne egy kicsit jobb formába kerülni, és tudja, hogy ez azzal jár, hogy rendszeresen mozognia kellene, de egyszerűen nincs ideje ezt kivitelezni. Ott a gyerek, ott a háztartás, ott a mindennapi rohangálás, aki pedig már munkába is jár, mindemellett pláne nehezen talál magának időt a sportra. Ha viszont megnézel másokat, felmerülhet, hogy mégiscsak elég sokan megoldják, ezért annyira talán nem lehetetlen, mint amennyire annak látszik.

Lenne idő, csak minden más fontosabb

Sokszor leginkább arról van szó, hogy sajnáljuk az időt arra, hogy rendszeresen mozogjunk. Amikor négy-öt órakor végzel a munkával délután, aztán elindulsz felszedni a gyereket, majd hazaérsz, összepakolsz, felporszívózol, vacsorát főzöl, bepakolod a mosogatógépet, és mire észbe kapsz, már este 8, és itt a fürdetés ideje, akkor nagyon nehéz kitalálni, hogy vajon mikor mehetsz el háromnegyed órát futni. Egy másfél órás konditerem pláne csak álomnak tűnik.

Ha az embernek ennyire sűrűk a napjai, akkor valóban az az általános, hogy azt csinálja meg, ami feltétlenül szükséges, és lemond minden olyanról, ami nem létszükséglet. Így az aktuális tervezett edzés gyorsan kerül a kukába, és veszi át a helyét az otthoni kötelező teendők tömkelege.

Mi van, ha néha kimarad valami?

De mi lenne akkor, ha egy kicsit átrendeznéd a prioritásokat, és amiről eddig azt hitted, hogy elengedhetetlen, mégiscsak elengednéd? Például valószínűleg semmi nem történne, ha egy héten egy vagy két alkalommal megkérnéd a gyermekeid apját, hogy mindezt ma ő rendezze mert szeretnél elmenni a konditerembe. A szomszéd néni akkor lustának tart? Na és?

Sőt, igazából akkor sincsen semmi, ha egy héten egyszer nincs fel porszívózva, nincs makulátlan rend a lakásban. Ha előre eldöntöd, melyik napokon szeretnél elmenni sportolni, készülhetsz előre rendelt kajával, így a vacsoráról is le van a gond: a családnak van mit enni, és közben Te is eljutsz mozogni.

Ha jobban belegondolsz, a napi kötelező dolgok nem is annyira kötelezőek: egy kis kreativitással meg lehet oldani, hogy néha másra is jusson időd. Nem mellesleg ez abból a szempontból is jót tesz, hogy kicsit kiszakadsz a robotból, és nem csak szaladsz magad és a teendőid után minden áldott nap.

Csak fél órám van? Bele se kezdek

Sokan úgy vannak vele, nincs értelme belekezdeni bármilyen edzésbe/mozgásba, mert a kicsi úgysem számít. Ha csak 20 percük van, nem fognak gyakorlatokat végezni, mert nem ér semmit…ez hatalmas tévedés! 20 percet MINDENKI ki tud szorítani a napjából heti 5 alkalommal is akár. A változás pedig már egy hónap után érezhető és látható lesz. Otthon is tudsz mozogni, egy parkban is tudsz mozogni, mozogni igazából bárhol lehet, ha szeretnél!

Ha van kedved, csatlakozz Te is az ingyenes 20 perces otthon végezhető edzésprogramomhoz, és tegyél végre valamit MAGADÉRT!

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük