LIFE DETOX KIHÍVÁS

Üdvözöllek

LIFE DETOX KIHÍVÁS #1

Kapcsolataid felülvizsgálata

74 válasz
 1. Krisztian erika
  Krisztian erika says:

  Hat csaladtol nem igen lehet elszigetelodni.amikor kozel vagyok celom vegenel akkor jon blokkolas es tortenik bukas.es magam is leblokkolok negativ erotol.es ujbol kezdhetem.epiteset aztan mindig ugyanaz lesz.es eszrevettem en magam is blokolom utana magamat es mindig le akarnak beszelni almaimrol es iranyitani.es igy ment es megy idom.nem tudom igy mit csinalhatnak nem talalom.magamat.olyasmi ket ut kozotti harc elet ami elorebb nem visz.

  Válasz
  • Viola
   Viola says:

   Azt érzem, hogy a szarnyaim letortek valamikor régen.Vagyom arra hogy repüljek újra, de nem megy. A környezetem pedig nem igényel többet, mint ami vagyok. Ezért nem is foglalkoznak ezzel. Olyan semmilyenek, minden mindegy számukra velem kapcsolatban. Nem húznak le, de nem is biztatnak.

   Válasz
   • Dóri
    Dóri says:

    Viola! Én is így éreztem, de ki lehet növeszteni azokat a szárnyakat újra. Nem voltam egy nagy partiarc tinikoromban, de azért jártam táncolni. Mióta a párommal együtt vagyunk, azóta ez nullára csökkent, mert őt teljesen hidegen hagyja a “diszkó”, illetve családi probélmák miatt magam sem vettem észre, hogy valahol elvesztettem önmagam. Aztán úgy alakult, hogy lett egy barátnőm (ovis anyuka, de csak általános iskola közepén – mármint a gyerekeink jártak egy osztályba – találtunk egymásra), aki szép lassan visszavezetett a régi életrevaló énemhez. Most úgy 4 éve vagyunk legjobb barátnők, én pedig újra élek. A párom (is) érzi ennek a jótékony hatását, mert én jobban vagyok, neki pedig nem kellett rávennie magát olyanra, ami nagyon távol áll tőle. Ha hasonló igényed van, akkor keress a környezetedben neked szimpatikus társaságot, anyukákat, akik gyerek mellől közösen kiszabadulnának. Járj nyitott szemmel és ahol tudod, jelezd, hogy kapható vagy te is egy kis csacsogásra, táncra, vagy amire igényed van. 🙂 Hajrá! 🙂

    Válasz
  • Niki
   Niki says:

   Tudom milyen nehez pont a csaladot kiiktatni, en is sokaig huztam, mert ott voltak az erzelmek.
   De mindig megborult a lelki bekem a talalkozasokkal.
   Nehez dontes volt, de megerte, mert azota lenduletben vagyok, nincs ki lehuzzon.

   Válasz
  • Orsi
   Orsi says:

   Szia Erika!
   Én kaptam egy nagyon jó tanácsot. Mindent félre lehetnérteni, magyarázni. Ezt használd fel úgy , hogy a céljaid megvalósításához vigyen közelebb. Máris úgy érezheted támogatnak. Kissé nehéz, de ha nem akarsz családot váltani, őket kell megváltoztatni. Az is előfordulhat, hogyha jókat látsz beléjük, megváltoznak.

   Válasz
 2. Szabó Szilvia
  Szabó Szilvia says:

  Szia.elkezdem megcsinálni a 3 kategóriát amibe embereket kell besorolni.De az a helyzet hogy ugy gondolom az életembe akik jelen pillanatban is ott vannak ők az építők.A többi már kizárva.Nemtudok olyant irni az utolsó kettőbe akik most rombolók vagy semlegesek mert ezeket az embereket kizárom az életemből vagy elkerülöm őket:)

  Válasz
 3. Melinda
  Melinda says:

  A legtöbb időt a lányommal és a férjemmel töltöm. Nagyon szeretem Őket és Ők mindig mindenben támogatnak. Sajnos a kollégáim között van egy-két ember akinek már a jelenléte is negatív elmeket sugároz, Őket megpróbálom elkerülni azon a napon. De a többi kollégám is támogató szellem. Sőt most a “kis csapatunkba” 4-5 ember határozta el, hogy fogyni szeretne és életmódot váltana. Ez pedig nagyban erősít engem is és így egymást támogatjuk. 🙂

  Válasz
 4. Alexa
  Alexa says:

  Szia Alma!

  Pénteken hivott apa, mondta, hogy anya csinalt nekem finit, es szeretnenek talalkozni velem.
  Nagy volt bennem az ellenallas a talalkozas gondolatatol. Szombat delelott maga a gondolattol idegbe volt a gyomrom.
  Egy ismerosom mondta szombat delutan, h a szuloknek mindig a gyereke maradok, es sose fog megvaltozni a viselkedesunk, meghogy megis a szuleim bla bla… Meghozta a vagyam, h meglepjem oket. Talalkoztunk. Rogton az elejen leszogeztem, ha leszegyenitenek, megalaznak, soha tobbe nem talalkozom veluk. A talikor folyton azt ereztem, hogy anya elnyom, hangoztatta, hogy mennyit tud. El van ajulva magatol, hogy kitanult egy ujabb szakmat. En tavaly rengeteg tanfolyamot megcsinaltam, megsincs arra szuksegem, h hencegjek a tudasommal. Mindig verseng velem. Ereztette velem, hogy nem vagyok eleg ertekes, eleg jo, es energiavampir modjara felhozta a 30 evvel ezelotti serelmeit kis onsajnaltatasra, hogy energiat csikarjon ki a hallgatosagbol.
  Anyanak nem beszelhetek a sikereimrol, elmenyeimrol, mert mindig kozbevag, vagy leallit, nem birja elviselni.
  Ha dicser, akkor azt csak telefonba, h mas ne hallja. Panaszkodik ram masok elott, h magat felemelje, engem meg letiporjon. Ez sosem fog valtozni… Kerulnom kell a csaladomat…

  Válasz
  • Bajczi Henrietta
   Bajczi Henrietta says:

   Szia Alma!

   Mi a helyzet akkor, amikor nagyon lehúznak, jön a depi és duzzogás. Mert persze pacekba mondani a bajomat, na ahhoz már nem vagyok elég tökös. Majd ezt érzik, magunkban átgondoljuk a dolgokat, majd egy pár ilyen eset után újra nyitunk, és elkezd építő típus lenni. Ez mi? Ezzel mit lehet kezdeni?
   Nagyon durva, hogy a lehető legjobb időben találtál meg. Már pszichológust akartam nézni, de nagyon kíváncsi vagyok a kihívásra. Köszönöm!

   Válasz
  • Dóri
   Dóri says:

   Alexa,

   Tudom, ez nem biztos, hogy segít, de teljes mértékben átélem és átérzem a problémádat, hasonló cipőben járok. Sajnálatos, hogy 28 éves fejjel az erőteljes önbizalomrombolással ott tartok ahol sajnos tartok. Pszichológus segítségére van szükségem, hogy összeszedjem azt ami maradt belőlem.
   Kitartást kívánok Neked!

   Dóri

   Válasz
  • Andrea
   Andrea says:

   Szia Alexa. Szerintem meg igenis mond meg Anyukádnak, hogy te is érsz annyit , mint ő. Sőt, mond el neki – ha erőszakosan is.- hogy számodra az új tudás megszerzése, a vizsga és a sikerélmény ugyan ilyen fontos. Köszönöd neki, hogy ezek szerint – a kitartást tőle örökölted, de téged nagyon zavar, hogy versenyezni akar veled, mind hogy inkább büszke lenne rád. Mi lenne, ha nemcsak magára , hanem a lányára is büszke lenne? Nehezére esne ? Nehezére esik megdicsérni ? Megkérdezném, hogy az elvesztet fiatalsága miatt csinálja vagy mert úgy érzi lemaradt valamiről ? Vagy csak azért csinálja, hogy téged bosszantson …mert ha az utóbbi, akkor csak gratulálni tudsz hozzá és köszönöd ,de nem kérsz belőle. Te nélküle is büszke ember, büszke NŐ vagy. És örülsz a sikereinek, de tényleg nehezére esne, ha a te sikereidet is ugyan úgy értékelné ,mint te a sajátját.. Ha erre megint kontrázik, akkor három választásod van – vagy csöndbe leszel és hallgatsz ( nincs értelem az örökös harcnak – okos enged, szamár szenved). vagy megmondod neki, hogy nagyon zavaró ,amit veled csinál, és jó lenne ha ezt befejezné ( ezen persze megsértődik majd) , vagy felállsz és azt mondod, hogy köszi,örülök, hogy beszéltetek, de ha engem is megakartok hallgatni, és érdekel, hogy hogyan boldogulok a világban, majd szóljatok (ez elég drasztikus, de végül is te nem egy idegen vagy, hanem a lányuk, tehát egy anyának fontos, hogy mi van a gyerekével, az ő önnádló élete hogyan alakul). Hello, és kimész az ajtón. Tudom nagyon bunkónak hangzik , amit leírtam, de néha neheze viselik a szülők is a leválást, de ez lehet akár a “számonkérés” egy fajtája is, hogy látod te elmentél és én akkor is vagyok , nélküled. És te ezért érezd magad rosszul ,mert én akkor is megmutatom ,hogy vagyok nélküled. Ne menj bele a játszmába, mert csak sérülsz. Tudom az apukád és az anyukád ,de van amikor nincs más választás, csak a határozottság, a határozott fellépés.És ha legközelebb felhív apukád, nyugodtan mond meg neki, hogy anyukád viselkedése miatt nem akarsz velük találkozni, mond el neki , hogy miért. Fogalmazd meg. Ez így nem támogatás, inkább energiavámpíriság, meg mártíromság a mama részéről.

   Válasz
 5. Fazekas Györgyi
  Fazekas Györgyi says:

  A sikernek mindig ára van! Nekem az segített, hogy az egész életemre írott célom volt! SAJÁT BOLDOGSÁG RECEPTEMET írtam le! Nagyon bevált! A másik dolog mindig a szívemre hallgattam! Amiről le akarták beszélni abból lettem sikeres!!! AMIT EL TUDSZ KÉPZELNI AZT MÉG IS TUDOD VALÓSÍTANI!!!

  Válasz
 6. Hedda
  Hedda says:

  Két éve beteg voltam és ekkor fogtam nagyon komoly önismereti munkába. Amikor most leírtam a hat nevet, rájöttem, hogy mind épít engem. ( Igaz anyukán néha átmegy rombolóba, de ezt most már észre veszem és érzékelem, hogy ez nem rólam szól.) Az elmúlt héten megjelent egy régi kapcsolt, aki energiavámpírom volt. Tudtam rövidre zárni a dolgot és a legkisebb energiaveszteséggel túlélni és két nap múlva el is tűnt a környezetemből.

  Válasz
 7. Zita.
  Zita. says:

  Én ezen nagy harcok árán vagyok túl. Volt párom halála után léptem. Muszáj volt, mindenki csak sajnált, tanácsokat adott. Néha jó is volt köztük, de a zöme bla-bla..értelmetlen volt. Közel két éven át vivtam saját harcom magammal és az elvárásokkal..Baromi nehéz volt a felismerés, így nem mehet tovább!!!! Jött egy újabb kis pofon az élettől! Utolsó csepp a pohárba.. Ezután elfordultam bizonyos emberektől, lassan de észhez tértem… Most jó minden, pozitív emberek vesznek körül.. Élvezem!!

  Válasz
 8. Ildikó
  Ildikó says:

  Hát igen a családtól nehéz szabadulni, ha segítség kell engem is mindig megtalálnak! Mióta jobban boldogulunk az anyukám csak azt tudja mondani, hogy könnyű nekem! 47 éves vagyok, a férjemmel megdolgozunk-megdolgoztunk mindenért, de ezt is fel lehet fogni kihívásnak is, hogy azért is megmutatom!☆

  Válasz
 9. Zita
  Zita says:

  Én ezt a harcot már megvivtam. Volt párom halála után. Mindenki sajnált, “jó” tanácsokat osztogattak. Két évig bírtam.. Majd egy újabb pofon az élettől.. Ez téríttett észhez. Megráztam magam.. Elfordultam a negatív, visszahúzó emberektől… Most pozitív emberek vesznek körül.. Nehéz út vezetett idáig, göröngyös, buktatókkal téli… De sikerült!!!!
  Most a saját utam járom, jól érzem magam…

  Válasz
 10. Kati
  Kati says:

  Én szerencsés vagyok, mert jelenleg gyesen vagyok itthon és csak építő emberek vesznek körül. Akik nem azok voltak azokat már kizártam nem volt könnyű, de sikerűlt.

  Válasz
  • Andrea
   Andrea says:

   Szia Erika. Nekem is sokszor meghaltak az álmaim. és sokszor voltak más álmok helyettük. Volt, hogy azok is kútba dőltek. De ha valamit nagyon akarsz és szeretnél, akkor tegyél érte. Én is ezen az ösvényen megyek , haladok most is ..pozitív gondolatok, jó emberek, támogatók, saját gondolatok átrendezése és cselekés ..apró elhatározások…menni fog !

   Válasz
 11. Teodóra
  Teodóra says:

  Nekem három emberem van, akikkel a legtöbb időt töltöm. Kettő teljesen lehúzna, ha hagynám Magamat. A harmadik a középső részbe tartozik. Igyekszem feltöltődni az apró csodákból, amit kapok nap mint nap az utcán, a munkahelyemen vagy Magamtól.

  Válasz
 12. Erika
  Erika says:

  Ez egy nagyon jó feladat. Úgy érzem a romboló embereket már kizártam. Szüleim támogatnak, biztatnak mindenben, bár néha úgy érzem nincs elég türelmem hozzájuk. Másfél éves kislány anyukája vagyok, jelenleg gyeden. Barátnőim támogatnak és biztatnak, egy személyben éezek kettősséget a gyermekem apukájában. Egyrészt biztat, csináljam a dolgokat, legyenek terveim, amikor meg nem úgy alakul, ahogy elterveztem akkor rombol. Kevésnek érzem magam, úgy érzem állandóan bizonyítanom kell.

  Válasz
 13. Edina
  Edina says:

  Sziasztok/ Szia Alma! Ez az egyik ok nálam,amiért ebbe a kihívásba belevágtam, a zavaró/lehúzó emberek kizárása. Na, de igen,mi van akkor,ha ezek az emberek a családtagjaid?! Mi a férjemmel már mindkét taktikát, sőt mindhármat próbáltuk; kapcsolatot megszakítani, kapcsolatot tartani velük és meggyőzni őket,h nem látják jól ( na, ez a legrosszabb,amit tehetsz 🙂 ) ,ill.kapcsolatot tartani-jelenleg itt tartunk-a gyerkőceinkre való tekintettel, hogy legyenek azért nagyszüleik és unokatesóik.DE csak a minimumra szorítkozunk pirosbetűs és ünnepnapok :), ill. nem ,,elvárni” tőlük semmit.Talán így ,,sérül” az ember legkevésbé és a kisfiúink is ismerik azért őket. De még igy is vannak azért nehéz pillanatok,amikor visszasírjuk a kapcsolat megszakítós korszakot. De nagyon kíváncsi vagyok a többiek,hogy csinálják,akik hasonló cipőben járnak és gyerek(ek) is vannak.

  Válasz
  • Andrea
   Andrea says:

   Szia Edina. Ha úgy érzed legbelül, hogy inkább tartanád velük a kapcsolatot, de az eszed meg azt súgja, hogy ne, mert csak lehúznak – akár anyagilag, akár érzelmileg – nem biztos,hogy megéri az a kapcsolat. Ha nem tudsz belőle építkezni, feltöltődni, mosolyogni, szeretve lenni, akkor enged el. Legyen az, hogy csak ritkán találkoztok és csak azt engeded hatni magadra, amit te gondolsz. A többi szöveget meg enged át a füleden ( Ne vedd fel a kesztyűt ! – ami nem jó rád !). A ritkuló találkozások inkább hasznosak lesznek – számotokra biztos – és talán elgondolkodnak miért is van így. Ha a dolgok a másik oldalon nem változnak, akkor nem tudsz mit tenni, minimálisra kell lecsökkenteni a találkozásokat, beszélgetéseket stb. A mérgező, romboló emberek a mások manipulálásával kompenzálják a saját frusztrációjukat, a meg nem élt/ fel nem dolgozat dolgaikat. Ez átcsap féltékenységbe, lehúzásba, ledegradálásba, földbedöngölésbe. És persze szar dolog látni, hogy másnak milyen jó, nekem meg nem. Szerintem te tartod magad annyira embernek, nőnek, hogy ami nem szolgál téged – kapcsolatok – azokat nem hagyod befolyásolni az életedbe, a szívedbe, a családodba – nincs rá szükséged !

   Válasz
 14. Ilona
  Ilona says:

  Szia Alma,
  az en tortenetem onnan folytatodik,hogy a volt parom halala utan 5 eve uj parkapcsolatom van boldog vagyok jol erzem magam.
  Olaszorszagban elunk es dolgozunk ejtenek par szot akik lehuznak az inkabb a sogornom akit nem igazan tudok kikerulni de csokkenteni a besz.talalkozast igen es van meg egy ketto aki meghalgat ,beszelgetunk de valamilyen formaban elobb utobb erzodik az irigyseg .Jo lenne mar vegre ,,baratokkal,, talalkozni.

  Válasz
 15. Merci
  Merci says:

  Sziasztok! Értem a feladatot, de mennyire kell ezt szó szerint venni? Mi van akkor, ha nem minden ember van a közvetlen közelemben állandóan, akinek viszont nagyon fontos a véleménye, mert fontos nekem. Pl. a tőlem 180 km-re élő lányommal azért napi a kapcsolatom, vagy a gimi óta tartó, olyan igazi barátság, akivel sajnos csak telefonon beszélünk, stb. A fizikai közelség a lényeg (mert akkor pikk-pakk megvan a névsor:), vagy pedig lehet akár az átvitt értelmű közelség? Tudsz arra pl. megoldást, hogy aki egészen biztosan kizárólag jót akar, és valóban drukkol, hogy elérd az álmaidat, de magát a hitedet abban, amit csinálsz, vagy az ahhoz vezető utat elbizonytalanítja? (Remélem, azért ezek a kérdések még ehhez a témakörhöz tartozóak. Ha nem, akkor elnézést érte!) Köszönöm!

  Válasz
 16. Szandra
  Szandra says:

  Sziasztok,
  Én ezt a harcot vívom volt párom halála után. Mindenki sajnál, “jó” tanácsokat osztogat. Nehéz út vezetet odáig, hogy a saját utam járjam és jól érzem magam…
  Igyekszik az ember, anennyire tud.
  Mind a három csoportba tudok embereket írni magam körül.
  Az építő csoportba írt személy áll tőlem a legmesszebb és mégis a legközelebb.
  A másik két csoportba sajnos a családom van és a kollégák, akiket nem tudok leépíteni.
  Remélem hanarosan minden jobb lesz.

  Válasz
 17. Gabi
  Gabi says:

  Sziasztok. Boldog párkapcsolatban élek a párommal. Van mindkettőnknek gyermeke közös még nincs, de tervezzük. A legtöbb időt a kislányommal és a párommal tőltöm illetve sokat van nálunk az ő kislánya is. A lányom felpezsdít engem motivál magammal szemben is. A párom is de néha kiteszem, had hűljön. Mert néha ilyen. Le is húz meg nem is. Rombolni semmiképp. A szüleimnél azt érzem, hogy vagyok és kész. Régen sokat beszélgettünk az anyukámmal, de már nem igazán tudok neki megnyílni. Ők egy kicsit semlegesek. Nem rombolnak de nem is építenek. Egy ember van akivel minimálisra csökkentettem a találkozást ő az anyósom. 100% önmarcangilás, negatívan áll mindenhez, semmi nem jó neki. Mikor még sűrűn jártunk hozzá azt éreztem mikor eljöttünk tőle, mintha temetésre mennénk. És ezt a fia azaz a párom is látja. Szóval hozzá csak havonta megyek. Még az is sok. Tehát aki épít engem az a lányom elsősorban és a párom. A semleges a szüleim, testvérem és aki rombol az anyósom. A szüleimmel két hetente találkozom. Nekem is elég és azt látom nekik is. Mert ha én nem megyek ők nem igazán jönnek hozzánk.

  Válasz
 18. Szabina
  Szabina says:

  Sziasztok!
  Én is elkezdtem a körülöttem lévő emberek kategorizálását.Legtöbb időt kollégáimmal töltöm és a barátaimmal.
  Nagyon jó érzés volt rájönni,hogy szinte mindenki építő jelleggel van körülöttem.A másik két kategóriába nem tudok neveket írni.Nyilván találkozom ilyen emberekkel,de valahogy mindig sikerül kizárnom őket…nem figyelve arra,hogy mit is mondanak.

  Válasz
 19. Judit
  Judit says:

  Jó volt látni, hogy nincsenek romboló emberek az életemben. Remélem, nem azért, mert nem látok reálisan, hanem mert sosem engedtem őket túl közel magamhoz.
  Nekem szerencsém van a rokonokkal. Akik számítottak, a közeliek, mind építők voltak (sajnos már nem élnek). A távoliakkal pedig simán megcsináltam, ha rombolók voltak, hogy nem tartottam velük a kapcsolatot. (Keresztanyámat például az esküvőmre sem hívtam meg, annyira torkig voltam vele, hogy csak szidalmat lehetett tőle hallani, és szinte sugárzott belőle a negatív energia. Még a saját férjét, lányát, vejét, és unokáit is elutálta magától.)
  A férjem családjával is ugyanezt csinálom, aki minimum semleges, azzal kedves és barátságos vagyok, aki viszont javíthatatlanul romboló, vagy kifejezetten rosszindulatú, attól távol tartom magam, függetlenül attól, hogy a férjem tartja-e a kapcsolatot.
  Nekem nem lett gyerekem, így ezzel a tényezővel nem kell számolnom, de az a véleményem, hogy a gyerekekre sem lehetnek jó hatással ezek az emberek, így biztos nem támogatnám a találkozásokat. A barátok (akiket mi választunk) gyerekei is nagyon jó társaságot jelenthetnek, s akkor nem valószínű, hogy hiányolnák a rokon gyerekeket.
  A negatív, szomorú, folyton panaszkodó, borús embereket egyébként megpróbálom kiragadni abból a dagonyából, amiben benne ragadtak. Új, pozitív környezetbe csábítom őket, más nézőpontot adok nekik, és a saját derűmmel igyekszem őket is felvidítani. Aki fogékony erre, az jól jár, és köztünk is szó lehet további kapcsolatról, aki viszont nem, az nem sokat hall rólam a későbbiekben.
  Ezek a reakciók egyébként szerintem arra is inspirálhatnak embereket, hogy tartsanak egy kis önvizsgálatot. Legalábbis remélem.

  Válasz
 20. Ágó
  Ágó says:

  Sziasztok! Az első napi kihívás nekem pont a szívembe vág. 2napja borzasztóan megbántott a bátyám és felesége. A feleségével van a vita közöttünk. Úgy érzem, hogy megoldhatatlan a feszültség közöttünk és régóta zajlik kimondatlanul. Én mindig szeretettel fordultam felé, de sokszor álnokoskodott a hátam mögött. 3napja betelt a pohár. Most nem beszélünk , érzem, hogy igazából ez kell nekem. Mert lehúz, elszivja energiáim az irigysége a bántó hozzáállása felém. Egy dolgot féltek a tesómmal való kapcsolatot valamint a lányommal való kapcsolatukat. Aki nemsokára 2éves és imádja őket. Szomorú és nem akarom elveszíteni a tesóm.

  Válasz
  • Dóri
   Dóri says:

   Én úgy csinálom, hogy ha más akar beleszólni az én dolgomba és nem jön be, akkor végighallgatom, hümmögök, műmosollyal kibírom, amíg elmondja, aztán úgy csinálom, ahogy én akarom. Sosem ellenkezek ezerrel, mert bizony ha idősebb (bármennyire is utálom), bizony évek után már rájöttem én is, hogy igaza volt részben. Lehet mondani, hogy még nem érzed úgy, még nem látod úgy, megfontolod stb. A jó kapcsolathoz viszont az is hozzátartozik, hogy te se szólj bele, hogy ő mit csinál, hogy nevel, hogy takarít, hogy nem főz stb. Tehát érdemes átgondolni, hogy neked személy szerint árt, vagy csak zavar, hogy másokkal hogy bánik. Ha pl. a tesódnak nem főz, koszos az otthonuk stb, akkor az nem a te dolgod, hanem a tesódé. Vívják meg ők a csatájukat, ha nekik számít. Ha arról van szó, hogy rábízod a gyerekedet, ő pedig nem vigyáz rájuk és direkt édességgel tömi őket, az már a te dolgod. Érdemes átgondolni, hogy tényleg van-e értelme a köztetek lévő feszültségnek. Néha a saját élethelyzetünk, elkeseredettségünk, depink felerősíti a jelentőségét olyan dolgoknak, amik nem is annyira rosszak.

   Válasz
  • Andrea
   Andrea says:

   Szia Ágó. Ha valami nem jó, azt mond ki. Én tudom magamról a legjobban,hogy amit nem mondunk ki, az megbetegít .Minden évben kétszer elment a hangom. Jártam vagy 4-5 orvosnál, de azon kívül, hogy piros és nincs látható gyulladás, nem találtak semmit. Elmentem egy barátnőmhöz “csacsogni” – igaz suttogtam – és ő mesélte, hogy amióta a mamája kimondja a munkahelyén , amit gondol – mert vagy 20 évig nyelt – azóta nem beteg, elmúlt a rákos elváltozása a torkában – kezdetleges volt – és sokkal felszabadultabb. Ezen azért elgondolkodtam. Lehet, hogy inkább pszichés a dolog ,mint betegség. Ha bánt valami vagy nem érzed jól magad mond el !! Ez lehet akár rokon is !! A család másik fele valószínűleg valamilyen érzelmi dolgát kompenzálja azzal, hogy energiavámpírt játszik veled. Féltékeny a családra, a gondtalanságra, a boldogságra, a gyerekre, ez nagyon sok minden lehet. De te ezt nem vagy köteles eltűrni ! Nem vagy köteles hallgatni mások hülyeségét sem ! Ne bánd , amit tettél ! Elmondtad mi a jó és mi nem , és te ezzel letetted a terhet. A másik terhét, magadról. Nem kell tovább cipelned. Ez most már az Ő terhük. Vigyék csak tovább ők. Az már más tészta , hogy ki fog először bocsánatot kérni a másiktól a viselkedése miatt. Szerintem ne te legyél az , aki ezt megteszi.

   Válasz
 21. Mariann
  Mariann says:

  Szia! Én már csak pozitív emberekkel tartom a kapcsolatot. A családból is kizártam azokat akik csak a rosszat látták bennem és mindig azt nézték,hogy hol hibázom amit majd a szememre vethetnek. A mindennapokban a gyermekeim a legfontosabbak és építgetjük egymást. Persze nem könnyű egyedül 21,18,15,11 évesekkel de mindennek van szépsége és ezt kell megragadni. A munkámban is csak a szépet és jót látom,ott is gyerekekkel foglalkozom és kölcsönösen építjük egymást. Itt persze van pár okoskodó szülő akik lehúznának de ilyenkor őket beteszem a semleges zónába mert edzőként csak nekem lehet igazam mert a gyerekek érdekeit képviselem.
  20 év házasság után túl a váláson már nincs lehúzás és felépítettem saját kis védelmemet a gyerekeim és magam köré,így SZÉP AZ ÉLET!
  Mindenkinek kitartást a 21 naphoz,hogy elérjük a változást. 🙂 🙂 🙂

  Válasz
  • Anita Katona
   Anita Katona says:

   Sziasztok,

   én is végig gondoltam az első feladatot. Szerencsés embernek mondhatom magam, mert a környezetem családom és a barátaim akikkel napi kapcsolatban vagyok támogatóak és nincs vissza húzó erő. Ami a kollégáim számára érthetetlen, hogy miért van nekem szükségem életmód váltásra, mikor mindig egészségesen étkezem és nincs rajtam felesleges kiló. Én mondtam hogy de van nem vagyok elégedetlen szeretem a testem és az alakom de igen is már nem olyan mit régen. Én is anyuka vagyok van egy fantasztikus fiam aki idén fogja a 10 tölteni én meg 40 leszek szeretnék fitt lenni. Régen mikor 50 kg voltam akkor is volt egy kis pocakom most meg nagyobb. Ennyi amin faragni szeretnék és a többi magamért a Manómért, hogy hosszú boldog egészséges életem legyen mellette őt támogatva.
   Ez a feladat ismét rávilágított, hogy igen is én vagyok magam számára a legnagyobb kihívás.
   Várom a következő napi feladatot.

   Legyen csodás napotok. Itt esik a hó…. jaajjj és én mindjárt indulok dolgozni és persze biciklivel. Puszi mindenkinek Anita

   Válasz
  • Andrea
   Andrea says:

   Hiába rokonod, attól még NEM KELL , hogy maradjon a környezetedben, főleg ha árt neked ! A lehúzás , energiavámpírkodás, a földbedöngölés eszközei , a másik felüdülő élménye, hogy téged az önbizalmadból és boldogságodból kirángatva a cseszegettéssel tönkre tegyen Mert hát milyen az ember. Ha az én tehenem megdöglött, akkor a szomszédé is. És minék inkább hagyod magad, ő annál jobban érzi magát, és elkönyveli , hogy bizonyos viselkedéssel mit és hogyan manipulálhat, hogy neki jó legyen. De neked ez nem jó! A szavaknak ereje van … de csak akkor , ha hagyjuk , hogy keresztül menjenek rajtunk ! Ha én nem hagyom , hogy egy ilyen ember átgázoljon rajtam, akkor nem tud nyerni ! Nincs rám hatással ! Nem hagyom , hogy nekem ártson ! Ez jobban bosszantja, jobban ágálni fog, de nekem meg jogom van eldönteni, hogy belemegyek a játékába, legyőzöm, vagy elhagyom az éltemből. Az utóbbi kettő mély hatással van az ember lelkére, békéjére. Hidd el !

   Válasz
 22. Kriszta
  Kriszta says:

  Sziasztok!
  Az én történetem azzel kezdeném, hogy nagyon nehéz körülmények között nőttem fel. Iskolába mindig is utáltam járni mert mindíg bántottak hol a súlyom hol a kinétetem miatt (főleg fiúk) Ez kicsit sem építő dolog ,főleg nem egy gyerek számára. Ez édesanyám sajnos egy lehúzó személy. Rá sohasem számíthattam szinte monhatom hogy a nővérem nevelt fel engem és a kishugomat. Most a párommal és a szüleivel élek együtt már 6 éve, az anyósom egy borzasztó és teljes mértékben lehúzó személy. A párom egyre többször tesz rám megjegyzéseket hogy váltoktassak, ez nem mehet így tovább.!!!
  Úgy érzem ezek a dolgok vezettek ahhoz az énemhez ami most vagyok, bármibe fogtam bele az eddigiek során, mindent feladtam. Borzasztóan nehéz úgy elérni a céljaidat ,hogy nincs aki a magasba emeljen! Mindig próbálsz kitartani ,de állandóan lesz valaki aki megpróbálja letörni szárnyaid.
  Remélem ezek a kihívások majd erősebbé tesznek, és ezálltal bármit képes leszek elérni.
  Mindenkinek sok sikert kívánok!

  Válasz
 23. Gabi
  Gabi says:

  Arra jöttem rá,hogy bár negatív embereket már rég nem engedek az életembe, 100%-osan építő kapcsolatom nincs. Mind a kiválasztott 6 főnél találtam olyat aki az élet valamilyen területén lehúz, viszont más területen meg épít…..

  Válasz
 24. Melinda
  Melinda says:

  Szia Alma!
  Bevallom őszintén én ezt a listát megcsináltam már tavaly,és kifejezetten örülök neki,hogy belevágtam,a legjobb döntés volt. Ugyan az ember nem válogathatja meg a családját,de a negatív,visszahúzó rokonoktól tettem három lépés távolságot,szerencsére bevált. 🙂

  Válasz
 25. Vica
  Vica says:

  Tudom, hogy furán hangzik, de engem azok az emberek építettek legjobban, akik megpróbáltak hátráltatni, lebecsülni. Ezért igyekszem mindig azokból a téglákból építkezni, amiket az életben hozzám vágnak! 🙂

  Válasz
 26. Sára
  Sára says:

  Engem 5 ève a család vesz körül. Sokáig úgy èreztem, hogy a fèrjem családja rombol, de rá kell èbredjek, hogy nem így van. Csak tanításra szorulnak. Amit mutatunk, mondunk azt tanulják. Olyanok, mint a gyerekek. Persze mi is. 🙂 Azt hiszem szerencsèsnek mondhatom magam. A közvetlen környezetemben, a 6 emberből nincs rombolóm.
  Köszönöm Alma, hogy más fènybe helyezted az èletem!

  Válasz
 27. Gabriella
  Gabriella says:

  Sziasztok😊 Jelenleg a 11 hónapos kislányommal vagyok itthon. Aki rossz hatással volt rám azoktól már a terhességem alatt elbúcsúztam és itt sajnos családtagokról van szó. Nagyon kevés ember van mellettem mert hosszú évekig külföldön éltem így az itthoni barátok szép lassan lemorzsolódtak, családot alapítottak ami nekem csak 41 évesen adatott meg. 6 embert besorolni nehezebb mint gondoltam mert van aki építő de ugyanakkor időnként lehúzó hatással is van rám. Őt hova sorolhatnám??

  Válasz
   • Gabriella
    Gabriella says:

    Köszönöm Alma😊 Tulajdonképpen erre gondoltam én is de mostanában szükségem van megerősítésre. Mindenben. Az egyetlen amiben maximálisan döntéshozó tudok lenni az minden a kislányommal kapcsolatos dolog 😍

    Válasz
 28. Kata
  Kata says:

  Régebben voltak emberek akiket a barátaimnak gondoltam, de szépen lassan leépültek. Egyfolytában csak a negatív dolgokat tolták, és húztak lefelé. Mióta ők nincsenek azóta szárnyalok szépen felfelé karrier ügyileg is és a magánéletben is.
  Most már igazából csak a család, a legjobb barátnőm és a kollégáim vesznek körül. Szerencsésnek mondhatom magam, mert egy személy kivételével ebből a körből mindenki támogat. Őt azonban már megtanultam ilyenkor ignorálni. Tudom, hogy azért ilyen, mert féltékeny a sikereimre. Azt hiszi, hogy nekem minden az ölembe pottyan, holott nem, keményen megküzdök érte és nem csak várom a sült galambot, hogy berepüljön a számba, úgy mint ő.

  Válasz
 29. Gyöngyi
  Gyöngyi says:

  A körülöttem lévő emberek mindig biztatnak, támogatnak és segítenek ahogy csak tudnak. A családom mindig mellettem van, a lányom és a párom nagyon sok erőt adnak nekem. A munkahelyemen vannak számomra közömbös emberek, de az ő véleményüket nem is veszem figyelembe. Olyan ember, aki lehúzna, hátráltatna nincs az életemben szerencsére.

  Válasz
 30. Nagy Janka
  Nagy Janka says:

  Sziasztok 😊
  Nehéz út volt de akik hátráltatják az embert azokat kizártam… Már csak a szűk családom van. Plusz a barátok jó értelemben 😊

  Válasz
 31. Jutka
  Jutka says:

  Csupa pozitív ember vesz körül, mégis úgy érzem, hogy egyik sem építő.
  Szerencsére magammal nagyon jó a viszonyom. Mindent magammal beszélek meg, egyedül döntök.
  Aztán az eredményt látva mindenki dicsér. Ha véleményt kérek általában biztatnak. De ennyi.
  Jó példával, húzó erővel senki nem jár elöttem.

  Válasz
 32. Dóri
  Dóri says:

  Sziasztok!
  Ez egy nagyon jó feladat szerintem. Az a hat ember, akikre gondoltam azok többségében pozitív energiával töltenek fel, sokszor ösztönzőleg hatnak rám, bár ha nekik is rossz napjuk van az nagyban kihatrám is. Párom sokszor mondja, hogy válasszak ki minden nap egy jó dolgot, ami az nap történt velem és ez vigyen előre, próbáljam meg mindenben a jót felfedezni. Közömbös emberek is vannak az életemben, de valahogy az ő véleményük nem érdekel. Az energiavámpírokról meg csak annyit tudok mondani, hogy a többségüket elengedtem, bár sosem voltunk igazán közeli barátok. Bár még mindig van egy az éltemben, de sajnos őt nehéz elengedni, mert ő a lányom legjobb baránőjének anyukája(bár a leányzó is olyan, mint az anyukája). A lányomat próbálom arra tanítani, hogy ezeket a barátokat engedje el, mert nem tesznek jót neki, de ő még olyan tiszta lelkű, hogy mindenkiben csak a jót látja. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem van ebben a szűk körben egy olyan emberkém, akit nagyon nehéz besorólnom egy skatujába. Ő egy olyan ember, aki az egyik percben az egekig magasztal a másik percben a földbe döngöl a szavaival. Nekem ennyi elmelkedésre futotta.

  Válasz
 33. Zsanett
  Zsanett says:

  Sziasztok! Én 1,5 éve úgy éreztem hogy külföldre kell költözöm, hogy kizárjam az életemből a negatív embereket. A munkából fakadóan nagyon sok ember mondta el lelkibánatát. Ami először imponált, majd teljesen lefárasztott. Úgy éreztem teljes környezetváltozás kell. Nehéz külföldön is de valahogy teljesen más az emberek mentalitása. Megkérdezik idegenek hogy vagyok és mosolyognak. Azóta maximum a 3 fiam veszi el az energiámat, de ez máshogy fárasztó a lelkemnek.

  Válasz
 34. Pányi Andrea
  Pányi Andrea says:

  Szia Alma!
  Ez remek 1. feladat. Ezt megcsináltam az elmúlt fél évben. Fokozatosan leépitettem mindenkit aki hátráltatott. Köszönöm, hogy megerősitettél abban: jól döntöttem!

  Válasz
  • Eni
   Eni says:

   Szia Alma!
   Én szépen haladok a kiiktatással,1 éve kezdtem.
   A család a legnagyobb kihívás,azon belül a párom.Ő az aki teljesen lehúz engem. Sokszor úgy érzem,mintha féltékeny lenne a sikereimre.

   Válasz
 35. M.Erika
  M.Erika says:

  Én szerencsés vagyok, a párom és a két kamaszodó gyermekem támogató. A legjobb barátnőm is támogat, bár energiavámpír, főként én támogatom őt,de nem bánom,adni is kell. A testvéreim inkább a semleges, de nem lehúzó(kivéve anyagilg). Ám elgondolkodtam, vajon én milyen vagyok a számukra? Talán ez is fontos, mindig támogató? Semleges? Mindenesetre remélem nem romboló.
  Fura, ha magamat is felírtam a listára? Sajna a romboló kategóriába kerültem, talán én
  vagyok saját magam önbizalomrombolója. Ezen kell változtatnom!

  Válasz
  • Barbara
   Barbara says:

   Szia Erika!
   Nekem nagyon tetszik ez a gondolat, hogy magadat is felírtad a listára, elvégre csak fontos a saját magunkkal való viszonyunk, ha nem a legfontosabb. Átgondolva én is romboló statuszba tettem magam (pedig milyen büszke voltam az elején, hogy az utóbbi 2-3 évben tudatosan leépítettem a negatív, romboló kapcsolataimat online és személyesen egyaránt…) erre kiderül, hogy mostmár csak én rombolom magam. 🙂 de hát ezért is követjük Almát, hogy ez ne így legyen a jövőben! 🙂

   Válasz
 36. Ani
  Ani says:

  Sziasztok! Erdekes es tanulsagos volt olvasni a commenteket. Milyen sokunknak vannak hasonlo dolgai. En tavaly egy egyszeru kerdest tettem fel magamnak? Boldog vagyok? Erre csak fekete-feher a valasz. Es a valasz az volt, hogy nem. Sokszor a legnehezebb felvallalni a donteseinket, de en dontottem es 6 ev utan eljottem otthonrol,mert jobb egyedul, mint egymas mellett elni. Sot, vettem egy kutyat is. Az ev ket legjobb dontese volt. Konnyu? Nem, de megerositett es ennek kapcsan azt latom, hogy csak pozitiv embereket tudok felsorolni az eletembe, sot akik igazan korbevesznek az lehet meg kevesebb is,mint hat ember. Mindig van valasztasunk! 🙂

  Válasz
 37. Flóra
  Flóra says:

  Régi, első párkapcsolatban élek. Kívülről rózsaszín álom, belül hosszú évek óta tartó folyamatos küzdelem, főleg a kommunikáció – mára szinte teljes – hiánya miatt. Mivel mindenki álompárnak gondol minket, és én mégis egyre szomorúbb és “elégedetlenebb” voltam, pár éve én voltam az, aki – úgy érzem – a romboló oszlopba került és akit leépítettek a barátok. Ez tovább rontott a helyzeten, mára teljesen elvesztettem a régi önmagamat, az önbecsülésemet. Évek óta tanulok, most kellene valamit létrehozni ebből, de nincs mellettem senki, aki támogatna, akivel együtt tudnánk gondolkodni, egyedül pedig egyelőre nem érzek magamban elég erőt és elszántságot. Nem is tudok mondani 6 embert, akivel több időt töltök. Talán hármat, a családomat, akik közül 1, a lányom, aki épít, ha szükségem van rá és ráér, de neki is megvan a saját élete.

  Válasz
 38. Lidia
  Lidia says:

  Sziasztok!
  Én úgy gondolom, hogy a boldogságom elsősorban attól függ, hogy milyenek az emberi kapcsolataim.
  1. Van egy mentorom, aki team munkában épít engem és a többieket. Ő(k) nagyon pozitívak.
  2. A munkatársaim között egy ember az, a közvetlen főnököm, aki bátorít , segít és pozitív energiával tölt fel! a többiek
  kedvesek, de nincs szoros kapcsolatom velük, csak munkakapcsolat.
  3. A szüleim már nagyon idős emberek, ők nagyon negatívak, destruktívak. Sosem bátorítottak, sosem dicsértek.
  (87-88 évesek), gyakrabban kell meglátogatnom ŐKET, mert rászorulnak a segítségemre, így több időt töltök velük.
  Ezt nem tudom elkerülni, de nem is akarom! Ezt megkell próbálnom a lehető legjobban kezelni, sajnos nem mindig
  sikerül.
  4. Ma már csak olyan Barátokkal tartok kapcsolatot és töltök szabadidőt, akik kimondottan jó hatással vannak az életemre
  és a lelki világomra.

  Köszönöm!

  Válasz
 39. Sereghy Emese
  Sereghy Emese says:

  Kedves Alma,

  Mit tudok tenni, ha időm 99%-át a fiammal és férjemmel töltöm.
  Természetesen vannak kapcsolataim, de azok csap percekben számolhatók és nem napi rendszeres találkozások ezek.
  Nincs 6 ember körülöttem, csak 2. Furcsa helyzet. Nem élünk Magyarországon, én itthon dolgozom, és hozzám jönnek, ezek nagyon rövid találkozások.
  Ilyen esetben van megoldása a “ feladatnak”?

  Válasz
  • Pirner Alma
   Pirner Alma says:

   Kedves Emese,

   Itt nem csak személyes kapcsolattartásról beszélek, hanem online is. Barátnők esetleg, akikkel szoktál telefonon beszélni, vagy interneten tartod a kapcsolatot? Online csoport, akik motiválnak, építenek? Mentorok, írók, előadók, akiknek nézed v agy olvasod az anyagait, és tudsz tőlük tanulni, inspiratívan hatnak rád?

   Válasz
 40. Veronika
  Veronika says:

  Szia! Egyetértek Veled, hogy a mérgező embereket szépen ki kell
  iktatni az életünkből… jó úton haladok ezzel kapcsolatban. Elgondolkoztam a 3 típuson… engem jelenleg semleges emberek vesznek körül. Tavaly volt vki, akiről azt hittem, hogy folyamatosan lehúz, de idővel rájöttem, hogy nem tudatosan bántott. Viszont így sok mindent megcsináltam amit előtte sokáig halogattam. Ha ebből a szemszögből nézem, akkor motivált 😊

  Válasz
 41. Sárközi Piroska
  Sárközi Piroska says:

  Azt gondolom sikerült végre elérnem hogy távol tartsam magamtól a visszahúzó embereket.
  Nagyon nehéz volt….sajnos a család a legnagyobb visszahúzó erő de remélem végre sikerült elérnem hogy támogassanak az álmaimba.

  Válasz
 42. Krisztina
  Krisztina says:

  Sziasztok
  Látszólag nem nehéz a feladat nekem, könnyen besorolom az embereket, a probléma az eredménnyel van. A két leglehúzóbb ember az anyán és a párom. Anyukám mindig mindent jobban tud és mérlegelés nélkül megmondja véleményét, arról is amiről fogalma sincs. Bár már így 40-en túl megtanultam kezelni.
  A nehezebb eset a párom, akinek soha semmi sem jó, semminek nem tud örülni, állandóan feszült. Nem feltétlenül velem szemben, engem tényleg szeret, de a világot utálja. Annyi negatív energia jön belőle, hogy teljesen elveszi az én életkedvemet is. Köszönés helyett is csak morog és már rá is kezdi a sérelmeit. Nem érzem, h támogatna – és nem megoldania kellene, azt én intézem – nincs egy-két bátorító szava sem. Ha ezt szóvá teszem, akkor hülyeségeket beszélek. Szeretem, de nagyon ki tud borítani. Persze ezt így pár sorba leírva nem tűnik olyan rossznak, de benne élve az. Egyébként dolgos, rendes, nem jár el sehova – ez is a “bajom”. Nem vagyok egy sírós alkat, de az utóbbi hónapokban – amikor szükségem lett volna rá – nagyon sokat sírtam emiatt.
  Mit lehet tenni ilyenkor?

  Válasz
  • Pirner Alma
   Pirner Alma says:

   Kedves Krisztina,

   Neked kell végiggondolni szerintem, hogy hogyan látod magad ebben a kapcsolatban 5-10 év múlva?
   Ha esetleg van/lesz gyermeketek, mi lesz az a példa, amit lát majd, és esetleg követ?
   Ez elfogadható e hosszú távon számodra?

   Illetve milyen volt a párod, amikor megismerkedtetek, és beleszerettél, egy pár lettetek? Teljesen más, csak megváltozott? Vagy ugyanilyen, mint most?

   Válasz
 43. Andrea
  Andrea says:

  Sziasztok! A besorolás nem nehéz feladat. A felismerésen is túl vagyok és bár még benne élek egy mérgező kapcsolatban,a döntés már egy ideje megszületett márcsak a megvalósítás várat magára,de minden erőmmel a megoldásra koncentrálok. Alapvetően pozitív beállítottságú vagyok,ezért már nem hagyom,hogy lelkileg lehúzzon ez a helyzet.

  Válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük