Öregszel… naés?

Szokták emlegetni, hogy a nők legnagyobb ellensége az idő. Amíg fiatalok vagyunk, meg sem fordul a fejünkben, hogy eljön az a kor, mikor megjelennek a ráncok, szarkalábak, a bőr megereszkedik itt-ott, és a súlyunkkal is egyre több problémánk adódhat. Bezzeg a férfiak, na nekik jól állnak a szarkalábak, ők csak sármosabbak lesznek a korral… frászt!

Hogy a tévhitet eloszlassam, álljon itt rögtön egy tény: a nők sokkal lassabban és egyenletesebben öregszenek, mint a férfiak. Lehet, hogy a folyamat hamarabb kezdődik (nem sokkal), de lassan halad, míg a pasiknak egy ideig jól áll az az 1-2 ránc, aztán hirtelen igencsak meglátszik a koruk. Tehát ne aggódj, nem fogsz öregasszonynak kinézni a párod mellett!

Mindennek ellenére belénk ivódott, hogy az idő az ellenségünk, és harcolni kell ellene, ezért nagyon meg tudunk ijedni egy-egy ránctól, szarkalábtól, vagy ha csak azt tapasztaljuk, feljött 1-2 kiló. Pedig nem kellene – nem csak egy fiatal nő lehet szexi, sőt! Én azt vallom, meg kell érni ahhoz, hogy IGAZI nők legyünk. Nem véletlen mondják, hogy a 40 az új 30, és a szexualitás csúcsa egy nő életében 40 éves kora körül jön el. Úgyhogy ha rám hallgatsz, az évek és a tapasztalat jót tesz, nekünk nőknek, mert olyanok vagyunk, mint a jó bor. 🙂

Nem tilos megelőzni, amit lehet!

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne is használj ránctalanító, bőrfeszesítő krémeket, ne vegyél részt kezeléseken. Amit meg lehet előzni, vagy lehet késleltetni, azt késleltesd, de ne ess kétségbe, ha azt veszed észre, hogy minden igyekezet ellenére is meglátszik az idő múlása.

Ha mozogsz, odafigyelsz a táplálkozásodra, és a megfelelő kozmetikumokat és kezeléseket is használod, akkor ez a pillanat valószínűleg később fog eljönni, de tudnod kell, hogy a genetika is komoly szerepet játszik ebben a folyamatban.

Ami zavar, az ellen tegyél bátran, de magadért tedd vagy ne tedd! Ne érdekeljen, mások mit gondolnak, vagy mit csinálnak.

Annyi vagy, amennyinek érzed magad!

Közhely, de igaz. Nem kell temetned magad, és öregasszonyként vizionálni az érettebb énedet, mert megjelent a szemeid alatt két szarkaláb! Mindig ki vagyok akadva, amikor azt mondják egy 40 éves nőre, hogy középkorú. A nagy frászt! Nekem a középkorú egy minimum 50-es.

Mozogj és élezd a testi örömöket sokat, maradj aktív, légy nyitott az újdonságokra, és ne görcsölj azon, hány éves vagy! Ne hagyd, hogy az idő elvegye az önbizalmadat, vágj bele valamibe, ami megfiatalít, és ami segít megtartani a magabiztosságodat!

Vedd körbe magad fiatal és fiatalos, modern gondlkodású emberekkel, és élvezd az életet.

Nagyon ajánlom a táncot, ami segít abban, hogy továbbra is szépnek, szexinek lásd magad, és fittebbé tesz – ezt nálam senki sem tudhatja jobban.:-)

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük