6 ok, amiért érdemes nemet mondani, hogy boldogabb ember legyél

A “NEM” egy hihetetlenül fájdalmas és komoly erővel bíró szó.

Hány olyan alkalom volt, amikor idegesnek, feszültnek, nyugtalannak, tanácstalannak, frusztráltnak és összezevarodottnak érezted magad, mielőbb kimondtad. Biztos vagyok benne, hogy volt olyan, hogy hetekig ezen rágódtál…nem tudtál aludni.

Vajon meg kellene tennem? Vajon jó lesz ez így? Vajon mi lesz, ha így döntök? Biztos vagyok benne?

Jogod van nemet mondani.

Íme 6 ok, amikor a nemet mondás hatalmával és jogával előrébb tudod mozdítani az életed, hogy arra tarts, amerre valóban menni szeretnél:

1. Jogod van megóvni az életedet

Jogod van nemet mondani olyan dolgokra, ami direkt bántana, vagy sérülést okozna, mint például a tűz, leugrani egy magas épület tetejéről, mérget inni, vagy túladagolni magadat…Az emberek könnyen mondanak nemet olyan drámai dolgokra, mint a fent említettek. Azonban nehezebben mondanak nemet finomabb és árnyaltabb dolgokra, mely nem veszélyezteti durván életüket.

Nehezebb nemet mondani a dohányzásra, alkoholra, drogra, mérgező kapcsolatokra.

A Te döntésed, mire mondasz nemet, mert senki nem fogja megtenni helyetted!

2. Jogod van az egészséges kapcsolatokhoz és igaz szerelemhez

Te döntesz, kinek mondasz nemet. Jogod van megválogatni a társaságot, akivel érintkezel, akik építenek, nem csak az energiádat szívják. Jogod van olyan kapcsolatban élni, mely feltölt, ad, lehetőséged nyílik fejlődni és növekedni benne, és támogatást élvezel. Te döntesz, kit engedsz be az életedbe!

3. Jogod van kihasználni a tehetséged, és jólétet teremteni életedben

Minden embernek van valami, amihez jobban ért, mint a többiek. A Te feladatod, hogy ezt megtaláld, és ne hagyd, hogy eltántorítsanak. Csak akkor leszel boldog, sikeres és kiegyensúlyozott, ha követed az életfeladatodat, és mindent, ami ezt akadályozza, kikerülsz.

4. Jogod van kimondani, amit szeretnél

Ha körülnézel magad körül, a kollégáid, barátaid, főnököd, és mindenki megpróbál úgy cselekedni, ahogy neki a legjobb. Ez nem azt jelenti, hogy önzőek, egyszerűen csak ilyen az emberi természet, vágyik dolgokra, szeretne előrébb jutni és fejlődni.

Foglalkozz Te is azzal, és cselekedj úgy, amit a szíved diktál, ne érdekeljen, mások mit gondolnak. Mondj igent olyan dolgokra, amik építenek Téged, ne pedig olyanokra,amit a szíved mélyén nem is szeretnél, mert abból csak az következik, hogy utálni fogod, amit csinálsz, ahogy döntöttél, és az csak hátráltat, elveszi az energiád, nem visz előre.

5. Jogod van eldönteni, mit hiszel el, és miben hiszel

Az emberek imádnak történeteket mesélni, átalakítani, elvenni belőle, vagy éppen hozzátenni. Szeretnek pletykálkodni. Jogod van nemet mondani olyan dolgokra, ami úgy érzed, ellenkezik az életszemléleteddel, hiteddel, értékrendeddel, vagy egyszerűen csak úgy érzed, energiát vesz el tőled.

6. Jogod van őszintének lenni, mindenek felett, magaddal

Jogod van nemet mondani arra, hogy maszkot viselj mások előtt, csak azért, hogy elfogadjanak, kedveljenek, szeressenek, tiszteljenek. Bízz magadban, hogy vagy annyira értékes, egyedülálló és különleges, hogy úgyis pozitív fogadtatásban részesülsz, ha egyszerűen csak Önmagad vagy.

Ne azzal foglalkozz, hogy mindent másokért tegyél, és mindig megfelelj, akkor is, ha már rég nem vagy önmagad, és kibújtál bőrödből. Ez mindig csak meghasonuláshoz, hosszú távon pedig boldogtalansághoz vezet.

Őszinteséged – amikor nemet mondasz a hazugságra – olyan, mint amikor egy elveszett hajó hazatér. Ez hoz egészséget, szeretetet és gazdagságot életedbe.

Senkit nem kell lenyűgöznöd. Senki nem ítélhet meg. És senki nem állíthat meg.

Egy lépés a jó irányba a saját őszinte utadon, és meglátod, minden megváltozik!

Nehéz Neked is NEM-et mondanod? Van egy történeted, amikor a “NEM” pozitív irányba vitte az életed?

Írd meg nekünk!

Tetszett a cikk, hasznosnak találtad? Nyomj egy LIKE-ot!

Betekintenél privát életembe még jobban? Kövess az Instagram -on!

Kövess a Bloglovin’ -on, hogy minden alkalommal kapj értesítést, ha új bejegyzést írok! Csak 3 perc és nagyon könnyű regisztráció, hogy első kézből értesülj az újdonságokról! Legyél mindig képben!

Follow on Bloglovin

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük