Barion Pixel

Az ajándékozás titkai

Az ünnepi előkészületek során a mai bejegyzéssel belépünk a GALATEO szívébe. Az ajándékozás mint gesztus (és nem mint kereskedelmi tevékenység) mások iránti kedvességünk, figyelmességünk egyik legnemesebb kifejezési módja.
Ebben a cikksorozatban a karácsony tükrében foglalkozunk a MODERN ETIKETTEL, egy kicsit enyhülnek a szabályok az illemtan terén is a fenyőfa pompájában.

Virág

A virág egy klasszikus, szinte minden alkalom adtán helytálló ajándék. Azonban érdemes megfontolni az időzítést és a növény típusát is. A legoptimálisabb módja a délelőtti órákban kézbesíteni egy futárszolgálaton keresztül a diszkrét méretű virágkompozíciót, megelőzve az esti közös találkozót. Így kellemes meglepetést és lehetőséget garantálunk a vendéglátónak hogy megfelelő helyen jó előre elrendezhesse figyelmességünk tárgyát. A kézzel írott sorok a gesztus színvonalát fogják emelni, természetesen ebben az esetben érkezésünkkor már nem viszünk egyéb apróságot.

Csokoládé, aprósütemények

Az élelmiszerrel kapcsolatosan általánosságban létezik egy követni való jótanács: nem befolyásolhatja a gondosan megkomponált menüt. Természetesen a háziak nagy örömmel fogják fogadni és az érkezés pillanatában kibontani bármit is hoznak a vendégek. A desszert elérkezésekor a háziasszony a saját maga által felkínált édességen túl szervírozni fogja a kapott finomságokat is. Udvariatlanság lenne a város legtrendibb három szintes tortájával háttérbe szorítani a vendéglátó szívvel, lélekkel készített desszertjét.

Italok

Az alapkoncepció ugyanaz mint az édességek esetében. A háziasszony, háziúr időt, odafigyelést és jelentős összeget szánt az étkezést elkísérő legízletesebb borok beszerzésére. Egy minőségi testes vörösbor árnyat vetne a könnyű halvacsorára és a bort sem valorizálná különösebbképpen. Természetesen itt is van megoldás, a buborékokkal sosem tévedünk. Egy finom pezsgő, prosecco az ünnep hangulatát emeli és az aperitívó italtól a desszertig minden fogás mellett helyt áll. A likőrök, desszertborok is nyugodtan ajándékozhatóak.

Könyv

Bármikor, bármilyen korosztálynak. A kultúra, az információszerzés és az olvasás öröme országtól, ünneptől és szokásoktól függetlenül örök kincs.

Üzenet a legkisebbeknek

Ne felejtsük az ünnepi kavalkádban felfrissíteni a legkisebbek memóriáját is! A kapott ajándék minden esetben egy nemes gesztus az ajándékozó részéről, maximális tiszteletet és köszönetet érdemel. A sokadik egyforma kisautónak, a harmadik ugyanolyan könyvnek is lesz gazdája a gyermekorvosi rendelő várójában vagy adományként a könyvtár polcain. Felesleges közhelyek és információk nélkül (hol vettem, milyen árleszállítás során, mennyi időt álltam sorban) tiszta szívből, melegséggel és széles mosollyal adjuk át szeretteinknek ajándékainkat.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és blog olvasást kívánok minden kedves Absolutely Woman követőnek!

/Hagymásy OrSi/

Hagymásy Orsolya

A szerzőről

Saját családomon túl szeretnék minél több embernek boldogságot, önbizalmat és kiegyensúlyozottságot ajándékozni.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életvezetés

Az otthon varázsa

Az elmúlt bejegyzésben megkezdtük közösen egy kicsit szebbé, nyugodtabbá varázsolni az ünnepi készülődést a MODERN ETIKETT rugalmas, praktikus szabályait követve. A vendéglátás missziója

Tovább olvasom
Nőiesség

Az otthoni báj

Új év, új lendület – örök báj! A loungewear hódít, magával ragad és a divathoz méltó intelligenciával belopódzik gardróbunkba. Az elmúlt időszak –

Tovább olvasom
Életvezetés

A vendéglátás missziója

Számomra az ötödik évszak. A szeretetről szól. A külső-belső ragyogás pillanata. Az otthonunk dekorálása, szeretteink megvendégelése, szívből szóló gesztusok és némi csillogás a

Tovább olvasom
Életvezetés

A vendéglátás missziója

Számomra az ötödik évszak. A szeretetről szól. A külső-belső ragyogás pillanata. Az otthonunk dekorálása, szeretteink megvendégelése, szívből szóló gesztusok és némi csillogás a

Tovább olvasom
Életvezetés

A kedvesség művészete

Modern etikett, viselkedéskultúra, a kedvesség művészete. Sokfélképpen definiálhatjuk a GALATEO kifejezést. Egy valódi ÉLETTSTÍLUS. Tanulható és remekül hasznosítható jó tanácsok mindennapjainkhoz.

Tovább olvasom