Hogyan ápold a Babádat?

Attól a pillanattól, hogy megszületett a Pici, a Te kezedben van az élete, és biztosan megpróbálsz mindent tökéletesen csinálni. A lehető legjobb tudásod szerint gondozni őt.

Ha esetleg jártál anyaságra felkészítő tanfolyamra, akkor pontosan tudod, mit hogyan kell tenned. Azt elárulom, elméletben minden sokkal egyszerűbb, mint gyakorlatban…:-) Amikor ficánkol a csöppség a pelenkázó asztalon, vagy éppen sír, nem annyira egyszerű megoldani a dolgokat.

Jó esetben a kórházban a csecsemős nővérek is megmutatják, hogyan kell ápolni, fürdetni az újszülöttet.

Vannak bizonyos termékek, amiket a gyermekorvos ír fel a Pici születése után, ilyen például a gyógyszertári popsikenőcs, alkohol, Naturland-es fürdetőkrém és púder.

Megoszlanak a vélemények a fürdetőkrémről. Van, aki azt mondja, elegendő tiszta vízben fürdetni a Picit, később pedig pár csepp tiszta mandulaolajat beletenni.

Van, aki naponta fürdet, van, aki 2 naponta, ezt mindenki döntse el maga, mit érez komfortosnak.

Alapvetően a Picik szeretik a vizet, de van pár dolog, amire érdemes odafigyelni.

A víz hőmérséklete 37 fokos legyen, ezt vízhőmérővel tudod ellenőrizni.

Figyelj arra, hogy a lakásban felveszed a fűtést, mert amikor kiveszed a kádból őt, legtöbbször a hőmérséklet különbségtől sír, mert jóval hidegebb van a lakásban.

EXTRA TIPP Almától

A fűtött törölköző ilyen esetben sokat segíthet, és nagyra szokták értékelni a Babák.:-)

A pelenkázás utáni popsi ápolásnál használhatod a gyerekorvos által felírt krémet. Én egy speciális babapopsikenőcsöt használok a Panaromtól, amit imádok!  (Napsugár popsikenőcs).

A köldökcsonk ápolását gyógyszertári alkohollal és fültisztító pálcikával tudod megtenni, minden pelenkázásnál, amíg a csonk le nem szárad.

Hintőport csak akkor használj, ha észreveszed, hogy a Pici popsija kiütéses, mintha apró zsíros pattanások lennének rajta. Ilyen esetben a krém inkább zsírosítja, amit érdemes hanyagolni, a hintőpor viszont szárítja.

Két termék van, amit még ajánlok Nektek teljes szívvel. Az egyik a „Mesélő Hold” illóolaj a Panaromtól, ami kiváló nyugtató, altató hatású termék. Akár párologtatóba is teheted a babaszobába, de Te is használhatod úgy, hogy pár mély lélegzetet veszel belőle. Én ezt használtam a várandósság alatt is, hogy könnyebb legyen elaludni, vagy ha a Pici nyugtalanabb volt a pocakban.

A másik termék a Panarom bébi masszázsolaja, melyet újszülött kortól 3 hónapos korig lehet használni.

Szeretetteljes Bébiápolást, Csajok!

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük