Nyaralás autóval, és egy 8 hónapossal – Előkészületek

Tavaly nyáron, amikor utoljára pihenni voltunk, éppen 5 hónapos várandós voltam Lennyvel, most pedig már egy 8 hónapossal keltünk útra.

Úti cél Olaszország, autóval, 1150 kilométer.

Nekem is volt nem kevés fenntartásom azzal kapcsolatosan, hogyan is lesz ez gyerekkel, és rengeteg kérdés merült fel bennem. Hogyan bírja majd a hosszú utat, a nem megszokott környezetet, a meleget, a rengeteg jövés-menést, és persze nekünk milyen lesz így, hogy már nem kettesben felhőtlenül és szabadon utazgatunk.

Mint minden mást az életemben, ezt is aprólékosan megterveztem, és amennyire lehet, felkészültem az utazásra.

Attól, hogy az embernek gyermeke van, még nagyon fontos tervezni, de meg kell hagyni azt a szabadságot és rugalmasságot, hogy bármi változhat menet közben…:-)

Most pár tippet, trükköt és praktikát szeretnék Veletek megosztani, ahogyan mi csináltuk, hátha hasznotokra válik.

Persze ezek sem működnek minden helyzetben és mindenkinél, ezek csak saját tapasztalataim.

Felkészülés

ÚTI PATIKA és kontroll

Pár nappal az utazás előtt egy gyors kontroll a gyermekorvosnál, hogy minden rendben van e, illetve az „utipatika” felíratása, összekészítése.

Pár dolgot, ami bármikor jól jöhet, összepakoltam Lennynek, ne ott kelljen esetleg gyógyszertárba rohangálni, ha szükség van rá.

Ilyenek például: nurofen, lázcsillapító kúp, cataflam cseppek, C-vitamin cseppek, fenistil cseppek, kalcium ampulla, fül és orrcsepp, Tantum Verde spray a torokra, probiotikum, dentinox gél a fogzásra és lázmérő.

Összepakoltam az általunk használt gyógyszertári fürdető krémet és testápolót, popsikrémet és Sudocrem-et, ha esetleg a meleg miatt több lenne a pelenkakiütés.

EU-s TB kártya

Kiváltottam az EU-s TB kártyát, amivel európai uniós állampolgárokat bárhol ellátnak ingyenesen az EU-n belül vészhelyzet esetén. Ez ingyenes, pár évre adják meg, és az OEP-nél lehet megtenni. Ha személyesen bemész, rögtön meg is kapod, de online is lehet intézni, akkor 2-3 hét.

Úti csomag

Tápszer és bébiétel összecsomagolása pár napra, pelenka, hogy ne kelljen rögtön ezek után rohangálni, amikor megérkezünk. Fizikai fényvédő beszerzése, ami elengedhetetlen nyáron.

Az utazásra a pelenkázótáskájába pont annyit csomagoltam mindenből, hogy kényelmes legyen az útra, ne kelljen a nagy bőröndöt kinyitogatni a benzinkutakon.

Nagy kedvencem, a praktikus szivargyújtóról tölthető ételmelegítő bekészítve, és a mobil UV-s cumifertőtlenítő is.

Bébihordozó után autósülés

Eljött az idő, hogy a bébihordozót lecseréljük egy normális és sokkal kényelmesebb autósülésre, ami +0-tól 25 kg-ig jó, és háttal utazik benne a baba.

1150 km-t nem szerettem volna őt a bébihordozóban szállítani, nem beszélve arról, hogy nem is kényelmes már neki egyáltalán. Így eljött az idő, hogy beruházzunk egy hosszútávon is jól működő ülésbe. Mi az ESPIRO Deltát választottuk, és nagyon elégedettek vagyunk vele.

Szuper könnyű és kényelmes babakocsi

Egy nagyon kicsire, válltáska méretűre összehajtható, könnyű sport babakocsira cseréltük  a nagy mózeskosarasat, ami alig foglal helyet az autóban, bárhová könnyedén fel lehet vinni, kis utcákon is elfér séta közben, és alig foglal helyet.

Komfortérzet, amennyire csak lehet

Bepakoltam pár kedvenc játékát(nem mindent), saját takaróját és fejvédőjét, ami mögé állandóan bebújik, amikor aludni készül, és zenélő ágyra szerelhető forgóját, segítve ezzel is az akklimatizálódást az új helyen.

INDULÁS!!!

Hajnalra terveztük az indulást, 4 óra magasságában, hogy a reggelt és délelőttöt végigaludja. Általában 8 körül ébred, de délelőtt, reggeli után még visszaalszik.

Úgy terveztük, mire felélénkül, már megtesszük nagyjából az út felét.

EXTRA TIPP!

Ha tudtok, utazzatok együtt a nagyszülőkkel. Mi minden évben Anyuékkal és 3 kutyával nyaralunk, így ez nem változott Lenny megszületése óta sem, Sőt! Hatalmas segítség, ha az áldott Nagyi a nyaralás alatt is kéznél van!:-)

Ők külön autóval utaztak a 3 kutyuskával, és egy nagy apartmant béreltük, ahol kényelmesen elférünk, tudunk főzni, és nem kell egy szállodai rendhez alkalmazkodni.

Folyt. Köv.

Következő bejegyzésemben az utazást osztom meg Veletek, majd a nyaralás részleteit, hogyan éltük meg gyerekkel.

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük