Nem a súlyodtól leszel jó nő!

Napjainkban az emberek hatalmas hangsúlyt fektetnek a súlyukra, különösen igaz ez a nőkre. A médiának is nagyon komoly szerepe van abban, hogy elterjedt az a tévhit, mely szerint csak a vékony nők lehetnek szépek és vonzók. Ez nagyon sokaknál okoz frusztrációt és önbizalomhiányt, különösen persze azoknál, akiknek meggyűlik a bajuk a fölösleges kilóikkal, könnyen híznak, nehezebben fogynak.

Ez sokszor odáig fajul, hogy sok teltebb nő azt hiszi, ő soha nem fog kelleni senkinek, és nem is számít teljes értékű nőnek, amíg 60 kiló fölött van. Nos, ez természetesen nem igaz, és ha egy pillanatra kinyitod a szemed, és körülnézel, rájöhetsz, hogy nagyon sok molettebb nő él boldog párkapcsolatban, sokuknak van családjuk és boldog életük. Lehetséges, hogy mégsem feltétlenül a vékonyság a boldogság kulcsa. Az viszont annál inkább, hogy ki hogyan érzi magát a bőrében.

De mit is szólnak ehhez a pasik?

Néha kicsit az az érzésem, hogy az ilyen tévképzetek nem a pasiknak, hanem az egymásnak való megfelelni akarásból fakadnak. Ezt némileg alátámasztja, hogy ha megkérdezünk 10 random férfit arról, hogy mi a véleménye a gömbölyded formákról, biztosan lesz köztük néhány, akiknek kifejezetten tetszenek azok a nők, akiken “van mit fogni”. Hatalmas közhelynek hangzik, hogy a szépség relatív, de tényleg így van.

Nem mindenkinek ugyanaz tetszik, és egyáltalán nem törvényszerű, a modell-alkat abszolút győztes mindenkinél. Sőt, a modellekre kifejezetten sokan mondják hogy túl soványak, nem igazán szépek. Nézd a színésznőket, hírességeket, hányan vannak a múltban, jelenben egyaránt, akik nagyon messze vannak a modell alkattól, van mit fogni rajtuk, mégis szuperszexisek, és a saját területükön nagyon sikeresek is.

Marylin Monroe, Sophia Loren, Oprah Winfrey, vagy éppen az Amerikai Pitéből Stifler mamája. De folytathatnám még a sort:  Mariah Carey, Jennifer Hudson, Jennifer Lopez, Drew Berrymore, Beyoncé, vagy Kim Kardashian, akiknek a fenekük biztosan nem férne bele egy 36 – os nadrágba…:-) Ha megkérdezünk egy pasit, mi a legvonzóbb egy nőben, mindenki azt mondja, szinte kivétel nélkül, hogy a kisugárzása.

Kisugárzás és személyiség

Az, hogy ki mennyire jó nő, nem a kilók számától függ. Sokkal többet számítanak a formák, az igényesség, az ápoltság, illetve az önbizalom. Ha te éppen nem vagy 50 kiló, de az alkatodnak megfelelően csinosan öltözöl, és látszik, hogy sokat foglalkozol magaddal, jól érzed magad a bőrödben, sokkal szimpatikusabb egyéniség lehetsz, mint aki görcsösen ügyel a súlyára, és egyfolytában frusztrált emiatt.

Ráadásul abban, hogy kinek ki tetszik, nagyon komoly szerepe van a személyiségnek is. Ezt pedig mi, nők előszeretettel kihagyjuk az egyenletből. Mondom még egyszer: nézz körül a környezetedben, nyilván nemcsak az 50 kilós nőknek van párjuk. Ennek pedig az az oka, hogy más értékek is fontosak a párválasztás során, és nem mindenki a szupervékony nőket kedveli.

Fogadd el, és lény boldog, vagy változtass!

Két út létezik a külsőnkkel kapcsolatosan, ha boldogok szeretnénk lenni. Vagy tényleg elfogadjuk zsigerből önmagunkat, megbékélünk a testalkatunkkal és kihozzuk belőle a maximumot, vagy addig harcolunk és küzdünk, bevetve mindent, amíg el nem érjük a számunkra legtökéletesebb álomalakot, ha úgy érezzük, ez a boldogságunk kulcsa.

Sajnos a legtöbb nő még mindig egyiket se válassza, inkább elégedetlenkedik, de nem igazán tesz érte, hogy más legyen. Így a kisugárzás is megfakul, és már kevésbé veszik őket észre. Ez azonban egy döntés, hogy lehet másként is csinálni, ha végre a kezünkbe vesszük az irányítást az elménk és a testünk felett egyaránt.

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük