Mezítlábas esküvőnk

Előző blog bejegyzésemben már kifejtettem, hogyan vélekedek a házasságról pró és kontra, így gondolom nem lesz meglepő számotokra, én hogy döntöttem.

Na de nézzük röviden az előzményeket.

Lánykérés

Június 18.-án a születésnapomra egy 3 napos párizsi utat kaptam Tőle, akkor persze még mit sem sejtettem a lánykérés szándékáról. Azt gondoltam, mivel nagyon pörgős és megterhelő volt számunkra az elmúlt egy év, szellemileg és fizikailag egyaránt, kicsit elmegyünk kikapcsolódni.

Az utolsó napon megkért, menjünk fel az Eiffel-torony legtetejére, és nézzük meg Párizst a naplementében. Amikor felértünk, 2 pohár pezsgőt rendelt a bárban, és miután megittuk, láttam, hogy ott térdel mellettem, kezében a gyűrűvel…

lánykérés

Nagyon megható és romantikus pillanat volt, könnyek nélkül nem is bírtam. Nem hiszem, hogy ennél szebb lánykérést el tudnék képzelni, ami legalábbis az én ízlésemet illeti.

Nem volt kérdés az IGEN.

 Kapcsolatunk kezdete

Kapcsolatunk egyébként is nagyon különlegesen alakult Attilával már a kezdetektől. Olyan volt, mintha egy gyorsított felvételt néznénk. Minden sokkal előbb jött, mint egy átlagos kapcsolatban, érzések, kötődés és lépcsőfokok egyaránt.

2 hét ismeretség után már úgy éreztem, olyan, mintha mindig is velem lett volna, természetes volt minden együtt töltött pillanat.

A lánykérés után beszélgettünk az esküvőről, ki milyet szeretne, és egyértelmű volt számunkra, hogy valami nagyon különlegeset. Olyat, ami csak kettőnkről szól, és nem egy hatalmas esküvővel járó stresszről, násznépről, menükártyáról és kötelező programokról.

 Miért pont Sri Lanka?

Akkor már tervbe volt véve egy Sri Lanka-i családi nyaralás októberre, Anyu 60. születésnapja alkalmából, így magától jött az ötlet és alkalom, mi lenne ha kint tartanánk.

A részletek leszervezése után alig vártuk az utazást, nagyon ránk fért már a pihenés, kikapcsolódás.

Ruhám a bőröndben, fátylaim úgyszintén, nem volt más hátra, mint elutazni.

Amikor kiértünk, akkor kezdtük csak el a hotel tulajdonosával, Gabival leszervezni a részleteket, gyakorlatilag 1 hét alatt. Stresszt maximum az időjárás jelentett, mert az esküvő előtti nap estéjétől másnap délig monszunszerűen esett…

Amikor reggel felébredtem és még mindig zuhogott, nagyon el voltam szomorodva, hogy lesz ebből Beach-Wedding délután 3-kor. Próbáltam nem feladni a reményt, Ati is biztatott hogy nem lesz semmi gond. Pár nappal azelőtt egy ajurvédikus-asztrológus programon vettünk részt, akkor módosítottuk a szerdát csütörtökre, mert azt mondták, ez lesz a „Lucky Day”.

Reméltem, hogy tényleg lucky lesz, és nem hagy cserben a Jó Isten.

Elkezdtem még zuhogó esőben sminkelni, a frizurám csinálni, biztos ami biztos alapon, amikor 1 órával az indulás előtt egyszer csak elállt az eső! HURRÁ!!!

Pár fotó gyorsan a medence előtt a szállodában, hogy az indulást is megörökítsük, majd irány A Part.

medence előtt

 Mezítláb a homokban

Egy teljesen „szűz” óceán partra érkeztünk pálmafákkal, ahol nem voltak sem turisták, sem szórakozóhelyek sem éttermek. Csak egy messziről is jól kivehető gyönyörű fehér virágkapu, egy felöltöztetett elefánt, szingaléz táncosok-énekesek, és a helyi ceremónia mester.

Először a vőlegényt kísérték a táncosok az oltárhoz, utána jöttem én elefántkísérettel és mezítláb.

Feláltunk a kidíszített oltárhoz, és elkezdődött a tradicionális ceremónia. Itt mindent énekben mondanak el, így a ceremónia mester is így tett. Majd pálmaleveleket adott a kezünkbe, azokat egymásnak átadva, majd a földre ejtve mondhattuk el kívánságainkat.

Ezután egy virágfüzérrel összekötötték az ujjunkat, ez jelenti náluk azt, hogy összeadták az ifjú párt. Ezt a gyűrű húzás követte, és persze az elmaradhatatlan hitvesi csók.

Ezután szintén a hagyománynak megfelelően egy kókuszdiót csaptak szét a homokban, a babona szerint pedig amilyen szépen törik, az szimbolizálja a házasság jövőjét és harmóniáját.

A miénk tökéletesen középen tört el, teljesen szimmetrikusan! Nem is lehetett volna másképp!

Vacsora a sziklák között

Lezárásként már csak a fotózás volt hátra, és egy olyan különleges vacsora, ami életem legszebbje volt, az óceánparton, kettesben, sziklák és fáklyák között, ahol a szakácsok csak nekünk sütötték a tenger gyümölcsei barbecue-t, szolgálták fel a bort, desszertet, és mindent, ami szemnek és szájnak ingere.

Felettünk a Hold, a tenger hullámait pedig egészen közelről hallottuk.

Abban a pillanatban gondolkodtam el arról, mennyire szeretem ezt a Férfit, és milyen mélyek az érzéseim iránta és különlegesek. Olyan sokféle szerelem létezik.

Ez nem „lila ködös szerelem”, amikor elvakít minden, és nem látod a valóságot. Nem is a „fiatal szerelem”, amikor azt hiszed, az első az igazi. Nem az „álmodozós” szerelem, amikor belelátsz a másikba olyan dolgokat, amiket szeretnél. Nem „érdek” szerelem, amikor van más motiváció is, mint az érzések.

Ez egy érett szerelem, amikor látjuk a másik gyengeségeit is, elfogadjuk a hibáit, szokásait, és nem akarjuk megváltoztatni.

Fontosabb Ő , mint mi magunk, és nincs már Te meg Én, csak Mi.

Amikor nem kell befeszülni, mást mutatni, taktikázni, mert lehetünk Önmagunk.

Ahogy néztem őt a holdfényben, arra gondoltam, mennyire nem cserélnék a régebbi Önmagammal, mennyire nem lennék egy évvel sem fiatalabb, és hogy mennyire biztonságban érzem magam Vele.

A teljes fotó galériát megtekintheted ITT!

 

4 válasz
 1. Cibilla
  Cibilla says:

  Drága Alma!

  Köszönjük az írásodat és fotókat! Gyönyörűek vagytok! Kívánom, hogy a most érzett boldogságotok olyan végtelen legyen életetek során mint a tenger a képeken mellettetek! NAgyon megérdemelted ezt a szerelmet, az írásokon keresztül átéltem Veled az elmúlt kb. 2 évedet. Köszönöm a hasznos tanácsaidat és az őszinteségedet, hitelességedet! Sokan merítünk belőle erőt, tippet a kapcsolatainkhoz. Ölellek.

  Válasz
  • Pirner Alma
   Pirner Alma says:

   Drága! Nagyon köszönöm a kedves szavakat és gratulációt! Remélem a továbbiakban is olvasod majd bejegyzéseimet, és fog tudni segíteni, bármiről is legyen szó! Szeretettel,
   Alma

   Válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük