Barion Pixel
csinos, egészséges nő szaunában, ezzel egészíti ki a diétát

A diéták útvesztőjében

Rövidtávú megoldások

Gondolom, Te is tapasztaltad, milyen hihetetlen mennyiségű információval traktálják az embereket, hogyan fogyjanak le pár hét alatt, mit egyenek és mit ne egyenek, mikor, hogyan. Csodatévő pirulák és módszerek, amik ígéretesen hangzanak első hallásra.

Sajnos ez azért nem ilyen egyszerű! Lehet, hogy le tudsz fogyni, de általában ezek azok a diéták és edzéstervek, amiket hosszú távon képtelenség tartani, és ahogy lefogytad, vissza is szeded, előfordulhat, hogy még többet is akár…

Minden ember más, más testfelépítéssel, vércsoporttal, hormonháztarással, anyagcserével, születési adottságokkal és metabolizmussal. Nem lehet általánosítani egy-egy étrendnél vagy edzéstervnél, nem beszélve arról, hogy komoly szemlélet- és életmódváltásra van szükséged ahhoz, hogy hosszútávon is tudd tartani az elért eredményt, esetleg még fejlődj is.

Ne csak egy fellángolás legyen, ami pár hónapig tart, hanem egy életen át tartó egészség.

Szállj magadba!

Lehet, hogy furcsán hangzik, de senki nem tudja jobban, mi kell Neked, mint Te magad. A legtöbb ember nem hallgat a “belső hangra”, nem veszi észre a figyelmeztető jeleket, amiből kiindulhatna, hogy egy számára tökéletes életmódot alakítson ki.

A szakértők arra valók, hogy lehetőségeket tárjanak fel előtted, amiből Te magad választhatsz, az edzők pedig azért vannak, hogy motiváljanak, segítsenek a gyakorlatok helyes kivitelezésében – de azt, hogy Neked éppen milyen sport jön be, a súlyzós edzés, futás, aerobik, zumba, vagy jóga, azt csak Te tudod!

Ha hosszútávú eredményeket szeretnél, mindenképp figyeld meg magad:

Kitartás, türelem!

Ha megtaláltad azt a diétát, edzés típust, ami Neked megfelelő, akkor már csak türelemre és kitartásra van szükség. Ne feszítsd a húrt a végsőkig, elég ha heti 3x 30 percet edzel, ha ezt folyamatosan, évekig tartani tudod. Semmi értelme a heti 5×3 órának, ha 3 hónap után abbahagyod! Semmi értelme egy drasztikus diétának, mint pl. léböjt 1 hétig, ha az a célod vele,hogy minél több súlyveszteség érjen, mert amint abbahagyod, rögtön visszajönnek a kilók. A jó munkához idő kell, Önmagaddal is!

Tippek a hosszútávú tökéletes alakért

Vannak praktikák azért, amik a legtöbb embernek bejönnek, jómagam is ezeket alkalmazom. Megosztok Veletek párat, próbáljátok ki, biztos beválnak Nektek is!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől