Nyaralás autóval és egy 8 hónapossal/ Az út

Előző bejegyzésemben az előkészületekről írtam, most pedig az utazásról számolok be nektek, ahogy ígértem.

A hajnali indulás sokat segített, gyakorlatilag a fél utat alvással töltötte Lenny.

Pelenkázótáskájába bekészítettem az egy napi kajaadagját, pelenkáját, egy váltóruhát, kis takarót, egyebeket, hogy ne kelljen a nagy csomagot szétbontani és keresgélni, ha megállunk egy benzinkúton.

Próbáltam ugyanazt a timingot tartani az étkezésekkel kapcsolatosan, napi 5 alkalommal. Egyáltalán nem kellett többet megállni, mint ahogy egyébként szoktunk, ilyenkor mindig kivettem az autósülésből a gyereket, és kicsit átmozgattam.

Olaszország egyébként nagyon gyermek és család centrikus, minden benzinkúton tiszta pelenkázó, etetőszék, és segítőkész személyzet fogadott.

Az út utolsó 1/3-ánál kellett hátraülni egyikünknek a gyerekhez kicsit szórakoztatni, amikor már nem volt álmos. Pár játékát bepakoltunk, amiket egyébként is szeret, unalom ellen. Sokat énekeltünk, mondókáztunk neki, ment a “fedélzeti szórakoztatás.”:-)

Nekünk jobban bejött egyébként, hogy egyedül ült hátul, amíg nem lett nyűgös, és nem volt egyikünk mindig a hátsó ülésen, mert nagyon eltereli akkor a figyelmét a szülő, és nehezebben alszik vissza. (ez a mi tapasztalatunk)

Mi nem öltöztettük túl a gyereket az autóba, kényelmes pamutrugi az útra, ami nem gyűrődik fel, könnyű beültetni az ülésbe, kiemelni, nem  kell állandóan igazgatni.

Az autó klímáját előzetesen kitisztíttattuk, sterilizáltattuk, mert rengeteg betegséget el lehet kapni belőle, viszont a 35 fokban 10 órán át elengedhetetlen, hogy klímázzunk. Persze nem maximum fokozaton, nem 18 fokon, és nem a gyerekre irányítva, de sokat segített a nyugodt utazásban, mert alapvetően, ha nagyon izzad, a miénk nyűgösebb sokkal.

Ami még jó ötlet szerintem, ha autóval utaztok, hogy az utasbiztosítás mellett kössetek valamelyik biztosító társaságnál az autóra is biztosítást. Nem nagy összeg, kb. 15.000 Ft-os nagyságrend 2 hétre, de nagy segítség, ha bármi történik az autóval menet közben.

Akkor ingyen hazaszállítják trélerrel a kocsit, vagy a legközelebbi szervizbe, ha javítható, kaptok csereautót, és még sorolhatnám. Ne legyen soha rá szükség, de hazahozatni mondjuk 1200 km-ről egy autót trélerrel saját költségeden az egy fél nyaralás ára…

Visszatérve az utunkra, csak az utolsó 1 órában volt nyűgösebb szerencsére Lenny, azt pedig már túléltük.:-)

Megérkezéskor egy frissítő fürdő jól esett neki az egész napos út után, majd vacsora, és jöhetett egy hosszabb alvás, amivel sok nehézségünk adódott az első napokban, de erről majd a következő bejegyzésemben számolok be Nektek!

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük