Te beszélsz a szexről?

Rengeteg férj panaszkodik arra, hogy a feleségének a szexuális étvágya jóval kisebb, mint az övé, nem igazán vannak egy hullámhosszon ebben a kérdésben. Ha a férj kezdeményez, a nőnek nem igazán van kedve szexelni, ha pedig mégis összejön a dolog, érezhető, hogy alig várja, hogy túl legyen rajta. Ez azért nagy probléma, eltekintve attól, hogy a szexet optimális esetben mindkét félnek élveznie kellene, mert szex nélküli párkapcsolat nem működik. A rendszeres testiség az, ami megkülönbözteti a párkapcsolatot a barátaitól- Ha szex nincs, akár lakótársak is lehettek.

De mi is van a háttérben?

A szex hiánya általában tünet, és valami teljesen más gond húzódik meg a háttérben. Valami ugyanis vezet odáig, hogy már nem kívánja az egyik fél a másikat. Elhidegülés, csalódás, kiábrándulás, harmadik fél – sok lehetséges válasz lehet a kérdésre. Sokszor azonban ennél jóval egyszerűbb a válasz: nem jó a szex.

A párkapcsolatokba sokan hajlamosak belekényelmesedni, és elfelejteni azt a tényt, hogy időnként fontos lenne a másik kedvére tenni. Pontosan ugyanez megjelenik a szexben is. A kezdeti élvezetes ágyjelenetekből unalmas, rutinszerű együttlétek válnak, ami igazán senkinek nem jó. A nő pedig gyakran ki sem elégül ennyitől.

Nem azt akarom mondani, hogy a férfiaknak nincs igényük a jó szexre, de tény, hogy számukra viszonylag egyszerű az orgazmus elérése, míg a nők orgazmusáért dolgozni kell. A rutinszerű együttlétek pedig ehhez gyakran kevésnek bizonyulnak. Ki akarna szexelni úgy, hogy kielégülést nem várhat tőle?

És szóltál már, hogy nem jó?

Ha a fenti helyzet ismerős számodra, nem vagy egyedül. De ez nem jelenti azt, hogy nem vagy részben Te is felelős a saját helyzetedért. A párod tudja, hogy nincs orgazmusod? Tudja, hogy azért nem akarsz szexelni, mert egyszerűen nem élvezed? Tudod egyáltalán, hogy mi a jó neked? Ismered magadat? Mitől indulsz be, hogyan és hol kell kényeztetni, hogy élvezd?

Sok nő személyes kudarcának tekinti, ha nem tud a csúcsra jutni, ha nem élvezi a szexet. Fél, hogy megbántja a párját, emiatt nem is szól neki, inkább megjátssza. A probléma az, hogy ez pontosan oda vezet, ahol most vagy: megutálod a szexet, kellemetlen kötelességnek érzed.

A szexről beszélni kell ahhoz, hogy hosszú távon jó legyen. Ne félj attól, hogy a párod megsértődik, valószínűleg neki sem jó ez a helyzet, és ő is örülne, ha meg tudnátok oldani!

Beszélni róla? De hogyan?

Ez talán  legnehezebb kérdés, hiszen minden a jó időzítésen és a tálaláson múlik egy férfinál, ha el szeretnénk valamit érni náluk. Ha szexről van szó, személyes kudarcának (is) veszi, ha nem élvezed, rossz pasinak érzi magát tőle, már pedig ezt egyik pasi sem szeretné. Ezért van pár alapszabály, amit érdemes betartani, ha szexről szeretnél beszélni a pároddal.

  1. Soha ne az ágyban tedd ezt az aktus előtt, alatt, közben.
  2. Szex közben testbeszéddel próbáld rávezetni, hogyan szeretnéd, tedd oda a kezét, helyezkedj olyan pózba, ahogy neked jó, vagy egyszerűen vedd át néha az irányítást.
  3. Semleges helyzetben hozd fel a szex témakörét, például egy séta közben a parkban, miközben autóval utaztok, vagy ha valami laza, “neutrális” tevékenységet folytattok együtt.
  4. Mivel a kritika és dícséret aránya 1:5 egy kapcsolatban, tehát ha 1x kritizálod bármiben a másikat, 5x kell megdícsérned, és akkor vagytok “nullán”, ezért először mindig azt mond el neki, mi az, ami jó benne, mi az, amit jól csinál. Utána pedig építő, asszertív kommunikációval juttasd a tudtára, mit próbálnál ki szívesen és hogyan. Hogyan mélyítenéd el mégjobban a szexualitásotokat.

Van egy szuper ingyenes anyagom, ha van kedved, nézd meg! Született feleségek – hogyan maradj izgalmas a párkapcsolatodban hosszú távon is!

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük