5 dolog, amitől visszatér az önbizalmad!

Az önbizalom a nők legjobb barátja. Is lehetne. De nem az, sőt, inkább a legnagyobb ellenségük, tekintve, hogy jelentős részüknek annyira nincs belőle, hogy rontja a kisugárzásukat, ahelyett, hogy javítaná. Önbizalom nélkül a legszebb nő is csak szürke kisegér, de ha szereted, elfogadod magad, sokkal vonzóbbá válasz, még akkor is, ha nem tökéletes a külsőd.

A megtépázott önbizalmat visszanyerni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Meglepődnél, hogy milyen apróságokon múlik, hogy érzed magad a bőrödben. Jó hír, hogy ez egy öngerjesztő folyamat: jobban érzed magad, ami látszik a kisugárzásodon, szebb leszel, ettől pedig még magabiztosabbnak tűnsz majd. Ez az a szükséges plusz, amitől azt mondják, olyan jó a kisugárzása valakinek. Az egész olyan megfoghatatlan, mégis létezik, és hatással van másokra.

De mivel szerezheted vissza az önbizalmadat?

1. Mi az oka annak, hogy rosszul érzed magad a bőrödben?

Fogalmazd meg magadban, miért nem látod magad szépnek! Nem jó a hajad? Túlsúly? Nem szép a bőröd? Nincsenek jó cuccaid?

Ragadd ki azt, amelyik a legjobban zavar, és tegyél ellene. Menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, kezdj tornára járni (vagy otthon tornázni, ha zavar, hogy nem vagy egyedül), vegyél magadnak új, előnyös ruhákat – utóbbi szuper barátnős program is lehet egyben.

Mindig gondold át, mi az, amin tudsz változtatni, és mi az, amin nem. Amin nem tudsz, azt muszáj elfogadnod, ha tetszik, ha nem. Amin viszont tudsz, ott tényleg minden csak szorgalom és kitartás kérdése.

2. Mit szeretsz magadon?

Nem, olyan nincs, hogy semmit. Akár belső, akár külső tulajdonság jut eszedbe erről a kérdésről, azt hangsúlyozd, erősítsd. Meg fogsz lepődni, mennyire más megvilágításba helyezheted magad, csupán ezzel az aprósággal. Próbálj meg pozitívan gondolkodni, beszélni magadról. A gondolataid teremtik a valóságodat.

3. Legyenek elvárásaid!

A legrosszabb, amit tehetsz, hogy belesüppedsz az önbizalomhiányos állapotba. Beletörődsz, hogy olyan vagy, amilyen, és hiába nem szereted ezt a személyt, nem teszel semmit a változásért.

Nos, ez így nem mehet. Fogalmazz meg reális célokat, és igenis változtass azokon a dolgokon, amikkel nem vagy elégedett! Mindenen lehet változtatni kellő kitartással, szorgalommal és összpontosítással.

4. Halld meg a bókokat!

Biztos, hogy Te is kapsz. Akár a gyerekedtől, hogy te vagy a legjobb anyuka a világon, akár a barátnődtől, hogy jól áll ez a felső, vagy a férjedtől, hogy szexi az a melltartó rajtad.

Ha nem vagy elégedett magaddal, ezeket hajlamos vagy elengedni a füled mellett, pedig sokat segítenek az önbizalmadon. Az ember hajlamos a sérelmeket sokkal jobban meghallani, sőt, őrizgetni, mintha direkt fájdalmat akarna magának okozni, és aztán ebben a fájdalomban szenvedni.

A “pozitív füledet” használd, ha emberekkel beszélgetsz, ne a negatívat. És tudod mit? Mert te is bókolni, dícsérni. Őszintén, tiszta szívből.

5. Ne hasonlítgasd magad!

A legrosszabb, amit tehetsz, hogy festesz egy képet a szerinted ideális nőről, és ahhoz hasonlítod magad, akár külsőleg, akár belsőleg. Ezt felejtsd el!

Nézd magad reálisan, kívülről, és magadhoz képest akarj fejlődni, ne egy ideálnak megfelelni. Ha reális célokat tűzöl ki magad elé, sikerélményed is hamarabb lesz. Az, amit sokszor a médiában látsz, nem a valóság. Ne Insta és Facebook képek alapján ítélj meg embereket, vagy érezd magad kevéssé szerencsésnek, mint ők. Nem tudhatod, mi van a háttérben, és mi a valóság. Ha valaki inspirál, cselekvésre késztet, hagyd magad motiválni. De vedd észre, amikor rosszabbul érzed magad, és elkezdesz összehasonlíthatni. Ne hagyd, hogy elragadjon ez a negatív spirál, mert nem lesz energiád önmagad építésére, szépítésére.

Hoztam neked ma egy szuper Önbizalom TURBÓ tréninget, tele hasznos gyakorlatokkal, hogyan tudod megvalósítani mindezt a valóságban. Kíváncsi vagy? Nézd meg a részleteket ITT!

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.