Házasélet szülés után

Tudom, hogy a legtöbb Anyukának ez a legnehezebb időszak a szexualitás szempontjából (is), de azt gondolom, megér egy bejegyzést ez az állapot, tekintettel arra, hogy a legtöbb párkapcsolat ekkor siklik félre, ami az intimitást és szexualitást illeti.

Egy darabig türelmesek a férfiak, tekintettel állapotunkra, de sajnos egy idő után ha nem áll be változás, sokan máshol kezdik el keresni a testi kielégülést.

Házassági és párkapcsolati coaching üléseimen a legtöbb kisgyermekes anyuka arról számol be, hogy válságban a házasélete.

Lássuk, mi és miért alakul ki, és mit tehetünk ellene. Egy a lényeg, bárhogy is állunk most a témával kapcsolatosan, ez még lehet jobb, mindenen lehet javítani, ha akarunk.

Amikor hat hét után az orvos zöld utat ad a szexre a férfiak nagy örömére, a nők nem mindig érzik azt, hogy belevetnék magukat újra az érzéki szexualitásba.

Sokan a fájdalomtól tartanak, sokan nincsenek egyáltalán olyan hangulatban, hiszen elsősorban Anyaként funkcionálnak, amiért a hormonok is felelősek.

Sokan fájdalmasnak élik meg az együttlétet, főleg ha természetes úton szültek, de a császármetszésen átesett nők beszámolói szerint gyakran ők is így éreznek.

A hüvely a határáig tágul, nyúlik, ami egyértelműen nem lesz olyan, mint “újkorában” 6 hét után. A belső vagy külső varratok miatt érzékenyebb ez a terület, nem beszélve arról, hogy a hüvely a természetes síkosságát se nyerte még vissza teljes mértékben.(főleg azoknál, akik szoptatnak)

A fizikai okok mellett a lelki okok is közrejátszanak. Kevés alvás a Pici miatt, folyamatos készenlét, aggódás, hogy mikor ébred fel, sír fel. Magunkra legtöbbször semmit időnk, ami tovább nehezíti az átszellemülést. Úgy érezhetjük,  kizárt, hogy ebbe a „főállású” anyuka napirendbe be tudjuk illeszteni a romantikus és szenvedélyes szexet, vagy egyáltalán bármilyet is.

Felteszik maguknak sokak a kérdést, vajon ez rendeződik e valaha?

Abszolút.

Várj addig, ameddig késznek érzed magad rá, vagy ezekkel a tippekkel próbáld meg hangulatba hozni magad, és segíteni a szituáción.

Tudom, hogy a listád 20. helyén áll jelenleg ez a tevékenység, de ne várj addig, ameddig esetleg késő lesz.

Síkosíts!

Használj nyugodtan síkosítót, ami a kellemetlenséget a hüvelyszárazság miatt segít minimalizálni, és remélhetőleg maximalizálni az élvezetet. Vásárolj rögtön „gazdaságos” kiszerelést, hátha jobban motivál arra, hogy még többet használd. Akár magadon, akár partnereden.:-)

Lazulj el!

Egy kis pohár vörösbor, forró fürdő vagy masszázs segít ellazulni. Beszélj partnereddel, és amennyiben nem tudja magától, magyarázd el neki szelíden, hogy most kicsit több ráhangolódásra, kényeztetésre és előjátékra van szükséged, mint azelőtt. Biztos vagyok benne, hogy szívesen a kedvedre tesz majd.

Melegítsetek be!

Minél több az előjáték, annál jobb lesz a folytatás. A nőknek egyébként is sokkal több idő, mire ráhangolódnak a szexre, pláne ebben az állapotban.

Partnered tekintettel arra, hogy hetek(esetleg hónapok) óta nem volt köztetek együttlét, biztosan rögtön a lényegre térne, és nem is tartana sokáig a végére érni. Magyarázd el neki, hogy Te most máshogy működsz. Beszéljetek róla.

Mond el, hogyan!

Valószínűleg teljesen más esik majd jól, mint a kezdetekben. Partnered nem tudja, hogyan kellene tökéletesen cselekednie, hiszen más volt a szex a várandósságod alatt is, mint azelőtt, és más lesz eleinte utána is. Nem tudja, mikor fáj, vagy kellemetlen. Irányítsd egyértelműen, hogyan esik jól, és ne „szenvedj” feleslegesen csöndben, a „csak legyünk már rajta túl” attitűddel, mert az egyikőtöknek se fog jót tenni hosszú távon.

A megfelelő pozíció

Te is irányíthatsz nyugodtan, például egy „cowgirl” pózban, vagy a partnered csípőjét fogva. Szabályozhatod, mennyire legyen mély a behatolás, hogyan mozogjon, hogy ne nyomjon meg esetleg varratokat, sebeket.

Egy kis vérbőség

Kedvenc gyakorlatunk, mellyel karban tarthatjuk hüvelyünket és gátizmainkat, a „Kegel”, vagy Intimtorna. Csináld minden reggel és este, és csináld szex közben is!

Minden izmunkat tornáztatni kell, hogy visszaszerezze rugalmasságát. El kell, hogy keserítselek,  a hüvelyed sem fogja magától.  Végezd a gyakorlatokat, amikor csak tudod.

Rögtönözz!

A gyermek mellett nem úgy fog működni a szexuális életed, mint azelőtt. Nem akkor és úgy csináljátok majd, ahogy kedvetek tartja. Ha eddig lefekvés után éjjel szexeltetek, lehet, hogy most kora este fogtok, amikor a pici alszik egy órát, vagy egy szombat délután, amikor csendes pihenő van. Ne ragaszkodj a gyermektelen időszakban lévő forgatókönyvhöz, mert nem fog működni. Legyél nyitott, vállalkozó szellemű, laza és néha kezdeményező, igen.

Hiszen a jó szexuális élethez két ember szükségeltetik, és nem lehetnek a másikkal szemben olyan elvárásaink, amit mi sem tudunk teljesíteni.

Szóval hölgyeim, hajrá, képesek vagyunk rá!:-)

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük