Párkapcsolati varázslat veszekedésekre

Bár a magányos emberek álma nagyon sokszor egy párkapcsolat, addig a párkapcsolat már nem mindig válik álommá. Persze az elején ott a „rózsaszín köd”, amikor még a másikat tökéletesnek látjuk. De hónapokkal később lehullik az a szemüveg, és kiderülhet: a párunk talán mégsem tökéletes. Legtöbbször ilyenkor kezdődnek a veszekedések, és sokan úgy gondolják, hogy ez teljesen normális, és hosszú éveken át veszekednek is. Pedig van rá egy olyan megoldás, amely varázsütésre megszünteti a parázs vitákat, és megoldást hoz mindkét fél számára.

Hogyan készülj rá a megoldásra?

  • Először is a megoldást tartsd szem előtt, tehát ne rombolni próbálj, hanem konstruktívan építeni.
  • Vegyél mély levegőket, és nyugodtan állj neki a beszélgetésnek. Hisztivel nem sokra mész.
  • Légy kedves, és halk szavú, a kiabálás egész biztosan nem fog segíteni.
  • Ahelyett, hogy a fejéhez vagdosod, hogy mit csinál rosszul, mondd el mit érzel.
  • Válaszd szét a történéseket az érzelmeidtől.

Hogyan működik ez a gyakorlatban?

Tegyük fel, hogy az a problémád, hogy a párod nagyon sokat dolgozik. Nem szeret Veled munka közben telefonálgatni, mert ő csak egyszerre egy dologra tud figyelni. Kevés minőségi együtt töltött idő van, és Te úgy érzed, elhanyagol.

Ami biztosan nem fog segíteni, hogy házisárkányként tüzet okádva fogadod, hogy már megint későn jött haza, és hisztizel, hogy neked ebből aztán már eleged van. Szerinted így szívesebben jön majd haza? Ezzel csak annyit érsz el, hogy még inkább a munkájába temetkezik majd, vagy esetleg munka után inkább a haverokkal megy el, minthogy hazamenne hozzád.

Hogyan várd őt haza, és mit mondj neki?

Ha egy szép ruhában, finom vacsorával várod haza, már adtál is neki egy motivációt arra, hogy holnap előbb érkezzen. 🙂 Lehetőleg ne hétfő reggel a munkába rohanáskor próbáld meg ezt megbeszélni, vagy ha szörnyű napja volt. Gondoskodj arról, hogy elég idő álljon a rendelkezésre, és lehetőleg jókedvű legyen, vagy legalább ne legyen rossz kedve. Ha ezek a feltételek összeálltak, vágj bele az alábbiak szerint!

  1. Ahelyett, hogy kiabálsz vele, mondd el neki a tényt, és amit Te érzel, őt hagyd ki belőle!  Pl. Tény: „Mostanában rengeteget dolgozol.” Saját érzéseid: „Ezért nagyon egyedül érzed magamat.  Még mindig nagyon szeretlek, és hiányzol.” Többet ne mondj első körben! Gondold bele magadat az ő helyzetébe, fordított esetben Te minek örülnél? Egy házisárkánynak vagy egy szerető feleségnek? Semmiképpen ne legyen benne bírálat, és ne is minősítsd őt.
  2. Ha elmondtad, mit érzel, várd meg a reakcióját! Könnyen lehet, hogy meglepődik, és elmondja, hogy tulajdonképpen neki is hiányzol, és szívesebben lenne Veled többet. Ha ezt mondja, már úton is vagytok a megoldás felé, egyetértésben kidolgozhatjátok azt. Ha csak hümmög, igen, férfiaknál ez is lehet, mert sokan nehezen fejezik ki a mondanivalójukat, akkor mondd csak tovább az alábbiak szerint.
  3. Ezután következhet, hogy mire vágysz, mire van szükséged, és meg is kérheted őt valamire! „Szeretnék többet Veled lenni. Mit gondolsz, hogyan lehetne megoldani azt, hogy több időt töltsünk együtt?”

Hidd el, ha ilyen konstruktívan állsz a helyzethez, és nem hibáztatod őt, hanem a saját érzéseidről beszélsz és a megoldást keresed, a párod is sokkal nyitottabb lesz a változtatásra! 🙂 Egy ilyen beszélgetés olyan, mint egy varázslat, még a legnehezebb dolgokat is megoldja!

Ha pedig van kedvetek játszani, várom kommentben azt, hogy a mostani párkapcsolati problémátokat hogyan mondanátok el a fentiek szerint a párotoknak!

 

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez! Érdekel a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük