Barion Pixel

A boldog emberek 10 titka

Elgondolkoztál már azon, hogy vajon a boldog emberek mit tudnak, amit Te esetleg még nem? A boldogság kulcsa nem egy jó állás, vagy egy szerető pár, sőt, egyáltalán nem a külső körülményektől függ. Ne kösd ahhoz, hogy “majd boldog leszek, ha”, hiszen, ha itt és MOSTban képtelen vagy a boldogságra, később is nagyon nehéz dolgod lesz.
Most 10 olyan tippet osztok meg Veled, ami segít, hogy itt és most is boldog legyél.

1. Ne panaszkodj!

A panaszkodás sehová nem visz. Amikor panaszkodsz, annyira negatív vagy, hogy képtelenség ilyen állapotban boldognak lenni. Önpusztító magatartás, amikor egyébként mások energiáját szívjuk le. Amikor panaszkodni kezdenél, harapj a nyelvedre. 😉 Válassz inkább egy építő perspektívát témának, vagy egyszerűen beszélj másról. 🙂

2. Vedd észre a szépet és a jót!

Két dolgot tehetünk, ha valamit/valakit látunk: kritizáljuk, vagy megdicsérjük. Ha nem is hangosan, de magunkban egészen biztosan gondolunk róla valamit. Ha negatív dolgokat gondolsz másokról, attól nem leszel boldog, épp ellenkezőleg. Ezért ha valakiről/valamiről hirtelen rosszat gondolnál, tudatosan keress rajta legalább egy dolgot, ami pozitív számodra. Meglátod, sokkal könnyebb lesz így élni! 🙂

3. Ne általánosíts!

Mindenki hajlamos az általánosításra. Ohhh, hány nőtől hallottam már, hogy „minden pasi egy bunkó”, vagy épp „csupa idióta ember vesz körül”. Ha ilyeneket gondolsz, mégis mit vársz? Mások pont így gondolkodnak majd rólad is. A világ semmi más, mint a gondolataink tükörképe. Ha változtatni akarsz rajta, akkor előbb változtass a gondolataidon. Az pedig, hogy eddig csak ilyen férfiakkal, ügyfelekkel stb. találkoztál, miért jelentené azt, hogy mind ilyen?

4. Vállald a felelősséget!

Nem tudom, hogy vajon a világ minden részén így van-e, de nálunk az emberek különös előszeretettel hibáztatják a problémáikért a világot, a kormányt, a politikát. Esetleg az anyjukat, apjukat, párjukat, gyereküket, főnöküket stb. Egy valaki azonban sosem hibás: ők maguk! Elárulom, hogy ez nem így van, és így garantáltan nem leszel boldog. Arról, hogy most hogy érzed magadat, egyedül Te tehetsz, mert tudatosan is megválaszthatod az érzelmeidet, sőt, akár az életedet is. Mások hibáztatása csak buta menekülés a valóság elől.

5. Lásd a lehetőséget!

A boldogtalan emberek azért boldogtalanok, mert beszűkül a tudatuk. Ilyenkor ugyanannyi lehetőségük van, mint bárki másnak, csak nem veszik észre, ugyanis egy valamire fókuszálnak: a saját bajaikra. Ezzel megint csak nem leszel előrébb. Nyiss a világra, fogadj be új ötleteket, instrukciókat.

6. Keresd a megoldást!

Az élet folyamatos változás, akár tetszik, akár nem. Így egyben lehetsz biztos: a problémák jönni fognak újra és újra. Az egyetlen, amit tehetsz velük, hogy kihívásként kezeled őket, tanulsz a kudarcokból és elfelejted a kifogásokat! Kifogást találni mindig könnyű, ehhez nem kell változtatnod magadon. De garantálom, hogy nem lesz tőle jobb, és olyan meg egyszerűen nincs, hogy valamit nem lehet megoldani, max. nem látod a lehetőséget. (Ld. előző pont.)

7. Ragadd meg a lehetőségeket!

Majd holnap! Ugye ismerős? Majd holnap ezt csinálod, meg azt, aztán azt veszed észre, hogy eltelt egy hét, két hét, évek, évtizedek, és még mindig nem tettél semmit. A halogatás veszélyes. A holnap nem lesz alkalmasabb, mint az itt és a most! Ragadd meg a lehetőségeket minél hamarabb.

8. Élj a jelenben!

A boldog emberek itt és most vannak. Nem emésztik magukat azon, hogy a múltban mi történt, és nem aggódnak, hogy mi lesz. Az élet minden pillanatában képesek örömet találni.

9. Légy türelmes!

Mindennek eljön az ideje. Senkin sem segítesz, ha idegeskedsz azon, hogy várnod kell. Az életben sokszor adódik ilyen. Vársz a dugóban, vársz a sorban. Az is hosszú idő, mire szárba szökken az elültetett mag, tehát az egyetlen, amit tehetsz, hogy türelemmel vagy.

10. Ne add fel!

Amit épp kudarcnak élsz éppen meg, az egyáltalán nem biztos, hogy a történet vége. 😉 A boldog emberek számára a kudarc csupán egy állomás, mely élettapasztalatot ad, és tudják, hogy az igazi kaland csak utána kezdődik. 🙂

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életmód

Te is édesszájú vagy?

Az emberek többsége iszonyatosan édesszájú. Amikor a táplálkozáskutatók az elhízás okairól beszélnek, ami sajnos a magyarok 60%-át érinti, sokszor emlegetik a nem megfelelő

Tovább olvasom
Életvezetés

Álomból megélhetés. Hogyan valósítsd meg ötletedet?

Mi kell ahhoz, hogy a régóta dédelgetett álmod megvalósuljon? Hogyan tudsz szellemileg felkészülni arra, hogy az ötleted testet öltsön? Légy magabiztos és rettenthetetlen, tűzz ki célokat és könyörtelenül valósítsd meg azokat! Hallgass a szívedre és álmodból könnyen megélhetési forrás válik.

Tovább olvasom