Nem kíván a férjem szülés után…

A szülés utáni szexuális élet kérdése nagyon sokakat foglalkoztat, ugyanakkor viszonylag ritkán kerül szóba. Még mindig elég komoly mértékben tabutémának számít, amikor valaki azt tapasztalja, hogy szülés után nem ugyanolyan a szexuális élete, mint előtte.

Egy ideig az ember nyugtatja magát azzal, hogy ez természetes, majd alakul. De aztán szépen lassan kezd előtörni a kétségbeesés, amin az pont nem segít, hogy sokszor hallja azt a kisbabás anyuka, hogy ez így nem normális, így el fog hagyni, meg fog csalni a férjed. Valamit kezdeni kell a helyzettel. Csakhogy nem mindig az a probléma, hogy anyuka nem kívánja a szexet. Volt rá példa az ismerettségi körömben, hogy a férfi volt elutasító, ahogy elkezdett gömbölyödni a felesége hasa a várandósság alatt.

Amikor a férfi nem akar szexelni…

Ha arról ritkán beszélünk, hogy olykor nehezen zökkennek vissza a nők a szexuális életbe a szülés után, azt végképp hallgatás övezi, hogy mi van, ha a férfinak vannak gondjai ezzel. Pedig ez is létezik, és sajnos náluk nem is igen lehet abban reménykedni, hogy a hormonok okozzák, és majd megoldódik.

Itt a legtöbb esetben egy pszichés hatásról van szó: az újdonsült apuka a feleségében nem látja a nőt, csak az anyát. Az anya meg nem vonzó, nem szexi, nem kívánja. Szereti, mint embert, jól megvan vele a mindennapokban, de nem akar lefeküdni vele. Ezt a helyzetet igen nehéz megoldani, már csak azért is, mert a pasik nem szívesen ismerik be, ha gond van, pláne, ha velük. És hát milyen már azt mondani, hogy bocs, de már nem kívánlak. A férfiaknak nehezebb egy fokkal, mert ők nem tudják “megjátszani” a vágyat vagy orgazmust, sőt az “evés közben jön meg az étvágy” taktikát sem alkalmazhatják, mert vagy van merevedés, vagy nincs.

Mi segít ilyenkor?

Ezt a helyzetet nagyon nehéz megoldani. Vannak férfiak, akiknek elég egy kis “nyomulás”: magától nem közeledne, de ha Te kellő határozottsággal támadod le, akkor nem ellenkezik, és az élmény hatására az ő kedve is visszatér. Vess be mindent: szemérmetlenül mássz rá, lepd meg a zuhanyzóban, lejts egy öltáncot, a lényeg, hogy kellően ütős legyen! Ne szegje az sem a kedvedet, ha nincs rögtön kőkeményen ágaskodó hímtag, sajnos nem mindenkinél úgy működik, hogy elég egy pillantás az imádott nőre…

De van olyan helyzet, amikor ez kevés. Ha hiába a tettek, hiába a kommunikáció, csak teljes elutasítás az eredmény, muszáj lesz külső, szakszerű segítséget kérni. Ha ezt a helyzetet nem sikerül megoldani, csak a szétválás marad, hiszen szex nélkül egyetlen párkapcsolat sem működik. Most sokan mondhatják, hogy de olyan jól megvagyunk, nincs semmi probléma. A nagyon jó barátságot és a párkapcsolatot többek között pont az különbözteti meg, hogy az egyikben van szex és szenvedély, a másikban pedig nincs. (jó esetben) Most a “barátság extrákkal” témakört ne tárgyaljunk, azt majd egy másik bejegyzésben.:-)

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük