Ne csak anya legyél, hanem nő is – de mit tehetsz, ha nem támogat a környezeted?

Néztél már végig elismerően egy csinos, ápolt, jól öltözött kisgyerekes anyukán? Bizonyára néhány irigykedő gondolat után el is határoztad, hogy mostantól Te is megrázod magad, és teszel azért, hogy így nézz ki. Meg is van a terv: minden nap egy rövidke, 20 perces torna belefér, ezen kívül kétnaponta jó lenne elmenni futni, és hát itt lenne az ideje felkeresni a fodrászt, kozmetikust, esetleg a körmöst. Új ruhákat sem ártana nézni, mert száz éve nem vettél magadnak semmit, „otthon üléshez minek” jelszóval.

Minek neked mindez?

Boldogan előadod a tervet a családnak, hiszen szükséged lesz a segítségükre, hogy időt teremthess magadnak minderre. Aztán jön a feketeleves: a férj még örül is a lelkesedésednek, és bevállalja a hétvégi pesztrát, hogy elmehess futni, tornázhass stb. Anyád és az anyósod viszont rosszallóan néznek rád – minek lakkozgatod a körmöd ahelyett, hogy a gyerekeddel foglalkoznál? Nem kell neked trendi hajszín, és egyébként is, minek lefogyni, nem vagy te már húszéves, miért kellene úgy kinézned?

Ne haragudj rájuk: nem is olyan régen még szinte bűn volt, ha egy anyuka önmagára is merészelt időt szánni, és fontos volt számára, hogy jól nézzen ki. Ők még ebben éltek, és bennük is megmaradt ez a szemlélet. Jó eséllyel valójában nem nekik van ezzel bajuk, csak félnek, hogy megszólnak téged (és őket) emiatt. De a lebeszéléssel és a felháborodással kiválóan el tudják venni a kedvedet az egésztől.

Mit is tehetsz ebben a helyzetben?

A jobbik eset, ha zsörtölődnek ugyan, de a gyereket bevállalják – ilyenkor csak tudnod kell szépen mosolyogva elengedni a füled mellett a megjegyzéseket. Ha az unokázást sem tudod velük elintézni, akkor kénytelen leszel más alternatíva után nézni: fizetett segítség, barátnő stb. A lényeg, hogy emiatt ne add fel, ami nem könnyű. Ha a környezetedben nem kapsz támogatást, kereshetsz például a neten. A közösségi oldalakon több tematikus csoport is van, ahol egymást erősítik, támogatják a nők, hasonló helyzetben. Ha látod, hogy vannak sorstársaid, sokkal könnyebb lesz kitartani, és megvalósítani, amit elképzeltél!

A legtöbb ember életét az keseríti meg, hogy túlzottan érdekli őket a külvilág véleménye. Hiába is feszíti őket belülről a változás, fejlődés iránti vágy, nem mernek lépni. A saját életedért Te vagy a felelős, ideje, hogy ne másoknak akarj megfelelni. Aki igazán és őszintén szeret, az nem lebeszélni, hanem támogatni fog mindenben, amitől te jobban érzed magad, kiegyensúlyozottabb és boldogabb leszel.

Haladj apró lépésekkel, mindig csak egy kicsit változtass. Ma például dobj fel egy alap sminket, vegyél egy csinosabb fehérneműt estére, próbálj ki egy új parfümöt, vagy hagyd kiengedve a hajadat.

BÁTORSÁG!

A női közösség ereje hatalmas, ha úgy érzed, támogatásra szorulsz, és szívesen találkoznál hasonló helyzetben lévőkkel, látogass el egyszer egy csoportos órámra.

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük