Nyaralás repülővel és egy 11 hónapossal

Júniusban már voltunk nyaralni 2 hetet Olaszországban autóval, amikor Lenny 8 hónapos volt, erről ITT olvashatsz.

Most viszont rászántuk magunkat egy repülős útra is, az ulticélunk Cannes volt. Minden évben megfordulunk itt, az egyik kedvenc helyünk, ezért idén sem szerettük volna kihagyni. Fantasztikus egy hetet töltöttünk ott, csodás idővel, de sokkal kevésbé zsúfoltan, mint nyár közepén.

Gondoltam megosztok Veletek pár részletet a tapasztalatainkról, hátha segítenek, és Ti is kedvet kaptok, hogy minél többet utazzatok a gyerekkel is.

Akik még nem mertek elindulni pici babával, remélem hasznosnak fogják találni a tippeket!

Mindig tájékozódj előre és pontosan, mekkora csomagot vihetsz fel, ne érjen a reptéren meglepetés és felesleges stressz.

Minden légitársaságnál legelőször a gyerekesek szállhatnak be, így felesleges „priority boarding”-ot venned, kérdés, hogy megéri e előbb beszállnod. Annál többet kell majd ülni, ami a szuper mozgékony babákkal nem könnyű.

Olyan táskát válassz, ami vagy hátizsák, vagy keresztpántosan fel tudod venni, így mindkét kezed szabad, szükséged is lesz rá.:-)

Minél könnyebben összecsukható/szétszedhető a babakocsid, annál könnyebb lesz vele mozogni.

Hordozós mamik/papik előnyben, sokkal könnyebb úgy közlekedni a reptéren, vagy városnézés közben, amikor a gyermek már unja a babakocsit. Nem egyszerű egy 10kg-os gyerekkel a karodon sétálgatni, még akkor sem, ha szuper edzett vagy.

A pelenkázótáskába csak a legfontosabbakat pakold be, útravaló étel, ital, pelenka, stb.

Játékot csak mértékkel pakolj(mi szinte semmit nem vittünk), mert minden érdekesebb, mint a saját játék, a lehajtható asztalka, az öv csatja, vagy éppen egy zörgős zacskó a repülőn.

Fel és leszállásnál érdemes italt vagy rágcsálnivalót adni a Picinek, esetleg cumit, hogy nyeljen, mert a nyomás különbségre nagyon érzékeny a fülük. Akár be is foghatod neki. Szoptatós anyukák előnyben, fel és leszállásnál mindenképpen alkalmazzátok, megnyugtatja a Picit, és nyel is.

Érdemes vinni egy fertőtlenítő sprayt, én le szoktam fújni olyan dolgokat, amit esetleg a szájába vehet, vagy összetapizhat. Ez akkor is hasznodra válik, ha esetleg lehorzsolja magát. Ragtapaszt szintén.

Ellenőrizd előre, van e kiságy a szállodában. Mi egy szobában aludtunk Lennyvel, de nem egy ágyban. Otthon is külön alszik, ezért fontos, hogy ne bomoljon meg a rend.

Ugyanilyen fontos, és saját tapasztalat, hogy a napirendjét próbáljátok tartani, sokkal jobban jár mindenki.

Mi ugyanakkor etettünk, altattunk, fürdettünk és fektettünk este, mint itthon.

Nem is volt semmi probléma az elalvással, és a visszaállással sem, amikor hazajöttünk.

Amikor felkerekedtünk étterembe, kávézni vagy sétára, mindig vittünk magunkkal ételt/italt, hogy ne emiatt kelljen hazajönni.

Kis dobozkában az egészséges snack nálunk alap, amikor mi ebédelünk, neki is muszáj valami rágcsálnivalót adni, ami lefoglalja.:-)

Franciaország is legalább annyira bababarát, mint Olaszország, mindenben nagyon segítőkészek, kedvesek. Csak pozitív tapasztalatról tudok beszámolni, ami az utazást illeti, arról nem is beszélve, hogy hatalmas élmény az együtt töltött idő, ha tényleg jól meg van szervezve.

Bár fapados légitársasággal mentünk, de nagyon korrektek és kedvesek voltak. Földre szállásunk után a reptéren beállítunk a kígyózó sorba, taxira várni, a diszpécser nő 2 perc után előrehívott minket, és azokat, akik gyerekkel voltak. Apróságok, de nagyon fontosak, mely könnyebbé teszi az ember életét.

Összefoglalva zongorázni lehetett a különbséget a 3 hónappal ezelőtti nyaralással összehasonlítva. Megint bebizonyosodott, hogy minden csak jó szervezés kérdése, és a legtöbb dolgot lehet gyerek mellett is, nem beszélve a közös emlékekről, amik a világon a legfontosabbak.

Én ne feledjétek,  a Picit 3 éves koráig igen jutányos áron tudjátok mindenhová magatokkal vinni, szinte plusz költség nélkül.

Neked mi van a bakancslistádon?:-)

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük