Te, a Szupermodell

Mindannyian szeretnénk tökéletes testet, de a mai gyors éttermi világban, ahol rendszerint alváshiányban szenvedünk, kémiailag módosított és növény védőszerekkel “ápolt” élelmiszereken élünk. néha úgy tűnik, több esély van, hogy belénk csap a villám, minthogy valaha “modell testet” érjünk el…

Van egy csoport, aki úgy tűnik, szembeszállt a természettel: a modellek! Ezért is szeretne olyan sok fiatal rájuk hasonlítani.

Rengeteg negatív sztereotípia van a modellekkel és a vékony nőkkel kapcsolatosan, főleg, ha rivaldafényben állnak.
A divatvilágot hibáztatják az étkezési rendellenességekért, sokan ujjal mutogatnak a vékony modellekre, hogy nem jó példát mutatnak a nőknek, mert a legtöbbjük soha nem fogja elérni azt az alakot.

Nem hiszem, hogy ez minden esetben így van.
Először is, a legtöbb vékony modell vagy táncos, akit én ismerek, nem küzd étkezési zavarokkal, egyszerűen genetikailag vékonyak és magasak, persze nem mindegyikük…
Kate Moss például nem számít magasnak a divatvilágban a 172 cm-es magasságával, mégis ő az egyik leghíresebb szupermodell.

Persze vannak, akik átesnek a ló túloldalára, és anorexiások lesznek,  ami megint nem követendő példa, és hosszú távon végzetes is lehet.

Másodszor minden nő elérheti az álomtestet.
Ki mondta, hogy nem tudod elérni azt a súlyt, amivel Szupermodellnek érzed magad?
Ha azt mondjuk a nőknek, nem kell, hogy kihozzák magukból a maximumot, jók úgy, ahogy vannak, dagin is, csak még több frusztrációhoz vezet, mert mélyen mindenki jól akar kinézni, és jól szeretné érezni magát a bőrében.
Sok nőre a modellek inspirálóan hatnak.

Persze fontos emlékeznünk, hogy a divat modellek lényege, hogy jól mutasson rajtuk a ruha, hiszen erről szól az életük.  Sokszor olyan a testük, hogy csak ráakasztják a ruhát, mint egy fogasra a bemutatón, és már mehetnek is a kifutóra. Magasak és vékonyak.

Lehet, hogy a Te álomtested nem Kate Moss vagy Heidi Klum teste, vagy bárki másé…
De elérheted Te is az álomtestedet, ez legyen a célod!

Én sem vagyok sem vékony, sem molett, és az izom nehezebb is, mint a zsír, de nem bánom! A 171 cm magasságomhoz arányosan 60 kg vagyok és a rendszeres edzések miatt ez leginkább izom. Hiszen az sem mindegy, hogy valaki ugyanazzal a súllyal puhos, vagy éppen izmos….ez nem ugyanaz a látvány.

Ne hagyd, hogy bárki megmondja, kövérnek kell lenned, vagy mindig is széles lesz a csípőd, bármit csinálsz, zsírpárnákkal, nagy a popsid és vastag a combod. A lényeg, hogy magadból, és az alkatodból hozd ki a legtöbbet. Ha például alacsony vagy, akkor is lehetsz nagyon jó alakú megfelelő mozgással, és edzéssel, de el kell fogadni, hogy már nem növünk tovább. Ha szélesebb a csípőcsontod, de sokat edzel, akkor egy picit nagyobb fenék is igazán kívánatos lehet, hiszen feszes és kerek lesz. Fogadd el azt, amin nem lehet változtatni, és tegyél meg mindent, hogy a legjobbat hozd ki belőle!

Összegezve:
Ha szereted így a tested és elfogadod, akkor Neked ez a TÖKÉLETES, ha pedig nem, és teszel érte, akármilyen is a testtípusod, Neked is lehet izmos feneked, formás combjaid és lapos hasad! A döntés csak Rajtad áll!
Megérdemled, hogy bármelyik utat is választod,  jól érezd magad a bőrödben!

Te melyik típusba tartozol? Aki mindent megtesz, hogy elérje az álom külsőt, vagy aki elfogadja önmagát és harmóniában van?

Netán egyik sem? Akkor viszont itt az ideje, hogy véget vess az elégedetlenségednek és frusztrációdnak, és cselekedj végre! ÉBREDJ FEL! Fogadd el vagy változtass! Nincs más út a  boldogságodhoz!

Ha személyre szabott tanácsadásra van szükséged, diétára, edzéstervre, egy életmód váltásra, esetleg az önelfogadáson dolgoznál, de nem megy egyedül, segítek!

 

11 válasz
 1. Zsuzsi
  Zsuzsi says:

  Kedves Alma! Én az álomkülsőmön dolgozom, életem legjobb formájának elérését tűztem ki célul. 4 hónap alatt 10 kg-ot fogytam, és a még szükséges további néhány kiló leadása, valamint a testem formálása érdekében Ti, a Dollhouse nagyon nagy segítséget jelentetek nekem, mind a táncórákkal, mind a mentalitással, amit képviseltek. Veletek élvezetes és felemelő ez az út! Üdv: Zsuzsi

  Válasz
  • Pirner Alma
   Pirner Alma says:

   Drága Zsuzsi!

   Szuperügyes vagy, gratulálok!
   Az pedig külön öröm, hogy kicsit mi is hozzájárulhattunk a Dollhouse-zal az álomkülső eléréséhez!
   Csak így tovább, én nagyon drukkolok!
   Maradj gyönyörű!
   Alma

   Válasz
 2. B:E:
  B:E: says:

  Kedves Alma
  Szerintem egyre többen nem a modell testalkatot tűzik ki célnak.
  Hanem egy izmos női testet, mint mondjuk a tied, de az átlag nő nem teheti meg, a napi 8 órás munkája mellett még több órát edzen is naponta és mint tudjuk a kevesebb nem elég

  Válasz
  • Pirner Alma
   Pirner Alma says:

   Kedves B.E.!
   Igen, az nagyon jó, hogy a fitt az új vékony, és sokan inkább izmos testre vágynak, mint löttyedt soványra.:-)
   Viszont nem értek azzal egyet, hogy az “átlag nő” nem engedheti meg magának az edzést, mert:

   -mert mindenki arra szakít időt, amire szeretne
   – kell napi több órát edzeni, hogy jól nézz ki, elég heti 3-4 alkalom is, alkalmanként 1-1,5 óra
   -mert a 70%-a annak, hogy nézel ki, a táplálkozásodon, és nem az edzésen múlik

   Ha 2 gyerekes családanyák tip-toppak tudnak lenni, akkor nem értek sok fiatal mai lányt, hogy lehet ennyire elhízva…

   Válasz
 3. B.E.
  B.E. says:

  Kedves Alma!
  egyetértek, azzal,h sok mulik a táplálkozáson, mert már láttam országos bajnok narancsbőrős tornászt…
  ne értsd félre, nem akarlak letorkolni!
  Pontosan értem, h mire célzol, mert az ember igenis tehet róla, ha 160cm és 80 kg és ezzel bizony, az égészségét is tönkre teheti és egyszerű praktikák segítségével elkerülheti.
  Persze, azokat a nőket, akik nem tudnak genetikájuk miatt lefogyni, vagy csak 10-14 kilo plusszal is jól érzik magukat nem szabad megostorozni, mert valószínüleg sokkal boldogabbak, mint, akiknek , azzal telik le az élete, hogy fogyni akarnak, mint ahogy én is.
  Nagyon sok ember van a környezetemben, akik elérték az áhitott súlyt és még mindig nem boldogok, mert még mindig fogyni akarnak ,vagy mert a bőrük és a hajuk tönkre ment,az állandó diétázgatásba és most ezt kell rendbe hozzák.
  Bevallom rajtam is van 10-12 kilo plusz, ami, hogyha elkezdenék edzeni csak 5-6 lenne, mert, akkor izmosodnék és az izom nehezebb, mint a zsír.
  Volt idő, hogy még ennél is több volt rajtam és lebírtam adni, mert elszánt voltam. De már eljött az a pont, hogy elfáradtam, egy napot nem bírnám magamat diétával kínozni és az egyetlen mozgás forma, amit hajlandó vagyok űzni az a rúdtánc. De nehezemre esne rendeszeresen bemenni a városba és otthon sem néznék jó szemmel.
  Mindennap eldöntöm, hogy ma majd egészségesen eszem és nem bűnözök és mindennap bűntudatom is van, mert ez nem sikerült.
  Sok családanya van akiknek jobb alakja van, mint nekem, pedig csak 18 vagyok.
  Sőt ennyierővel, akár elkezdhetném magamat hasonlítani magamat, akár Zimány Lindához, vagy Angelina Jolie-hoz akinek más dolga nincs is, mint hogy a külsejével törődjön.
  De akár meg is nyugtathatnám magamat, hogy vannak, akik 20 kg-mal nehezebbek, úgyhogy ráérek még aggódni.
  Szóval szerintem nem szabad kijelenteni, hogy igen is tip-topnak kell lenni, mert sok mindenkit nem ez tesz boldoggá.
  Egészen biztos vagyok benne, hogy egy átlag kis gyerekes családanya nem teheti meg, hogy tip-top legyen, de kívételek mindig vannak.
  Persze az is számít, hogy te. mit értel, a tip-top alatt, mert ez mindenkinek mást jelent

  Válasz
  • Pirner Alma
   Pirner Alma says:

   Szia!

   A lényeg és hangsúly mindig azon van, hogy Te magadnak megfelelj, és szeresd magad, elfogadd magad, és harmóniában legyél.
   Ha ez megvan, akkor mindegy, ki hány kiló, hány éves, és mennyit sportol.
   Az a legtöbb ember problémája azonban, hogy elégedetlen folyamatosan, de nem sokat tesz, hogy ez változzon, vagy nincs kitartásuk, nem folytatják a diétát, edzést, életmód váltást sokáig, vagy túl sokat adnak arra, “mások” mit gondolnak, ezzek háttérbe szorítva a saját álmaikat.
   És persze emiatt sokan örök elégedetlenek és boldogtalanok.

   Válasz
 4. Vivi
  Vivi says:

  Szép gondolat, hogy ha eléred a magad által kitűzött célt, az tulajdonképpen siker. Ez így is lenne helyes.
  Nem érzem magam teljesen jól a bőrömben, de már kezdeném magam elfogadni, és dönteni a változtatásról, mire a párom felhívja a figyelmet arra, hogy lötyög a fenekem, túl kicsi a mellem és úgy általában a bőrfeleslegre, ami gyakorlatilag mindenhol megvan rajtam. Így nehéz, miközben ő sem tökéletes, de persze nekem annak kéne lennem az ő mércéjével.
  Aerobikoztam ebben a tanévben, mert kötelező volt a főiskolán valamit mozogni, de főleg a térdem nem bírta. Gondolkodtam a jógán, a pilates-en és a rúdfitnessen is :), de az a baj, hogy mire rászánnám magam, összeszedném a bátorságom, hogy elmenjek valahová, addigra megint lerombol mindent, és mint egy dacos kisgyerek, azt mondom, hogy akkor hagyom inkább az egészet. Régen táncoltam, RSG-ztem, úsztam, de ez már ma nem látszik.
  Ha megyünk valahová, és kicsípem magam, észre sem veszi az esetek döntő többségében, nem tudna elejteni egy pozitív mondatot (csak tényleg nagyon ritkán), és emiatt érzem azt, hogy ha lefogynék (160 cm és 52 kg vagyok, hol több, hol kevesebb pár kilóval), azt sem venné észre, és így egyedül maradok, nekem meg nincs elég bátorságom elindulni, Szuper érzés így lassan 21 évesen egy 4,5 éves kapcsolatban…

  Válasz
  • Pirner Alma
   Pirner Alma says:

   Szia Vivi!
   A soraid nagyon szomorúak. 🙁 Egyáltalán nem tűnik Nekem kövérnek a 160 cm-hez az 52 kiló, ez teljesen normális.
   Nem tűnsz boldognak. Neked kell tudnod, mit tegyél, ebben más csak segíthet.
   Kérdezd meg magadtól:
   Miért érzem úgy, hogy nem érdemlem meg a boldogságot? (Sokszor úgy szocializálódunk, hogy környezetünk sem boldog, így még nehezebb.)
   Miért vagyok együtt egy olyan férfival, aki nem értékel? (Mitől félsz?)
   Miért nem merek változtatni? (Most nem feltétlen a szakításra gondolok, egyszerűen csak változásra.)
   Miért nem teszed azt, amire vágysz?
   Mi a legrosszabb, ami történhet, ha megteszed? (Még jobb alak, sportos élet, boldog párkapcsolathoz vezető dolgok.) Tényleg annyira rossz lenne az?
   Légy magaddal őszinte, és változtass! Ha szeretnéd, akár én is segíthetek akár, így: http://www.absolutewoman.hu/ingyen-konzultacio/
   Maradj gyönyörű! 🙂 Ölel: Alma

   Válasz
   • Vivi
    Vivi says:

    Kedves Alma!

    Köszönöm a válaszod. Igazából a “Miért érzem úgy, hogy nem érdemlem meg a boldogságot?” kérdéssel rátapintottál a lényegre. Elgondolkodtatott. Maximalista vagyok, és nem adom meg magamnak azt, amitől boldog lehetek, mert valamit még előtte elvárok magamtól. Visszatartom magam. “Majd akkor veszek valami szép rövidnadrágot (mert nincs), ha lefogyok, ha nem érzem majd úgy, hogy takargatnom kell magam egy krumplis zsákban stb… Magamban kell először egyedül rendet raknom. De ezen próbálok változtatni, és az is lehet, hogy egyszer még találkozunk! 🙂

    Puszillak!

    Válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük