Hogyan valósítsd meg álmaidat? 5 egyszerű tipp, mely beválik!

Jó ideje elkezdtem tanácsadással foglalkozni, gyakorlatilag amióta tanítok, ez is része az életemnek. Mélyebben, napi szinten azonban az utóbbi egy évben foglalkozom vele, amióta beindult a “babaproject”, és átvette coaching paraxisom az uralmat a táncoktatás felett. 70% -át napjaimnak ez teszi ki, és nagyon élvezem! Rengeteg sikertörténetem van, és nagyon büszke vagyok azokra, akiknek sikerült életminőségén javítani technikáimmal és a közös munkával.

Az eddigi tapasztalataim inspiráltak arra, hogy megírjam ezt a bejegyzést, segítve azoknak is az önmegvalósítást és céljaik elérését, akik esetleg nem jutnak el hozzám, de egyedül nehezen vágnának bele.

Gyakorlatilag mindegy, milyen témában van elakadásunk, vagy nehézségünk, ez az 5 tipp szinte mindenre alkalmazható, legyen szó életvezetésről, karrierről, párkapcsolatról vagy egészséges életmódról.

Mi a legnagyobb és legmélyebb célja az életednek jelen pillanatban? Ülj le, és gondolkodj el rajta, ha nem jön rögtön a válasz. De úgy, hogy senki nem ítél meg, senki nem nevet rajtad. Ne azzal foglalkozz most, vajon mit gondolnak mások, csak a magadra figyelj.

Megvan? Szuper! Ez már fél siker! Most nézzük, hogyan érheted el. Mert igen, elérhetsz bármit! Csak rajtad múlik!

Lásd a teljes képet, a CÉLT, de apró lépésekkel haladj!

Ha kis célokkal és lépésekkel haladsz a legnagyobb CÉL felé, folyamatosan érnek sikerélmények, ami tovább motivál. Nem érzed azt, hogy túl messze van az álmod, hiszen napi szinten teszel érte, apró lépésekkel, de haladsz. Azok az emberek, akiknek van stratégia és célterv lépésekkel és időzítéssel a CÉL mögött, sokkal sikeresebbek, kitartóbbak, és kevésbé adják fel!

Ha például soha nem sportoltál, vagy nagyon régen, ne heti 4×1,5 óra edzéssel kezdj, hanem napi 20 perccel. 20 percet mindenki képes mozogni egy nap, és mindenkinek akad rá ideje. Lehet, hogy 20 perc után úgy fogod érezni, szívesen folytatnád. Ha nem, az sem gond, mert a napi kitűzött célt teljesítetted, ott a PONT!

Legyenek példaképeid!

A legtöbb embernek nincsenek olyan adottságai, ha úszásról beszélünk, mint mondjuk Michael Phelps-nek, ezért ne is hozzá hasonlítsd magadat. Keress olyan példaképeket, akik nehezen indultak, hasonlóan, mint ahol ma Te vagy, sok akadályba ütköztek, mégis sikerült elérniük céljaikat. Olyan példaképeket keress, akikkel jobban tudsz azonosulni, így sokkal inspirálóbban tudnak rád hatni.

Ne született zsenikhez vagy milliomosokhoz hasonlítsd magad, ne ők legyenek a mérce. Keress olyanokat, akik a semmiből jöttek, külső segítség nélkül, és lehetőleg Magyarországon.

Kérj tanácsot igazán szenvedélyes emberektől!

Olyanoktól kérj tanácsot, akik szenvedélyesen szeretik és űzik nap mint nap azt, amit éppen csinálnak. Sokkal motiválóbb olyanokkal beszélgetni, akik tevékenységéből kiérződik az erő, hit és szenvedély, nem csak az “üzlet.” Ezek a beszélgetések felpörgetnek téged is, feltöltenek, és újult energiával tudod folytatni utadat!

Hallottál már igazán szenvedélyes embereket beszélni a szakmájukról, hivatásukról? Érezted, hogy akarva-akaratlanul magával ragadott a monológ? Érezted, hogy feltöltött, mágnesként vonzott, tudattalanul is motivált? Ha ilyen emberek adnak tanácsot, extra motivációt is kapsz tőlük, és sokkal hitelesebbek számodra!

Dacolj a megszokottal!

Mindenkinek van egy bevált sablonja a dolgokra. Ez nem azt jelenti, hogy ez neked is be fog jönni, és működni fog.  Az innováció és kreativitás elengedhetetlen a sikerhez az üzletben (és magánéletben is), merj változtatni, merj kockáztatni, merj személyre szabni dolgokat. Ne feledd, más vagy, mint a többiek, más háttérrel, érzésekkel, képességekkel, erősségekkel és gyengeségekkel.

Ha az igazán sikeres emberek mindig mások sémái alapján haladtak volna, valószínű, rég elbuknak! Az innováció rendkívül fontos mindenben. Változik a világ, változunk mi is! Nem kell mindig Neked lenni a reakciónak, lehet te az AKCIÓ is! Légy Te a változás!

Ne tántorítsanak el a kisebb akadályok!

Sajnos olyan nincs, hogy valami egy tökéletes diadalmenet. Valószínűleg nem is értékelnénk annyira a CÉL elérését, és az oda vezető utat, ha lenne.

Akadályok mindig vannak, amik próbára teszik hitünket és elszántságunkat. Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy megküzdünk velük, és átlépünk rajtuk. Az ilyen helyzetekben emlékeztetni kell magunkat, miért is kezdtük el, és menni tovább!

Szükséged van egy saját mentorra? Azt hiszem, megtaláltad!:-)

Tetszett a cikk, hasznosnak találtad? Nyomj egy LIKE-ot

Betekintenél privát életembe még jobban? Kövess az Instagram -on!

Kövess a Bloglovin’ -on, hogy minden alkalommal kapj értesítést, ha új bejegyzést írok! Csak 3 perc és nagyon könnyű regisztráció, hogy első kézből értesülj az újdonságokról! Legyél mindig képben!

Follow on Bloglovin

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük