Működhet-e a netes társkeresés?

Hallottál már olyan sztorit, hogy valaki a neten találta meg a párját? Valós lehetőségnek tartod az internetes társkeresést, vagy teljesen reménytelen próbálkozásnak? Az embereknek sajnos egyre kevesebb idejük van ismerkedni, szórakozóhelyekre eljárni, mindenki időhatékonyan próbálja megoldani az életét, és ezáltal az ismerkedést is.

Bár nekem több példa is van a közeli ismerettségi körömben, családomban, akik interneten ismerkedtek meg, és a szerelmük azóta is töretlen, sőt már házasság is lett azóta belőle, azért vizsgáljuk meg több oldalról ezt a kérdéskört.

A netes társkeresés megítélése sokat változott. Pár éve még sokan azt gondolták, hogy neten csak azok ismerkednek, akiknek a való életben ilyen-olyan okokból semmi esélyük. Ez mostanra megdőlt, talán azért, mert egyre többen élnek egy kicsit a virtuális világban is, ami a párkeresési szokásokon is látszik. Vannak nagyon népszerű társkereső oldalak, ahol nagyon sokan regisztráltak, és használják aktívan. Vajon ők tényleg csak azok lennének, akiknek máshogy nem megy? Nem hinném….

Csak egy újabb lehetőség

Az igazság az, hogy valószínűleg egyre többen döbbennek rá, hogy a netes tárkeresés nem ciki. Ez is egy lehetőség, ugyanúgy, mint a szórakozóhelyeken, egyéb körülmények között való ismerkedés. Sőt, egy kicsit egyszerűbb. Internetet szinte mindenki használ, sok ember érhető el, ráadásul, ami nagy előny, hogy rögtön szűrni is lehet az embereket, nem élőben derül ki, hogy semmi közös nincs bennetek.

Ha félénkebb típus vagy, kifejezetten könnyebbséget jelenthet, hogy először az internet biztonságában megismerheted kicsit a másikat, és csak ezután kell személyesen találkozni. Ráadásul csakis olyan emberrel, aki szimpatikus.

Persze, most felmerülhet a kérdés, hogy mi van, ha más képet mutat az illető online? Azt gondolom, élőben is mutathat valaki más képet, mint ahogy ez nagyon sokszor elő is fordul, és csak hónapok múltán derül ki, miután a “beetetésnek” vége, hogy “megváltozott”. Pedig ő mindig is ilyen volt.

Hogyan csináld, hogy működjön?

Amiért az internetes társkeresés kicsit mégiscsak problémás, az az, hogy sokan nem mernek kilépni a virtuális világ nyújtotta biztonságból. Fontos, hogy tudd: ebből csak akkor lesz valami igazi, ha mihamarabb találkozol a pasival személyesen is. A chatelgetés nem nevezhető kapcsolatnak, bármennyire is azt érzed, a lelki társadat találtad meg. Az alapkörök lefutása után mihamarabb kerüljön sor személyes találkozóra is! Hiába passzol minden “elméletileg”, ha személyesen valahogy mégsem ragad meg, csak az idődet vesztegetnéd a továbbiakban, ezért jobb, ha ez mihamarabb kiderül.

Nulladik lépés, mielőtt személyesen is találkoznál

A virtuális világ mégiscsak kicsit más, így a chatelgetés és a személyes találkozó között nem árt, ha van még 1-2 extra lépés.

Először is kérd meg, hogy telefonon, viberen vgy messengeren beszéljetek, amiből már rengeteg dolgot le tudsz szűrni, hiszen az élő szó mindig más. Megismerheted jobban a reakcióit, humorát (ha van:-)), stílusát.

Után jöhet a kamera, amivel azért meggyőződhetsz róla, hogyan is fest a kiszemelt.

Szerintem ezek elengedhetetlenek az első személyes találkozó előtt, így azért biztosabbra mehetsz!

 

Ha pedig szükséged van egy kis EXTRA löketre, hogyan készülj fel a tökéletes első randira, készítettem Neked egy összefoglalót. Kattints IDE, és töltsd le teljesen INGYEN MOST!

Jó randizást!

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük