Visszamenj-e az exedhez?

Sokszor kapok olyan kérdést tőletek, hogy visszamenjetek-e az exetekhez? Nem hiszek abban  közhelyben, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó, hiszen annyiféle eset van. Sajnos erre a kérdésre sem én, sem más nem fogja tudni megmondani a bombabiztos helyes választ, de remélem, hogy ez a cikk hozzásegít majd Titeket a lehető legjobb döntéshez! Azonban mielőtt visszamentél hozzá, gondolkodj el az alábbiakon!

Valóban mindent megtettetek anno, hogy működjön a párkapcsolat?

Ha igen, akkor valószínűleg nem sok újra fogtok jutni. Ha hirtelen felindulás is szerepet kapott benne, vagy közben támadt új ötletetek, amivel meg tudjátok oldani majd az ismét előjövő problémákat, érdemes lehet.

Szex az exszel

Nagyon csábító lehet visszamenni egy gyors numerára az exhez, hiszen itt biztos terepen mozogsz, és abban is biztos lehetsz, hogy működni fog a kémia. Sajnos az nem egy működőképes metódus, hogy csak szexeltek, és más semmi, főleg nőként. Nagyon nehéz – ha nem lehetetlen- elengedni valakit úgy, hogy közben újra és újra együtt vagytok. Ezek inkább se veled, se nélküled állapotokká szoktak válni, ahol mindenkit az exedhez hasonlítgatsz, és valójában senki sem túl nyitott egy igazi párkapcsolatra egy ilyen viszonyban.

Ragaszkodás vagy szerelem?

Ragaszkodás mindenképpen kialakul egy párkapcsolatban, hiszen fontos Neked, szereted őt, és nem akarod elveszíteni. Sajnos ez a ragaszkodás az, ami később akkor sem enged továbblépni, amikor már egyáltalán nem olyan boldogító az a kapcsolat. A megszokás ülteti el a legmélyebb magvakat, legyen szó párkapcsolatról, életmódról, vagy sajnos bármilyen függőségről. Az évek során megszokod, hogy ott van Veled mindig, és rettenetesen hiányzik, ha elmegy. Sajnos azt is meg lehet szokni, ha valaki csúnyán bánik Veled, vagy épp Te vele.

Se veled, se nélküled

Ha már többször is szakítottatok, esetleg már hónapok óta se veled, se nélküled állapotban vagytok, ott én még soha nem láttam olyat, hogy abból újra egy óriási szerelem, és boldog párkapcsolat lett. Hidd el, annak nyomós oka van, hogy újra és újra szakítotok, egyszer-kétszer érdemes lehet megpróbálni újra, de a végtelenségig nyújtani egy nem működőképes kapcsolatot teljesen értelmetlen.

Ilyenkor, vagy ha egy rossz kapcsolatban vagy, tedd fel magadnak a kérdést! Valóban ilyen társra vágysz? Ha az a válaszod, hogy „igen, csak” és „igen, de,” akkor valójában nem-ről beszélünk, csak túl sok minden köt még hozzá. Azt vésd a fejedbe, hogy nem fog megváltozni érted, ahogy Te sem fogsz megváltozni érte. Maximum saját magatok miatt tudtok és fogtok változtatni egy-egy dolgon, a párkapcsolat melója pedig mindig két emberen áll vagy éppen bukik, soha nem csupán a másik a hibás. Óva intelek Titeket attól, hogy csupán a másikat hibáztatjátok, és nem vállaljátok Ti magatok is a felelősséget. A mártír szerep sem áll jól senkinek, csupán azt lehet bántani, aki hagyja, hogy megtegyék vele.  A másik igen rossz szerep a hisztéria és az érzelmi zsarolás, akár a gyerekeket is belekeverve, ezek sem oldották még meg a bajt sehol sem.

Végezetül mindenkinek joga van a boldogsághoz, egy boldog párkapcsolathoz! Ahhoz pedig, hogy ez bekövetkezzen, első lépésben saját magadban kell megtalálnod a boldogságot! Ehhez magadon kell dolgoznod, és ha ez megvan, jönni fog Vele egy boldog párkapcsolat is! 🙂

Ha úgy érzed, szeretnél valakivel beszélgetni a párkapcsolati gondjaidról, bátran megkereshetsz engem is skype-on. Ha pedig már súlyos a gond, érdemes pszichológus vagy pszichiáter szakemberhez is fordulni, aki súlyos problémák esetén is hatékony segítséget tud nyújtani.

 

4 válasz
 1. BB
  BB says:

  Szia Alma!

  Éppen ma “volt szerencsém” találkozni az exemmel. Egy hosszas (5év) és fájdalmas se veled se nélküled kapcsolat volt (első NAGY szerelem…) , és miután végül volt elég erőm azt mondani hogy ebből ELÉG, meguntam a boldogtalanságot, ez már csak ragaszkodás elkezdtem járni a Dollhouse-ba és megtaláltam önmagam. Lefogytam, izmosodtam, nőiesedtem és kivirultam. Ezt mind ő is szóvá tette ma, ami jól esett, de a legjobb érzés az volt, hogy nem váltott ki belőlem semmiféle érzelmet a jelenléte, és bár próbált közeledni, nem hatott meg! Végig arra gondoltam, ahogy megölelt, hogy “Mielőtt új esélyt adsz az exednek, gondolt át, hogy a döglött kutyát is kiásnád-e a kertből!” (ez kicsit morbid hasonlat, de valahol igaznak érzem)
  Bár nem tudod, de abban, hogy idáig sikerült eljutnom Neked is nagy szereped volt, rengeteg erőt és pozitív gondolatot adtál a blogodon keresztül!
  Szóval csak annyit szeretnék mondani, már nagyon régóta, hogy KÖSZÖNÖM!!!!

  Detti

  Válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük