5 tanács, hogy szörnyű beszélgetéseink legyenek

Nagy rajongója vagyok Dr. Mészáros Ádám mediátornak, aki párkapcsolati tanácsadóként is dolgozik.

Írásai mindig elgondolkodtatnak és szórakoztatnak.

Mivel számomra is nagyon fontos egy párkapcsolatban a kommunikáció, és szerintem ezen rengeteg múlik(vagy bukik), ami a hosszú távú elégedettségünket és boldogságunkat illeti, ezért ezt a cikket ajánlom Nektek szeretettel, tanulságos nagyon!

Beszélgetni nem jó. Mert mélyebben megismerhetjük általa a társunkat. Mert szeretve érezhetjük magunkat, ha odafigyelést kapunk a társunktól. A problémákat is beszélgetéssel tudjuk igazán megoldani. Szóval semmi szükség rá!

De mi a teendő, ha véletlenül mégis közénk furakodik egy jó beszélgetés? Hogyan tudunk tenni ellene?

1.

A legfontosabb, hogy legyünk minél többet távol otthonról. Dolgozzunk annyit, hogy ne maradjon időnk beszélgetni a társunkkal! Amikor pedig otthon vagyunk, csak a gyerekeink körül forogjunk, esetleg a ház körüli teendőkkel üssük el az időnket! Hiszen így csírájában tudjuk elfojtani a beszélgetést a párunkkal!

Hétvégén hasonló hatást tudunk elérni családlátogatással, vásárlással, mozizással és baráti találkozókkal. Ha csak néhány szabad percünk marad, ne feledkezzünk meg a jól bevált TV-ről, a Facebookról és a Youtube-ról. Ők mindig segítenek, hogy ne kelljen beszélgetnünk! Akár hétköznap esténként is!

2.

Ha véletlenül mégis megindulna egy beszélgetés, gyorsnak kell lennünk! Érdemes a kritikáinkat rögtön az elején belefoglalni a mondandónkba! Ecseteljük minél részletesebben azt, hogy mi a baj a társunkkal! Legyünk hibáztatóak! Tegyük felelőssé a társunkat, amiben csak tudjuk! Hiszen úgy biztosan védekező vagy visszatámadó állást fog felvenni! A feszült viták szerencsére hamar megölik a békés beszélgetéseket – és hát ez a célunk, nem igaz?

3.

Ha a fenti taktika nem válik be, van másik! Törekedjünk arra, hogy mi, csakis mi mondhassuk végig a mondandónkat. Mert ha visszafognánk magunkat és először mi hallgatnánk meg a társunkat, akkor lehet, hogy ő is elmondhatná a gondolatait, ezáltal odafigyelést és megértést érezne. És ezt ugye nem szeretnénk! Tegyünk tehát azért, hogy semmilyen élvezeti élményt ne nyújtson a beszélgetés a társunknak!

4.

Feleségként mindig csak az érzelmeinkről próbáljunk beszélni a férjünkkel. Különösen a problémás helyzeteinket vegyük elő az elején. Hiszen azzal garantáltan elijesztjük a beszélgetéstől! Ne kérdezzük a munkahelyi kihívásairól, a hobbijáról vagy bármi másról, ami éppen foglalkoztatja! Még a végén megered szegénykémnek a nyelve!

5.

Férjként minél kevesebbet szóljunk a másikhoz! Lehetőség szerint ne figyeljünk a feleségünk mondandójára, de még egy „ühümmel” se jelezzük, hogy figyelünk rá. Sőt! Ne is gondolkodjunk abban, hogy beszélgetnünk kellene egy nővel! Isten ments attól, hogy megkérdezzük a feleségünktől bármikor is, hogy hogy érzi magát mostanában! Még a végén azt fogja érezni, hogy figyelmesek vagyunk!

+ 1 ráadás tipp

Érdemes beszélgetés közben minél többször leellenőriznünk az okostelefonunkat, nem kaptunk-e valamilyen üzenetet! Hiszen egy fránya beszélgetés a párunkkal? Na nehogy már emiatt maradjunk le valami fontosról! (Haladó tipp: az okostelefonok gyakori használatával egyébként akár 1 percnyi üres időt is elüthetünk – így garantált, hogy nem kerül sor semmilyen beszélgetésre.)

Forrás: Dr. Mészáros Ádám http://www.parkapcsolatikonfliktusok.hu

 

Te hogy áll a párkapcsolati kommunikációval? Gyakran beszélgettek pároddal? Megosztanád tapasztalataidat? Kérdésed van?

Írd meg nekünk!

Tetszett a cikk, hasznosnak találtad? Nyomj egy LIKE-ot!

Betekintenél privát életembe még jobban? Kövess az Instagram – on!

Kövess a Bloglovin’ – on, hogy minden alkalommal kapj értesítést, ha új bejegyzést írok! Csak 3 perc és nagyon könnyű regisztráció, hogy első kézből értesülj az újdonságokról! Legyél mindig képben!

Follow on Bloglovin

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük