Barion Pixel

10 önszeretet feladat, ami megváltoztatja a belső világodat

Ugyan itt a Valentin nap, de most nem a párkapcsolatról szeretnék beszélni, sokkal inkább arról, hogy magaddal hogyan eshetsz szerelembe.

Önzésnek gondolod? Szerintem egyáltalán nem az. Hiszen elég sok minden múlik azon, hogyan is állsz magadhoz, többek között a párkapcsolatod is. A külső világod a belső tüzkröződése, és hát nem mindegy mit mutatsz meg a világodból és hogyan érzed magad nap mint nap.

Ahhoz, hogy a legjobb verziót mutathasd meg magadból a világnak és a legjobb életedet élhesd, nemcsak gondoskodnod kell magadról, de feltételek nélkül kell szeretned önmagadat.

9 feladatot hoztam mára, amik elindítanak egy olyan úton, amitől garantáltan jobban fogod magad érezni, és a Világ is egy sokkal jobb hely lesz számodra.

1 LECKE – Hagyj fel azzal, hogy mindenkinek meg akarsz felelni

Sokan erejükön felül is igent mondanak olyan dolgokra (a megfelelési kényszer miatt), amire szívük szerint nemet mondanának. Azt gondolják, kevéssé fogják őket szeretni és elfogadni, ha nem tesznek mindennek és mindenkinek eleget. Nemet mondani nem jelent egyet azzal, hogy agresszívek, antipatikusak, gonoszak vagy éppen rosszindulatúak vagyunk. Ezt úgy is meg lehet tenni, hogy kedvesek, bájosak és pozitívak maradunk, és egy „köszönöm, de sajnos most ez nem fér bele nekem” mondattal egy mosoly kíséretében lezárjuk a beszélgetést.
Sajnos az emberi természetből fakadóan, az ilyen személyiségeket előszeretettel használják ki mások, és egyre többet kérnek/akarnak és követelnek, hiszen Te mindig ugrasz.
Tudatosítsd magadban, hogy nem ezen múlik az emberek szeretete, és úgy ne mondj igent, ha magadra közben NEMET mondasz.

2 LECKE – Hagyj fel az ítélkezéssel

Ha tudatában vagyunk, ha nem, onnantól kezdve, hogy kinyitottuk reggel a szemünket egészen odáig, hogy lefekszünk, ítélkezünk. Tudat alatt is minden és mindenki felett, még akkor is, ha ezt észre sem vesszük. A „belső hang” mindig véleményt alkot, másokról és magunkról is. „Mennyire szörnyű éjszakám volt/ Milyen karikás a szemem, /Ez a ruha totál előnytelen, mert vastagnak tűnik a combon benne/biztosan rossz napon lesz ezek után”, hogy csak egy párat említsek.

És sajnos az ítélkezés nem ér véget itt, folytatódik a belső monológ másokról is.
„Milyen szörnyű az a ruha rajta/ Borzalmas a frizurája/Vajon mitől néz ki ilyen jól, biztos önző, és csak magával foglalkozik/Mekkora a feneke, én nem mernék ilyen ruhát felvenni”
Hogy csak egy párat említsek.
A legrosszabb eset pedig még tovább fokozzuk mindezt, és hangot is adunk ennek, vagyis elkezdünk másokról pletykálni.

Minden ítélet másokról a saját hiányosságaink visszatükröződése, amikkel bizony dolgunk van.

3 LECKE – Engedd el az összehasonlítgatást

Ha fejleszteni szeretnéd az önszeretetedet és a legjobb életedet élni, az első, hogy el kell engedned önmagad összehasonlítgatását másokkal. Az a típus vagy, aki idegen emberekkel is gyakran összehasonlítja magát, akiket nem is ismer? Esetleg meglátsz egy posztot vagy fotót, és máris elindul a belső párbeszéd, miszerint kevés vagy, nem vagy olyan jó, szép, okos, ügyes, gazdag mint ő? Ebből sajnos sosem jöhetsz ki győztesen, mert onnantól, hogy összehasonlításba kezdesz, azt gondolod magadról, hogy nem egy egyedi, különleges, fantasztikus nő vagy, akiből csak egy van. Így mindig csak egy-egy hamis idol árnyéka maradsz.

A másik véglet, amikor nem magadat degradálod az összehasonlítással, hanem mások felett ítélkezel, úgy, hogy nem ismered őket. Legtöbbször semennyire sem. Ez legalább annyira káros, mint önmagad lehúzása.

4 LECKE – Engedd el az elvárásokat

Az a sok „KELL” az életünkben. Úgy kell kinézni, mint egy címlaplány, olyan állás és pasi kell, mint XY-nak van. Olyan helyekre kell utaznom, olyan kocsit kell vezetnem, olyan hajlékonynak kell lennem, mint a jóga tanárom. Minden mondat, amiben a KELL benne van, egy ellenállást vált ki tudat alatt belőled, és azt mutatja, mennyire kevés vagy. Azt mutatja, mennyire elégedetlen vagy, és általában egy olyan álmot kergetünk, amit lehet, hogy soha nem fogunk elérni, és igazából nem is biztos, hogy ha sikerülne az boldoggá tenne minket. Ha így lenne minden gazdag álomnő tökéletesen boldog lenne, márpedig ugyanúgy nem azok mint bárki más.

5 LECKE – Engedd el a múltat, ne görcsölj a jövőn, legyél teljes mértékben a JELENBEN

Sok ember a múltban él, és nem érti, miért nem halad az élete. A múlt rabságában vannak, és gyakran Téged is szeretnének oda visszarántani.
Düh és harag van bennük, a saját múltjuk vagy éppen a tiéd miatt.

A másik véglet a jövőtől való félelem, a jövő miatti aggodalom. A „mi lesz, ha…” kezdetű mondatok. Tudod Te is, hogy a félelmeink 90%-a teljes mértékben alaptalan, soha nem fog megtörténni, hacsak pont amiatt, hogy annyira azokon van a fókusz. Ahol a félelem, ott az energia. Ezért működnek az önbeteljesítő jóslatok.
Gyakorlatilag mindegy, hogy a múlton rágódsz, vagy a jövő miatt aggódsz, pont azt halasztod el, ami az élet ÉRTELME: a JELEN-LÉT-et. Ez az egyetlen valóságunk, jobb ha benne maradsz és nem szalasztod el.

6 LECKE – Tudatosítsd magadban, mennyire értékes vagy

Az, hogy mennyire érzed magad értékesnek, minden választásodra, döntésedre és az életed minden területére kihat. Kar a karban jár azzal, mennyire becsülöd önmagadat, és mit engedsz meg a külvilágnak, hogy megtegyen Veled.
Ez egy döntés. Mint ahogy a saját önértékelésed is. Nem függ semmilyen külső tényezőtől, csak a belső világodtól, ami viszont segít abban, hogy számodra méltó helyzetekben találd magad, amik jobbá, szebbé teszik az életedet.

7 LECKE – Kapcsolódj a lelkeddel

Akkora „zajban” él a legtöbb ember, hogy már azt sem tudja hogyan kell lecsendesedni, és hallgatni a belső hangjára, az intuíciójára. Pedig mindig ott van bennünk a válasz, csak sokszor nem „halljuk”, mert csak teperünk-teperünk megállás nélkül a mókuskerékben, és mire kiszállunk, már annyira fáradtak vagyunk, hogy bezuhanunk tudattalanul az ágyba, majd kezdődik minden elölről.
Annyi féle módon tudod lecsendesíteni magadat, és megállni kicsit a pillanatban, válassz hát olyan módot, ami számodra a legmegfelelőbb.
A spiritualitást nem kell valami túl bonyolult, vagy nélkülözésekkel teli, misztikus dolognak elképzelni.
Az nem más, mint kapcsolódni a saját lelki világoddal, ápolni azt, és ezáltal nyugodtabbnak, empatikusabbnak és kedvesebbnek maradni az emberekkel.

Önmagad legjobb guruja Te magad vagy!

8 LECKE – Randizz magaddal

Annyi módja van annak, hogy kényeztesd magadat. Az a bizonyos „Énidő” az önszeretet és öntisztelet szerves része. Hogy örömöt okozz magadnak olyan dolgokkal, amik feltöltenek, ellazítanak. Ez is öngondoskodás. Használd!

Egy magnéziumos fürdő gyertyafényben, levendula olajjal, utána egy marokkói argán olajos testápolás. Te is meg tudod csinálni magadnak otthon.
Feküdni a tengerparton, parkban, tónál hallgatva a természetet, kezedben a kedvenc könyveddel.
Menj el a kedvenc éttermedbe vagy moziba, akár egyedül is, és élvezd minden percét, persze telefon mentesen.
Menj el jógázni, utána pedig ülj be egy finom teára vagy kávéra valahová és élvezd a saját magad társaságát.
Nézd meg a napfelkeltét vagy naplementét valahol, miközben termoszból a kedvenc italodat kortyolgatod.
Tölts magadnak egy pohár száraz bort, és nézd meg a kedvenc filmedet vagy sorozatodat.
Menj el masszázsra és szaunázni, és éld meg teljesen a pillanatot.

Ezek csak inspirációk, de bármi mást is találhatsz, ami feltölt, kikapcsol, és senki másra nincs szükséged hozzá, csak saját magadra, mert neked kell lenned önmagad legjobb társaságának.

9 LECKE – Tartsd kordában az akadékoskodó énedet

Mindenkiben ott él a negatív énje, aki sokszor gonoszkodik, bírál, próbál elgáncsolni, elkedvteleníteni, vagy éppen elvenni az önbizalmadat és bátorságodat. Tartsd kordában ezt a belső hangot, mert mindig próbálkozni fog, és ha engedsz neki, az életedet egy láthatatlan börtönbe fogod élni, rengeteg lehetőségtől megfosztva, mert hallgattál arra a bizonyos belső kis hangra, aki azt mondja: „nem vagy elég”. Tanuld meg őt kezelni, és úgy fogod érezni, szárnyakat növesztettél és a határ csak a csillagos ég!

Legyél tudatos, figyeld magad tudatosan, amint érzed, hogy kezdődik a gyengítés, ne hagyd, hogy átvegye a hatalmat a negatív éned, fojtsd el már csírájában azt.
Válaszd mindig a szeretetet a félelem helyett, és olyan életet élhetsz, melyet talán korábban nem is képzeltél volna.

10 LECKE – A Tested a templomod – invesztálj úgy, mint a legjobb befektetők

Minden, amit eszel és teszel magaddal, vagy táplálja, vagy megakadályozza a betegséget.
Minden szokásod és döntésed jár egy következménnyel, először csak nagyon kis apró, szinte láthatatlan következményekkel, amit talán észre sem veszel.

Annyit tudsz „kivenni” az ÉLETEDBŐL és a testedből, amennyit bele fektettél. Semmivel sem többet.
Tekints rá úgy, mint egy templomra, ami biztonságot és nyugalmat ad. Mint egy vidámparkra, mely sok-sok örömöt és nevetést nyújthat. Mint egy tökéletes és biztonságos autóra, ami bárhová elvisz, ahová csak akarod.
A test egy fantasztikus CSODA, mely életet tud adni egy gyermeknek, ha akarod.

Tanuld meg TISZTELNI és IGAZÁN, őszintén SZERETNI magadat.

Mert az ÉLET itt kezdődik.

Élj olyan életet, amit imádsz, imádd az életet, amit élsz!

Az első lépés az ÖNSZERETET, amit akár elkezdhetnél ma is!

Boldog Valentin napot!

Ui.: Ha segítségre van szükséged az utadon, számíthatsz rám.
Megtanítalak arra, hogyan tiszteld szeresd saját magadat, és gondoskodj magadról úgy, ahogy megérdemled.

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életmód

Életmódváltásod alappillérei

Az összes fogyókúrának eladott program után 95%-ban pedig sajnos jön a „JOJO”, mint effektus. És kezdődik minden elölről. De ennek nem kell így lennie, ha

Tovább olvasom