Barion Pixel

Egyéb táplálékkiegészítők

Króm

Az öregedéssel párhuzamosan csökken a króm mennyisége a szervezetben, mely cukorbetegséghez vezethet, hiszen a króm befolyásolja a szervezetben előforduló inzulin nevű hormon működését, amely a vércukorszint szabályozását végzi.

Segíti az aminosavak beépülését, meggyorsítja a fehérje-szintézist és  jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra, ezzel növelve a szervezet teljesítőképességét.

A fogyókúrák eredményességéhez is hatékonyan hozzájárul megfelelő étrend és egy kis mozgás mellett. A króm klinikailag bizonyított módon, minden káros mellékhatás nélkül segíti elő a fogyást.

Glutamin

Szerepet játszik az izom, vese, máj, bélrendszer, immunsejtek működésében.

Ammónia és B6- vitamin jelenlétében glutaminsavvá alakul.

Sportolás hatására izmaink glutaminkoncentrációja sebesen csökken.

A fertőzésekkel szembeni védelemben fontos szerepet tölt be.

A celluláris immunválaszban is szerepet játszik.

Az izomban termelődik, így az izmok feladata ellátni az immunrendszert nagy mennyiségű glutaminnal.

Megfelelő glutaminbevitel hatására a fáradtságérzés kialakulása később következik be, mivel a kortizol nevű katabolikus hatású hormon aktivitását közömbösíti.

Nagyon fontos szerepet játszik a sejtregenerációban.

BCAA

A BCAA-k esszenciális, tehát a szervezeted számára életfontosságú aminosavak, túlnyomó részük a testedet alkotó fehérjék illetve szövetek felépítéséhez használódik fel.

Míg más aminosavak nagyrészt a biológiailag aktív molekulák (hormonok, enzimek) felépítéséhez kellenek a szervezetedben, addig a BCAA-k a testszövetek felépítéséhez nélkülözhetetlenek.
Ezek legfőképpen az izomzatod és a szerveid.

Az izomzatod 35%-a áll BCAA aminosavakból.

Ezek az aminosavak, nem csak a tested építőkockái, hanem alátámasztják, illetve erősítik a izom és sejtépítést, ezen keresztül az úgynevezett „inzulogén hatást“ – mely független a szervezetben lévő szénhidrátok mennyiségétől.

Javítják a leganabolikusabb, “legizomzatépítőbb” hormon, az inzulin szintézisét.