Hogyan alkalmazd a testbeszédet? – TIPPEK a profi és magabiztos attitűdre munkádban

Testbeszéd VS. Verbalitás

Tudtad, hogy 7 másodpercbe telik, mire tudat alatt ítéletet alkotunk valaki iránt? Ezt azt jelenti, nagyon kevés időnk van hatást gyakorolni valakire, mielőtt véleményt alkot rólunk. Első benyomást pedig csak egyszer lehet tenni.

Tudtad, hogy 70% – a a mondandódnak a testbeszéd, mely hatást gyakorol másokra, és 30% az, amit verbálisan mondasz?

Kutatások szerint, amennyiben valaki erőteljes és határozott testbeszédet alkalmaz tudatosan, meg tudja változtatni az ember hormonjait és viselkedését, mintha valóban erőteljes és határozott lenne!

Nem kell superhero-nak lenned, hogy elérd ezt a hatást, csak úgy kell viselkedned.

POWER POSING

  • “Wonder Woman” Póz

Hogyan alkalmazd a testbeszédet - TIPPEK a profi és magabiztos attitűdre munkádban

Az a határozott, magabiztos póz, amikor két kezedet a csípődre rakod. Határozott terpesz, kihúzod magad, kezek a csípőn. Lehet először viccesnek tűnsz, amikor tükör előtt csinálod, de megéri gyakorolni, mert a hatás nem marad el.

Beyoncé is csinálja, Oprah is csinálja, csak hogy egy pár “Super Woman”-t említsek.:-)

Ez a póz nem arról szól, amit a testbeszéded mások felé kommunikál, hanem arról, amit magad felé kommunikálsz. A testbeszéded megváltoztatja a gondolkodásod, ami megváltoztatja a viselkedésed, ami megváltoztatja a megjelenésed.

A fent látható videóban Amy Cuddy, híres pszichológus bemutatja a “power posing” titkát, és arról beszél, hogy amikor egy magabiztosságot sugárzó pózban vagyunk, még ha nem is vagyunk magabiztosak túlságosan, hatással van a tesztoszteron és kortizol szintre agyunkban, ami hatással lesz nagy valószínűséggel a sikerünkre is!

Bár angolul van, és 20 perces, de érdemes megnézni!!!

3  alapvető “Power Póz”

No. 1. – Használd a teret

Nyújtózkodj ki annyira, amennyire csak tudsz, használd a teret. Húzd ki magad, helyezkedj el kényelmesen, karjaidat tedd nyugodtan magad mellé, próbálj meg minél nagyobbnak látszani. Ez a testbeszéd dominanciát és erőt sugároz.

No.2.  – Legyen határozott kézszorításod

A nők az üzleti életben sokszor a kézszorításuk alapján vannak megítélve. A gyenge kézszorítású nők, sokkal jobban, mint férfitársaik,  gyakran vannak elkönyvelve passzívnak és kevéssé magabiztosnak.

No.3. – Interjú előtt

Interjú alkalmával használni a “Power Póz”-olást tűnhet támadónak és nagyképűnek is egy vezető számára. Interjú előtt azonban felturbózhatod magad és megemelheted hormonszintedet. Akár a liftben, akár otthon, a mosdóban, vagy irodádban indulás előtt, emeld fel kezeidet a levegőbe, nyújtózz meg, tárd ki őket, mintha csak egy óriási tömeg ünnepelné sikered, Te pedig hősként állnál előttük.

Van egy jó TIPPED a magabiztos testbeszédre? Oszd meg velünk!

Tetszett a cikk, hasznosnak találtad? Nyomj egy LIKE-ot

Betekintenél privát életembe még jobban? Kövess az Instagram -on!

Kövess a Bloglovin’ -on, hogy minden alkalommal kapj értesítést, ha új bejegyzést írok! Csak 3 perc és nagyon könnyű regisztráció, hogy első kézből értesülj az újdonságokról! Legyél mindig képben!

Follow on Bloglovin

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük