LIFE DETOX KIHÍVÁS #6

Takarítááás!!!

9 válasz
 1. Berta
  Berta says:

  Szia!Teljesen egyetértek! Én ezügyben a “Francia nők nem híznak” könyv elvét vallom: mindent lehet,de mértékkel.Ha tudom,h nem minden este zabálom a csokit(és abból is az étet), és nem valami pótléknak tekintem az evést,mellette pedig minden “hétköznapi” mozgást is kihasználok(séta/bicikli autó helyett,lépcső lift helyett),akkor megmaradhat a jó érzés az ételekkel kapcsolatban.Hányszor hallom munkahelyen,hogy jaj megettem egy tábla csokit, mi lesz?De ha gyalog kéne valahová menni,na azt már nem! Ha “mindent” szabad mértékkel(és pl. egy tábla csoki több mint sok),akkor nincs sóvárgás,és nincs utána bűntudat.Önkonttoll ez is,semmi más.🙂💪És abban mi nők jók vagyunk,ha akarjuk!

  Válasz
  • Pirner Alma
   Pirner Alma says:

   Abszolút egyet értek Veled.
   Ha az avés nem érzelmi, mértékkel történik, és nincs utána lekiismeret furdalás, mert egyensúly van az ékrzésben (is) az életedben, akkor mindent lehet, mértékkel.
   Én is megeszek egy pizzát néha, iszom bort/pezsgőt. Megeszek egy finom sütit alkalom adtán. Ha utazunk, és nincs más, bizony megeszem egy szendvicset is. Soha nincs lekiismeret furdalásom, mert minden kontroll alatt van, tudatosan történik, és tudom, mi az “ára”.
   Ma este egy pizza, pezsgővel, holnap meg kora reggel edzőterem és smoothie. 🙂
   A francia nők hatalmas példaképeim nekem is, imádom a stílusukat, hogy kortalanok, méltóságteljesek és persze elegánsan szexisek.:-)

   Válasz
 2. Cseh Tímea
  Cseh Tímea says:

  Sajnos, ha mi nők jók lennénk, akkor nem lenne ennyi túl súlyos nő, mert a nők többsége érzelmi evő! Ha megbántották eszik, ha boldog eszik, ha szomorú akkor eszik… És ilyenkor nem egy almát… Hanem csokit… 🙁 De itt van Alma, aki segít és megmutatja az utat, hogyan lehet jól csinálni! 🙂 Nagy példakép vagy Alma! 🙂 Köszönöm, hogy segítesz! 🙂

  Válasz
  • Pirner Alma
   Pirner Alma says:

   Igen, egyet értek, 98%-a a nőknek érzelmi evő, és ez nem is nagyon fog változni szerintem. A lényeg, hogy ezt felismerjük, és tudjunk különbséget tenn éhség és éhség között. Hogy tényleg éhesek vagyunk, vagy csak valamiféle hiány van az életünkben, amiért eszünk. Szerintem egy női közösség ebben rengeteget segít. Hogy nem egyedül vagy a problémával, hanem valaki fogj a kezed, törődik veled, meghallgat, szeret, megnyugtat. Én ezt látom a lányokon, akik a közösség tagjai, hogy ha őszintén elmondják a nehézségeket, rögtön kapnak segítséget. A baj az, amikor valaki nem vesz róla tudomást, vagy egyedül akarja megoldani, de nem megy, és beletörődik. Szóval nehéz az út, de hiszek benne, hogy tudatossággal és a közösségi támogató erejével kontroll alatt tudjuk tartani az érzelmi evéseinket.

   Nagyon köszönöm a kedves szavakat tőled.:-)

   Válasz
 3. Andi
  Andi says:

  Szia, igen ez így nagyon könnyű, ha az ember egyedül él, vagy max. van egy társa és ketten vagytok, de ahol 3 gyerek is van, ott nem biztos, hogy kidobhatsz minden csokit, kekszet, müzlit, nasit. :), mert pont egy órán belül keresi valamelyik. Hozzáteszem nem elhízott gyerekekről van szó és normálisan táplálkoznak, sportolnak, szóval nem klasszikusan nassolósak, de azért nem hiszem, hogy kibírnák nasi nélkül. Mondjuk ők megengedhetik maguknak, mert rajtuk nem látszik, vékonyak, izmosak. NO, de mit csinálja én???!!!! 🙂

  Válasz
  • Pirner Alma
   Pirner Alma says:

   Én a gyereknek nem azért nem adok napi szinten csokit/kekszet/nasit, mert “látszik rajta” , és el van hízva, hanem mert egészségtelen. Lehet rengeteg egészséges nasit adni nekik, ami nincs tele cukorral, bőven válogathatnak belőle, szerencsére hatalmas a választék. Ez csak döntés kérdése, mennyire figyelünk oda a Család egészségére.

   Válasz
 4. Bogi
  Bogi says:

  Ez a kihívás a legjobbkor jött! Felújítás végén tartunk és lassan fellehet tölteni a kis kamrát, szekrényeket, hűtőt. Így terveztem én is, hogy a lehető legegészségesebb ételek kerüljenek majd be, leginkább az egészség és persze életmódváltás miatt. Listát kezdtem el írni, hogy mi kell a nagy bevásárláskor, de már felkerült pár bűnözős étel….A legjobbkor jött ez a kis ” pofon “, hogy irány lesatírozni…. 😘 Köszönöm Alma!

  Válasz
 5. Kinga
  Kinga says:

  Ooo jajj ez az eddigi legnehezebb feladat számomra. Én sajnos pont azaz ember vagyok aki “ha mar megvettem, megeszem” tipus.
  De innen lesz szép győzni!… ez most fájt de folytatom!… 🙂

  Válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük