A Te életed mennyit változott egy év alatt?

Ismét eltelt egy év. Fénysebességgel száguldott el a 2014.-es esztendő, talán gyorsabban, mint  eddig bármelyik.
Annyi minden történt, legalábbis az én életemben, hogy egy könyvet írhatnék róla. Volt rengeteg kihívás, megoldandó feladat, érzelmi zűrzavar, kemény munka, rengeteg boldog pillanat, utazás,egy nagy és hosszú fejezet lezárása, szerelem, és persze rengeteg tánc.

Az ember akaratlanul is számot vet, elgondolkodik, vajon mindent kihozott e az elmúlt évből, terveit sikerült e megvalósítani, vagy legalábbis előre lépni.
Sikerült e új dolgokat tanulni, megismerni új embereket, boldoggá tenni magunkat, és másokat.

Teremtsd meg magadnak, amire vágysz!

Én minden év első napján leírom terveimet, elérendő céljaimat, vágyaimat, álmaimat.
Ehhez szoktam “teremtő falat” is készíteni, amit mindenkinek ajánlok, mert a vizualizáció rengeteget segít céljaink megvalósításában.

Ezt megteheted akár a laptopodon, de egy faliújságon is, ahová azokat a képeket, cikkeket, idézeteket gyűjtöd, amit szeretnél valamilyen módon magadévá tenni az elkövetkezendő időszakban.

Amikor év közben elgyengülünk vagy elbizonytalanodunk, esetleg elfelejtjük, miért is küzdünk, érdemes ezekre rápillantani.

Fókuszálj magadra!

A magyar ember alapvető sajátossága, hogy rengeteget foglalkozik másokkal, irigykedik és féltékenykedik. Legtöbbször csak az elért célt látja, de azt nem, milyen út vezetett oda…az utat senki nem irigyli, csak a győzelmet.

Te legyél más, mint a legtöbb ember, és fókuszálj magadra! Ne azt nézd, mások mit értek el, vagy mit nem, mennyire boldogok vagy sem. Nem csak azért, mert rengeteg energiádat felemészti, de mások “rabszolgájává” válsz emiatt, ami a gondolataidat illeti, hiszen csak ezen tudsz “kattogni”. Inkább arra összpontosíts, Te hogyan léphetnél előre, lehetnél több mentálisan, fizikálisan, emocionálisan.
Az energiád hatalom.
A pozitív és a negatív is. Fordítsd jóra, fordítsd magadra, a környezetedben élőkre, és hidd el, megváltozik a világod.

Stratégia nélkül célod csak egy vágy!

Több olyan embert ismerek, a közvetlen környezetemben is, akiknek hatalmas álmaik vannak, de valamiért ezt nem tudják megvalósítani.
Hogy miért? Mert nincs mögötte stratégia.
Írd össze lépésről lépésre, apró lépésekről lépésekre, hogyan fogod a CÉLT megvalósítani. Merj nagyot álmodni, de ne feledd, magától semmi nem fog megváltozni.
Szokták mondani, ha ugyanúgy csinálsz mindent, mint eddig, miért vársz más eredményt, mint eddig.
Igaz ez mindenre, munkára, pénzre,  párkapcsolatra, és a külsőnkre is.
Változtass, hogy változhass!

Ha pedig valami nem sikerül elsőre, fuss neki még egyszer, és még nagyon sokszor. Előbb-utóbb meghozza a kemény munka és befektetett energia a gyümölcsét.

Remélem Ti is méltóképpen búcsúztatjátok az Óévet, és tervekkel tele, pozitívan várjátok az Újévet!

Minden a Te kezedben van!

5 TIPP Almától…

Ami segíti a lelki békéd 2015.-ben is, mert csak akkor lehetsz harmóniában a külvilággal, ha benned is az van!
Először rakd össze magadat!

  • Meditálj! Csendesítsd le az elméd, találj egy hozzád illő meditációt. Ez lehet csoportos vezetett is eleinte, míg belejössz!
  • Jógázz! A tested a templomod, ne feledd! A jógát soha nem késő elkezdeni, bármelyik irányzatról is legyen szó! Az én kedvencem a Bikram, amellett, hogy tökéletes aktív meditáció, remek alakformáló és méregtelenítő hatással is bír a felfűtött terem miatt!
  • Vezess naplót! Gyakran már az is rengeteget segít, ha kiírjuk magunkból a dolgokat. Írd le érzéseidet, vágyaidat, kételyeidet, gondolataidat egy csodás kis füzetbe, vagy akár online.
  • Csajoskodj! Keress egy önsegítő kört, női klubot, ahol megoszthatod tapasztalataidat másokkal, és rengeteget tanulhatsz a csoport többi tagjától is! Nem csak kikapcsolódásnak remek, de hasznos is!
  • Ha a buddhistáknak bejött, Neked is be fog! Írd le egy kis könyvbe minden nap este, mi volt az, ami aznap felidegesített, elszomorított, kihozott a sodrodból! Majd hónap végén olvasd vissza, és rá fogsz jönni, rengeteg felesleges dolog miatt aggódtál.

EXTRA TIPP!

Ha szívesen fejlesztenéd Önmagad és meditálnál velünk, vegyél részt önismereti programjainkon a Dollhouse Boudoirban!

Írd meg nekünk véleményed kommentben a témával kapcsolatosan!

Tetszett a cikk, hasznosnak találtad? Nyomj egy LIKE-ot!

Betekintenél privát életembe még jobban? Kövess az Instagram -on!

Kövess a Bloglovin’ -on, hogy minden alkalommal kapj értesítést, ha új bejegyzést írok! Csak 3 perc és nagyon könnyű regisztráció, hogy első kézből értesülj az újdonságokról! Legyél mindig képben!

Follow on Bloglovin

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük