Barion Pixel

A sikeres vállalkozás titka. Mit tehetsz üzletedért erős nőként?

A sikeres vállalkozásnak is megvannak a maga titkai, amelyek feltárásával te is sokkal közelebb kerülhetsz álmaid megvalósításához. Küzdj az elképzeléseidért és vedd játszi könnyedséggel az előtted álló akadályokat annak érdekében, hogy sikerre vidd vállalkozási ötletedet!

Te is biztosan álmodoztál már arról, hogy magad mögött hagyod a munkahelyedet, a bosszantó főnököket, a folyamatosan ismétlődő, egyhangú mindennapokat és magad urává válsz. Te is biztosan irigykedve néztél azokra a sikeres vállalkozókra, akik meg merték hozni a váratlant és ki tudtak lépni a sokat emlegetett mókuskerékből. Azonban a vállalkozók élete sem fenékig tejfel, sikerük mögött hatalmas munka áll, a vele járó számtalan bukással és az azt követő talpra állással együtt.

A vállalkozói lét és a velejárója

Egy vállalkozás megalapításával valóban megszabadulhatsz a basáskodó főnöködtől és az egyhangú munkafolyamatoktól, de ebben az esetben sem áll meg a munkaidő 8 óra leteltével. Sőt mi több, még erősebben fogja átszőni mindennapjaidat, hiszen annak érdekében, hogy valóban sikeres legyél rengeteg időt és energiát kell befektetned a vállalkozásodba, főleg az alapítást követően. 

Nekünk nőknek mindig egy picit nehezebb dolgunk van, hiszen sikeresen kell összeegyeztetnünk vágyainkat, álmainkat, alapvető kötelezettségeinkkel. Így egy vállalkozás indításakor elsődleges feladat a céget vezető vállalkozó szerepének harmóniába helyezése az anya, a feleség és a társ szereppel egyaránt. 

Út a sikeres vállalkozáshoz

Mindenkinek van egy dédelgetett álma, amelyet szeretne megvalósítani és amellyel egy picit többet szeretne megmutatni önmagából a nagyvilágnak. Egy sikeres vállalkozásnak is megvannak a maga ismérvei, amelyeknek érdemes tudatában lenned ahhoz, hogy zökkenőmentesen el tudj indulni, majd eredményesen tudd zárni az évet. 

  1. Egy sikeres vállalkozáshoz mindenekelőtt szeretned kell azt, amit csinálsz! Találd meg a tevékenységben vagy a termékben önmagadat és lankadatlan lelkesedéssel add tovább másoknak is víziódat! Abban az esetben, ha nem vagy képes azonosulni azzal, amit el szeretnél adni, akkor nem is igazán érezheted magadénak a céget.
    Sok olyan sikeresnek mondható vállalkozás bukik meg, ahol a cég alapítója egy olyan tevékenységet választ, amely igaz, hogy folyamatosan termeli a bevételt, mégsem csinálja élvezettel. Egy ilyen vállalkozást ideig-óráig fenn lehet tartani, de nem is kérdés, fel fogod adni, hiszen nem találod meg benne a hivatásodat. Csakis úgy tudod leküzdeni az akadályokat, ha lelkes és mindenre elszánt maradsz, ehhez pedig egy olyan vállalkozási ötletre van szükséged, ami belőled fakad.
  2. Merd bele tenni saját személyiséged darabjait, hiszen az emberek folyamatosan az újdonságra, az egyedülálló és innovatív megoldásokra vágynak. Ez nem azt jelenti, hogy fel kell találnod valami újat, de légy merész és felejtsd el versenytársaid módszerét.
  3. Amennyiben szeretnéd egy társsal vagy egy alkalmazottal együtt venni az akadályokat, akkor válaszd a szakmailag és személyiségben is legmegfelelőbb jelöltet, aki osztja a víziódat. Nem kell mindent magadnak csinálnod, vállalkozóként sem vagy magadra hagyva. Amennyiben elakadtál kérd ki egy tapasztaltabb személy véleményét!

Ne feledd, senki sem születik tökéletes vállalkozónak és mindenkinek meg kell küzdenie a sikeréért. Sose add fel azt, amiben hiszel és amiről már régóta álmodozol, hiszen hamarosan a te időd is eljön! Amennyiben úgy érzed, hogy elvesztél és nincs kiút, akkor keress fel és beszélgessünk! Mentorprogram keretein belül számos hasznos tanáccsal láthatlak el annak érdekében, hogy te is révbe érj! 

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

éhes nő, érzelmi evéssel küzd, változtatni szeretne a életmódján
Ajándék

Láss tisztán, és légy tudatos!

Női problémák, amik mindenkit érintenek, és keresztbe húzhatják a fejlődésedet (hormonrendszer, menstruáció, kötőszöveti problémák és élelmiszerek, amiket nem kellene fogyasztani) Nőként sokkal bonyolultabban

Tovább olvasom
Életvezetés

Hogyan alkalmazkodj az otthoni munkához?

Ha esetleg megkérdeznéd az embereket rólam, valószínűleg azt mondanák, abszolút extrovertált és társaságkedvelő vagyok. Hisz 16 évet dolgoztam színpadon közönség előtt, rengeteg előadást

Tovább olvasom
Nőiesség

Hogyan legyél JÓ NŐ?

A JÓ NŐ definícióját sokan félreértelmezik, és a részletekben elveszve az öltözködés, stílus, alakformálás és szépészeti beavatkozások témakörében keresik a megoldást. Pedig egy

Tovább olvasom