Barion Pixel

5+1 ok, amiért neked is kötelező lenne nyújtanod

Nehézkes járású, lomha mozgású, robusztus és trampli. Ne vedd magadra, de sok nőről ez jut eszembe, amikor látom őket az utcán sétálni. Nem kell feltétlen, hogy súlyfeleslegük legyen, nem ez okozza fentieket. Hanem a nyújtás hiánya. Még mindig megdöbbentő számomra, mennyire kevés energiát fektetünk a nyújtásra és annak fontosságára, pedig több dolgon segíthet, több mindenen javíthat, mint azt gondolnánk.

Ki ne szeretne mozgékonyabb, könnyedebb, légiesebb, nőiesebb és persze hajlékonyabb lenni? Szinte minden nő álma az, hogy a puszta megjelenésével ezt a hatást keltse, és így is érezze magát, nem igaz?

Nyújtani KÖTELEZŐ

Nem, itt nem arra gondolok, amikor jó esetben, ha edzel, az óra után 5 percig “nyújtó” gyakorlatokat végzel. Elárulom neked, az nem sokat ér, fejlődni legalábbis biztosan nem fogsz tőle, de a lelkedet megnyugtatod, hogy “én szoktam nyújtani.” Több rossz hírem is van. Ha a napod nagy részét kocsiban vagy irodában üléssel töltöd, vagy a gyerekedet cipeled, Te is azok közé tartozol, akinek muszáj lenne egy kicsit komolyabban foglalkozni a témával.

Ha az idősebb korosztályhoz tartozol, amikor törvényszerűen merevebbek már az izmok, vagy éppen sokat sportolsz, és nagyobb az izomtömeged, az egyetlen megoldást a nyújtás adja, hogy kordában tartsd a testedet.

Szóval remélem kezded érezni, hogy elengedhetetlen szinte mindenkinek, ráadásul mivel nem egy szuper intenzív ugrálós, pulzusszámot megemelős mozgásformáról van szó, nem baj, ha túlsúlyos vagy, vagy éppen nem vagy tökéletesen edzett vagy egészséges, a nyújtás csak jót tehet.

Ha még mindig nem győztelek meg, mondok még pár érvet, amit talán nem is sejtesz, mire jó a rendszeres, mondom rendszeres NYÚJTÁS.

  1. Javítja az izomtónusodat, feszesebbek, szebbek lesznek az izmaid. Egy jó nyújtástól, ha nem pihenésre használod az azzal töltött időt, hanem keményen dolgozol, izomlázad lesz garantáltan másnap. Tehát edzésnek sem utolsó, és gyönyörű izmaid lesznek tőle.
  2. Ellazít, megnyugtat, segít befelé figyelni. Ha odafigyelsz a légzésedre közben, a lelkednek is jót tesz, egy pörgős nap után ellazítja az elmédet is, az alapos légzőgyakorlat kitisztítja az egész szervezetedet a negatív energiáktól és gondolatoktól. Én azt vallom, rugalmas test, rugalmas lélek. Egyik sincs a másik nélkül.
  3. Bármit is edzel, ha mellette rendszeresen és alaposan nyújtasz, a teljesítményed és az izom terhelhetősége növelhető vele, a sérülések pedig megelőzhetőek. Minél nagyobb mozgástartományban tudsz dolgozni, annál kevesebb a húzódás, becsípődés és egyéb apróbb sérülések veszélye. Azoknál, akik rendszeresen nyújtanak, 50 százalékkal ritkábban alakul ki izom túlfeszítésből fakadó sérülés.
  4. Bizonyos mozgásszervi betegségek kivédhetőek, megelőzhetőek vele. A gyógyászatban való alkalmazása hosszú ideje ismert és a mozgásterápia szerves része a rövidült lágyrészek, izmok, fasciák (kötőszövet) nyújtása. A nyújtás jelentősége a mindennapi élet során kialakuló statikai változások, izomegyensúly-zavarok megelőzésében elengedhetetlen fontosságú. A megrövidült lágyrészeket (izmok, inak, kötőszövetes elemek) külső erővel nyújtjuk meg a normál ízületi mozgásterjedelem és mozgásfunkció helyreállítása céljából.
  5. Mivel javítja az izomtónusodat, sokkal jobb lesz a koordinációd és az egyensúlyod, a test tudatod fejlődik, hiszen pontosan érzed minden egyes gyakorlattal, milyen testrészedben érzed a nyúlást, feszülést, remegést, segít megismerni jobban a saját testedet.

+1 Sokkal jobb leszel az ágyban, hiszen nagyobb mozgásterjedelemmel rendelkezel, amit gondolom nem kell ecsetelnem, mire használhatsz. Így végre a Kama Sutra nem csak egy izgalmas olvasmány marad, hanem gyakorlókönyv, amivel felfedezhetsz a szexben új dimenziókat. 🙂

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

éhes nő, érzelmi evéssel küzd, változtatni szeretne a életmódján
Ajándék

Láss tisztán, és légy tudatos!

Női problémák, amik mindenkit érintenek, és keresztbe húzhatják a fejlődésedet (hormonrendszer, menstruáció, kötőszöveti problémák és élelmiszerek, amiket nem kellene fogyasztani) Nőként sokkal bonyolultabban

Tovább olvasom
Életmód

Életmódváltásod alappillérei

Az összes fogyókúrának eladott program után 95%-ban pedig sajnos jön a „JOJO”, mint effektus. És kezdődik minden elölről. De ennek nem kell így lennie, ha

Tovább olvasom