LIFE DETOX KIHÍVÁS #3

Technikai detox

35 válasz
 1. Viki
  Viki says:

  Kedves Alma!
  Teljesen egyetértek veled ebben a témában! Én lefekvés előtt mindig olvasok a kedvenc könyvemből, és mindig olyat, amit már olvastam, hogy ne érjen új hatás lefekvés előtt. Reggel pedig kezdem a napomat egy kellemes nyújtós jógával, Gyuri bácsi vmilyen finom teájával, és közben kellemes erdei hangokat vagy relax zenét hallgatok. Imádom így a reggeleket, hajnali 5-kor kelek minden nap, így mikor 7-kor elindulok a gyerekekkel, már jól érzem magam. A gyerekeim is megszokták, hogy így indul a reggel és nagyon szeretik! Én mindenkit bíztatnék erre, sokkal jobb, mint kiugrani az ágyból és rohanni…

  Válasz
 2. Urbán Adrienn
  Urbán Adrienn says:

  Kedves Anna
  Elgondolkodtatott amit mondtál és valóban ha végig gondolom a napjaimat többnyire telefonnal kelek és fekszem … meg fogom vizsgálni ma lefekvés előtt hogy ha leteszem az okos eszközeimet milyen lesz az alvásom minősége illetve holnap reggel is azt az 1 órát magamra fogom fordítani. Köszönöm a jó tanácsot kihívás elkezdődött hajrá !!! 🙏🏻☺️

  Válasz
 3. Melinda
  Melinda says:

  Sziasztok! Nálam a reggel az nyugodtan indul 🙂 Nincs időm a telefont nyomkodni. 5:20-kor csörög az ébresztőm, szépen kiosonok a szobából. Nyugodtan megiszom a kv-m, közben azon gondolkodom, hogy kinek mi legyen a reggeli. 6-kor lesétálok a pékségbe – nagyon szeretem ezeket a hajnali sétákat – bevásárolok és haza megyek. Ébresztem a lányomat friss pékáruval. Majd főzök egy kv-t a férjemnek, mert Őt ezzel keltem. Majd elkezdem a napi kaját elkészíteni. Utána indulás a munkába. Este kicsit kaotikusabb:) Házi munka és vacsi készítés után nehezebb ellazulni. Fogmosás, zuhany és utána valami film, de csak halkan. Megvárom még a férjem elalszik és utána kikapcsolom a tv-t. Ennyi, majd kezdődik egy új nap;)

  Válasz
 4. Szandra
  Szandra says:

  Sziasztok,

  Nekem reggel nincs időm a telefonnal foglalkozni. Telefonos ébresztés, egy gyors kávé és készülődés, aztán futás a buszhoz. (Mind ez fél óra leforgása alatt.)
  Este meg egy órát tévézek és az egyik reklám alatt szoktam elaludni, mert valaminek muszály zúgnia a háttérben.
  Nem tudom, hogy ez így mennyire jó, de egész jó szokott lenni a napom, amig az egyik kedves kolega nem idegesít fel.

  Válasz
 5. Gabi
  Gabi says:

  Szia Alma.
  Az én reggeleim úgy indulnak, hogy az egyik nap én viszem az ágyba a kávét, a másik nap a párom hozza. Ez véletlen alakúlt így, de imádom. Lassan még a kis félhomájban elkortyolgatom a kávém és aztán indul a nap. Nincs telefon, nincs semmi ilyesmi. Ébresztem a kislányom, készítem neki a teát, ruhát és indulhatunk. Az estéimet ebben a hidegben el sem tudnám kébzeli forró fűrdő nélkül. Ilyenkor szoktam lazulni, regenerálódni az egész nap után. Van hogy én olvasok a lányomnak, és van hogy ő olvas nekem. Manapság az utóbbi. Nem mindig tévézek, de ha igen akkor el is alszom rajta.

  Válasz
 6. Kriszta
  Kriszta says:

  Sziasztok!
  A technikai eszköz lapozgatásáról könnyen lemondok, mert szívesebben olvasok papírformátumú könyvet, hiszen egésznap a vibráló monitor elött dolgozom. Szeretek is belebújni egy-egy könyve, mert addig is lerakhatom az engem zaklató dolgokat. A reggeli rutin is megvan, igaz nem egy órás csak egy fél amíg a reggeit elkészítem és megiszom egy fincsi kávét, a család még alszik és ez az idő csak az enyém mielött beidul az egésznapos hajrá. Így ez a kihívás a számomra nem is igazán kihívás 🙂

  Válasz
 7. Barbi
  Barbi says:

  Sziasztok, az én napjaim elég korán, 4:30 perckor indulnak. Ekkor kelek minden nap, kivéve a hétvégéket, de akkor is korábban fent vagyok már, mint az átlag. Reggel azon kívül, hogy ki nyomom az ébresztőt kb. az első időpont amikor a telefonomhoz nyúlok az reggel 7 vagy fél 8. Én a csendes reggeleket szeretem. Kávé, sminkelés,igazából csak reggel van teljesen időm magammal foglalkozni. Ilyenkor élvezem, hogy csend van és nyugalom. Az esték már kicsit kaotikusak. Miután hazaérek munkából jön a rend rakás, boltba ménes, próbálok az edzést is minél többet beiktatni. Szeretném, hogy az estéimben is legyen nyugodt 1 óra, de mivel nagyon korán kelek, így korábban is fekszem, ezért esténként elmaradt a nyugalom. De igyekezni fogok 😊😘

  Válasz
 8. Bárkányi Böbi
  Bárkányi Böbi says:

  Sziasztok!

  Nagyon érdekes,amit mondtál és rögtön a férjem jutott eszembe,aki este és reggel is csak a telefont nyomkodja.A magam részéről mire este mindenkit ágyba teszek(5 gyerek) és elaltatok már maximum egy kis tévézés jön szóba,amin általában el is alszok.A reggel megint csak kissé kaotikus.😉Én kelek elsőnek és ébresztem a 3 iskolásomat,készítem a ruhákat,reggelit és próbálok mindenkire odafigyelni,hogy minden meglegyen.Akkor van egy kis idő magamra mikor a gyerekek elmennek és a két kicsi alszik(ritkán).Olyankor nyugodtan megiszok egy kv-t,átgondolom a napomat.😊

  Válasz
 9. Hedda
  Hedda says:

  Minden reggel beiktatok egy óra én-időt. Ekkor végig gondolom a napomat, olvasok könyvet vagy újságot (szigorúan papír alapon). Összekészítem a munkahelyre szánt cuccaimat vagy ha edzeni megyek délután, akkor a hátizsákomat. Reggeli és zuhany, majd indulás munkába biciklivel.
  Este már nem vagyok ennyire összeszedett. 20.15 előtt ritkán érek haza hétköznap, ekkor edzem vag angol órára megyek. Hétvégén jobban figyelek ekkor van a kényeztetés (radír, pakolás, arcmaszk). Otthoni wellnesst csinálok..

  Válasz
 10. Kati
  Kati says:

  Alig várom hogy így idúljanak a reggeleim és végződjanek az estéim. Reggelente nem szoktam internetezni, de este gyakran ott felejtem magam. Jó tudni hogy mire kell figyelni a minőségi pihenéshez.

  Válasz
 11. Melinda
  Melinda says:

  Sziasztok! A reggel nálam is nyugodtan indul. Én kelek először és ilyenkor csöndes a ház. Az estek már neccesek, mert 8-9-ig a telefonom nyelvet tanulok. Utána pedig alszom!

  Válasz
 12. Irénke
  Irénke says:

  Szia Alma!
  A reggeleim 5.45-kor ébresztő a lányok ébresztése reggeli ,tizórai készítés tea vagy kávé .Este egy kevés internetezés,utána meditációs zenét szoktam hallgatni van,hogy bele is alszom.

  Válasz
 13. Eszter
  Eszter says:

  Kedves Alma!
  Az első két nap kihívása nem okozott problémát, mert már az megoldottam őket korábban. Ezt viszont még nem, és tervben volt. Köszönöm a lehetőséget! 🙂

  Válasz
 14. Teodóra
  Teodóra says:

  Sziasztok! Az Én napom 5- kor kezdődik. Óracsörgés után még egy kicsit ágyban maradok. Ilyenkor jönnek a rituálék. Csodálatos napom van! Ez minden reggel elmondom. Utána hálaadás.Reggeli készítés, tea készítés. Közben torna vagy jóga. Reggeli után indulás a munkahelyemre. Este egy kis ugrálókötelezés. Pránajáma légzőgyakorlat. ( nagyon jó!) Egy kis internet, egy kis kötés, olvasás, írás egy pár mondatban a napi eseményekről. Lefekvés előtt hálaadás. Legyen szép a napod!

  Válasz
 15. Bea
  Bea says:

  Kedves Alma!
  Nekem ez a lefekvés előtti dolog elég bonyolult téma, mert úgy szoktam este lazítani, hogy megnézek 1-1 sorozat részt, ez kapcsol ki, pláne ha előtte egész nap olvastam. Olvasni is szeretek, csak most nem nagyon merek belekezdeni könyvbe, mert szakdolgozatot kellene írnom és akkor tudom, hogy csak a könyvet olvasnám. A másik probléma, hogy közvetlenül lefekvés előtt szoktam írni a barátomnak, ha nem vagyunk együtt, hogy elmentem aludni, meg jóéjszakát kívánok 🙂

  Válasz
 16. Laczó Viki
  Laczó Viki says:

  Szia Alma és Többiek!
  Én minden nap 5kor kelek, amit reggeli motivációval és meditációval kezdek, majd ezután jöhet a reggeli és a fincsi kv. 🙂 ezután jöhet egy kis rendrakás, majd készülődés. Este vacsi után kis tv, de ez nem tart sokáig, mert hamar elálmosodom. Lefekvés előtt január 1je óta hálanaplót vezetek. Végig gondolom a napom, h miért lehetek hálás aznap. Nagyon sokmindenért lehetünk, de 10 pontban szoktam ezt leírni. Nagyon szeretem ezt az új szokásomat, csak ajánlani tudom mindenkinek! Ezutána könyvet olvasok egy kicsit és jöhet az alvás. Szép napot Mindenkinek! 🙂

  Válasz
 17. Brigitta
  Brigitta says:

  Hétvégén jobban belefér a reggeli felkelés utáni ágyban kávézás, olvasás. Idén már picit változtattam e téren. Mindig van nálam könyv, újság s utazás közben olvasok, Mint régen, amikor még nem volt mobil. Akkor tanultam is a buszon. Tegnap reggel munkahelyre menet inkább a hóesést néztem, s nem a telefont nyomkodtam.

  Válasz
 18. Rita
  Rita says:

  Szia Alma,

  Teljes mértékben igazad van , igyekszem mindezeket beiktatni napjaimban , nem könnyű , de akarat erővel talàn minden elèrhetö.

  Tovàbbi szèp Napot kivànok😊

  Válasz
 19. Márta
  Márta says:

  Sziasztok.
  Az esti rutinomba egy könyv olvasása szokott beleférni, közvetlenül alvás előtt. Ez már hosszú évek óta így van. Ez kapcsol ki leginkább és álmosít.
  Reggel pedig a reggeli készítése, egy kis mosogatás indítja el a napomat, majd egy frissítő zuhany, arcápolás, és el is indult a nap. A legfontosabb, hogy reggel ne sok inger érjen, pl.tv, zene, stb. Ez is az évek alatt alakult ki. A netet minden gond nélkül el tudom hagyni.

  Válasz
 20. Krisztina
  Krisztina says:

  Kedves Alma!

  Először is köszönöm neked ezt az egész programot. A mai kihívás olyan egyszerűnek tűnik, mégis olyan nehéz . A mi napjainkban nincsen rendszer, hisz az egyik nap hajnal 2 – kor indulunk, a következő nap csak délre, máskor meg non stop úton vagyunk. Most, ahogy végig hallgattam ezt a videót tudatosult bennem, hogy én tényleg minden este a telefonommal a kezemben alszok el. Mentségemre mondjam nagyrészt nem a social média miatt, hanem vagy a saját honlapom szerkesztettem, vagy e könyvet olvasok, vagy a másnapi tervet állítom össze… Igyekszem megfogadni amit mondtál és nem bevinni a hálóba a kütyümet.

  Válasz
 21. Judit Anna
  Judit Anna says:

  Sziasztok.
  Minden reggel 6:50kor egy shakekel, majd kv-val indítom a napom. Majd mosakodas és készülődés a munkaba. Ebéd lerakása, egy pohár aloe vers víz. Folyadék előkészítése a munka napra.

  Válasz
 22. Györgyi
  Györgyi says:

  Köszönöm Alma a szuper tanácsot!Én este (főleg télen)amikor a lányunk már alszik, gyakran egy kád vízben olvasom a kedvenc könyvem vagy csak zenét hallgatok, vagy a fürdőben táncolok persze este lévén max.fülhallgatóval.Max.Fél-3/4 óra, így lazítok.Reggel pedig azért ébredek 5.15 körül, mert idén eldöntöttem min.fél óra max.egy óra énidő kell Nekem.Kávét iszom, vagy újabban akkor sminkelek(manikűrözök, lakkozok…na nem minden reggel!akkor kell a plusz egy óra). Aztán a szokásos gyerkőc ébresztés, tízórai/uzsonna csomagolás a gyerkőcnek, magunknak ebéd. Olyan munkatempo van jelenleg a munkahelyemen, hogy estére nagyon elfáradok. De eldöntöttem igyekszem csinosan, nőként indulni minden reggel.És csakis pozitívan, ez a naponta megjelenő stresszes helyzetekben is sokat segít.Az önbizalom építésről nem is beszélve! Sikeres változást kívánok mindenkinek!

  Válasz
 23. Dóri
  Dóri says:

  Sziasztok!
  Nekem rugalmas a munkaidőm, és ezt ki is használom.
  Elvileg legkésőbb 9-ig kellene beérnem, de ha akarok, akkor már hajnali 6-ra is bemehetek. (Egyszer már próbáltam ez utóbbit. 🙂 )
  A rugalmasság előnye az, hogy kedvemre variálhatom a napjaimat. Valamikor az a fontos, hogy hamar hazaérjek, mert sok a házimunka, másnapra készülni kell valamire, de valamikor jólesik egy lassú reggelizés, netán a még itthon lévő párommal még van egy röpke fél óránk, ha a gyerekek elmentek a suliba…. 🙂
  A napokban teljesen őrült módon azt próbáltam ki, hogy milyen, ha előző este összekészítem a ruháimat, a reggelimet (zabkása), gyümit, ebédet stb Egy gyors fürdőszobázás, öltözés után irány a meló. 7 előtt kicsivel beérek, reggeli, munka…majd fél 4 körül már le is lépek és olyan jó, hogy legalább még világos van, amikor elindulok hazafelé. Délután pedig van időm magamra, illetve a muszáj dolgokra.
  Nekem ez a rugalmasság adja a mindennapi örömöket, így a fásultság tuti nem ér utól. 🙂

  Válasz
 24. Zsuzsanna
  Zsuzsanna says:

  Hat igen sajnos en telefonnal kelek es fekszem. Ez kapcsol ki… bar este mar nem igazan, mert par honapja nem tudok aludni… gondolkodtam is rajta, hogy inkabb olvasni kellene… mától azt hiszem elkezdem itt az ido!:)
  Nem tudom ki hogy van a reggeli rutinnal, de en a kave mellé “olvasom” a telefonom. Engem tokeletesen kikapcsol es jol indul a napom, nem igazan idegesit fel semmi. Bar azt tudni kell, hogy csak azok az oldalak jonnek elo amik erdekelnek es be lettek allitva…

  A nevem Zsuzsanna, internetfüggö😎

  Válasz
 25. Szilvia
  Szilvia says:

  Szia Alma! Sziasztok!
  Én nagyon korán kelek reggel, 3,45-kor. A telefonomra ébredek, de madárcsicsergés, bagolyhuhogás és az erdő hangjai az ébresztő. Nagyon szeretem. Ülve kicsit megnyújtózok, hajolgatok, aztán indulás kávézni. Közben végig gondolom, mit is kell ma elvégeznem. Reggeli (zabkása és gyümölcs), fürdés, készülés és 4, 40-kor indulás a buszhoz. Általában ismerősökkel utazok. KB 1-1,5 óra alatt érek be. A telefont délelőtt kB. 10-ig nem használom. Akkor is csak a családdal való beszélgetés miatt veszem elő. Hazaérve a rutin feladatok elvégzése után szeretek könyvet olvasni. Délután megnézem az emaileimat, vagy felmegyek facéra. Tv-t ritkán kapcsolom be este. Eddig jártam tornázni hetente 3-szor, most ez egyenlőre szünetel. Alvás előtt nem telefonozok, csak, ha fontos. Általában jó 😴 alvó vagyok.
  Természetesen ezentúl tudatosan figyelni fogok Alma javaslatára és megpróbálom betartani.
  Szép estét mindenkinek!

  Válasz
 26. Éva
  Éva says:

  Szia Alma!

  Hajnalban kelek, pontosam 3.40-kor szól az ébresztő. A párommal együtt kávézunk, ilyenkor én készítem a kávét, hétvégén ő hozza ágyba. 5-kor indulunk otthonról, addig elkészülünk, a zuhany alatt gyorsan felébredek. A korai kelés ellenére pozítivan állok neki a napnak. Mindemellett heti négyszer elmegyek futni, ezt hétközben esténként tudom megvalósítani, hétvégén pedig reggelente. Imádok olvasni, ellazulni, de ha este olvasok, akkor még hamarabb elálmosodom. Olvasni utazás közben szoktam, zenét hallgatok közben.Kizárom a külvilágot, kikapcsolom a munkát, bekapcsolom az otthoni üzemmódot. 🙂
  Munka után vásárlás, … futás… tanulás a gyerekkel… vacsora …

  Válasz
 27. Edit
  Edit says:

  Reggeli felkelésnek változó az időpontja.Nem vagyok egy kapkodós típus.Mosdás stb. reggelizés és indulhat a nap.Este megpróbálok 22.00 előtt elaludni.

  Válasz
 28. Beáta
  Beáta says:

  Sziasztok! 💝
  Nekem a lefekvés előtti 1 óra az “ÉNIDŐ”-m.
  4 dl víz
  20 perc nyújtás
  4 dl víz
  20 perc a fürdőben
  4 dl víz
  1 evőkanál mákolaj
  1 evőkanál fokhagymás-méz
  20 perc olvasás
  és ezt követően 22:30 tól 5db 90 perces alvásciklust alszom végig reggel 6 ig. Nekem ez bevált. Holnap elkezdek dolgozni az ébredés utáni 1 órámon. Legyen majd az, az “ERŐ ÓRÁJA”!
  KIHÍVÁSRA FEL! 🏆 Alma, hálás vagyok neked, hogy velünk vagy! 💝

  Válasz
 29. Éva
  Éva says:

  Sziasztok.

  Nekem a reggel kávéval indul. Utána 15 perc torna. Aztán ráhangolódás a napra. Este egy csésze tea. Aztán bekapcsolom a tv-t. Az első reklámnál általában elalszok. Olvasni hétvégén szoktam. Miután elvégzem az itthoni teendőimet.

  Válasz
 30. Barbara
  Barbara says:

  Sziasztok! Nekem reggel fél óraval hamarabb csörög az első ébresztőm, mint kelnem kellene, így félálomban oda tudok bújni a férjemhez és összebújva alszunk még egy kicsit (éjjel nekem kell a tér). Mondjuk utána még nehezebb felkelni és otthagyni. 🙂 Reggel szoktam még kicsit olvasni, meg sajnos játék céljából nyomkodni a telefonom. Facebook, Insta meg hasonlókat a tavalyi év projektjeként szinte teljesen leépítettem, így azok semmi időt nem vesznek el reggel.
  Az esték általában kaotikusabbak, de igyekszem forró fürdővel lelazítani lefekvés előtt, na meg az elalvás előtti összeölelkezve megbeszéljük a napot sem maradhat el, akármilyen késő is van. Meg általaban lábmasszázs is jár. 😉
  Ezzel a rituáléval két legyet ütök egy csapásra: nemcsak nyugodtabb az éjszakám és jobban indul a napom, de kapcsolatápolásnak sem utolsó.

  Válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük