Barion Pixel

4 dolog, amivel bebikázhatod a szexuális életedet

Egy kapcsolat elején alig várjuk, hogy lehetőség nyíljon a szexre, és kevéssé szoktunk panaszkodni, hogy nincs meg a vágy. Nyilván ilyen is van, de ha már az elején nem kívánom a másikat, később ár biztosan nem  fogom.
Sajnos az együtt töltött idővel egyenes arányban nő a megszokás és kicsit az unalom is. Biztos vannak kivételek, de ez azért gyakran felmerülő probléma a hosszú évek óta együtt élő pároknál. Gyermek vállalás után, pedig még inkább oda lesz a vágy. Nyilván vannak kivételek, de sajnos ez az átlagos.

Nézzük, mit tehetünk!

Persze mindenkinél más működik, nem vagyunk egyformák, ezért általánosítani nem akarok, de adnék pár tippet, ami segíthet.

Vizualitás VS. Fantáziálás

A férfi alapvetően vizuális típus, a „látványra” gerjed, míg a nők sokkal inkább elmerülnek az elméjük alkotta sztorikban, esetleg erotikus filmekben, regényekben, fantáziaképekben.
Van az a közhely, miszerint „ledumálja a férfi a nőről a bugyit”, nos ennek van is alapja. Ha egy pasi humoros, jó a szövege, ápolt és intelligens, jól bánik a szavakkal, és igényes, a nőket nem érdekli a 6 kocka, és kemény bicepsz, mert így is le tudják venni a lábáról.

Hass az érzékszervekre

 

Nézzük például az öt érzékszervet!

Látás – a férfiak erőssége – vizuális típusok révén be lehet náluk vetni a csábító külsőt, ruhát, fehérneműt

Hallás – a nők erőssége – a „fülbe duruzsolással” el lehet őket lazítani, a szép szavaktól és dícséretektől a legtöbben elolvadnak

Szaglás – mindkét fél erőssége – a ferromonok akkor is hatnak, ha nem vagyunk tudatában. Vannak a kellemes és kellemetlen „illlatok”, ami mindenkinél más, de hatnak a nemi vágyra. Van, amikor megmagyarázhatatlan a vonzódás, mintha valami belső erő dolgozna, ez sokszor a ferromonoknak köszönhető.

Ízlelés – mindkét fél erőssége – egy kellemes, hozzánk közel álló íz izgalmi állapotba hozhatja mindkét felet, míg egyes ízek lehetnek kifejezetten taszítóak. Itt akár a nemi szervek ízére is gondolok, ami nem feltétlen egy abnormális állapotból adódó átmeneti helyzet, hanem az ember sajátos PH-ja. Ha ez nem passzol, bármit csinálhatunk, nem lesz az igazi.

Tapintás – mindkét fél erőssége – az ember legnagyobb erogén zónája a bőre. Telis – tele van érzőidegekkel. Egy hosszas simogatás, masszázs nem csak ellazít, megnyit, de előjátéknak is kiváló. Sokszor inkább a nők tartanak igényt ilyen jellegű közeledésre. Kedves férfiak, megéri ha tudomásul vesszük, hogy nem ugyanúgy működünk. Egy nőnek legtöbbször több időre van szüksége ahhoz, hogy hangulatba kerüljön, míg egy férfinak kevesebb is elég lehet. Azonban ha ezt nem adjuk meg a nőknek, akkor nem várhatjuk el, hogy rögtön izgalmi állapotba kerüljenek, és esetleg együtt érjen el velünk a csúcsra.

Négy Jolly – Joker, amivel hatással tudsz lenni a szexuális életedre

 

ALVÁS – Tudom, hogy sokan ezen szeretnek spórolni, de talán ez a legnagyobb hiba, ami elkövethetsz. Elegendő és kiegyensúlyozott, minőségi alvás nélkül a hormonrendszerünk kiegyensúlyozatlanná válik, a sejtek mérgező salakanyagokat építenek be, az immunrendszer lelassul, könnyebben megbetegszünk. Elkezdődik egy sejtkárosodás, fokozott öregedés, mentális bizonytalanság, szorongás, idegesség, türelmetlenség és éhség, amit legtöbbször finomított szénhidrátokból próbálunk pótolni, kevés sikerrel.

Alvás közben szabadulnak fel a regeneratív hormonok, anyagcsere szabályozó, méregtelenítő hatással bírnak a szervezetre, az éhség érzetünk pedig normalizálódik.

SPORT – A sport egy „önbizalom boost.” Endorfin szabadul fel sporttevékenység közben, mely ópiát hatással bír a szervezetre, fájdalom csillapító, kellemes érzés járja át egész testünket a boldogság hormon termelődésekor. Ezt erős aktivitáskor vagy izgalmi állapotban érhetjük el, amikor pulzus növekedés történik. Az endorfinrobbanás egész nap hatással van a szervezetünkre, hangulatunkra. Érdekességként ide tartozik, hogy a tartós napfény is képes pozitív hatást gyakorolni ránk.

TÁPLÁLKOZÁS – „Az vagy, amit megeszel.” Ezt is már sokszor hallottuk, mégse vesszük eléggé komolyan. A kiegyensúlyozott táplálkozásnak, a megfelelő makrók, vitaminok és ásványi anyagok bevitelével nemcsak az egészségünkben, de a hormonrendszerünk működésében, a szexuális vágyunkban, az energiaszintünkben is nagy szerepe van.

Szóval mindegy, milyen szexis rucit veszünk fel, vagy a Kama-Sutra hány pózát ismerjük, ha a fentiek nincsenek rendben, el se jutunk az ágyig, vagy legalábbis azt várjuk majd hulla fáradtan, hogy mikor lesz már vége.:-)

Először stabilizáljuk az alvást, alakítsunk ki egyészséges életmódot, sportoljunk rendszeresen, mely az önbizalmunkat is bebikázza, utána beszélhetünk fenomenális szexuális életről.

Valljuk be, aki 20 guggolást sem tud megcsinálni, vagy 100 métert futni teljes erőbedobással, attól túl sok mindent nem lehet elvárni az ágyban sem. Úgyhogy mozgásra fel!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életmód

Te is édesszájú vagy?

Az emberek többsége iszonyatosan édesszájú. Amikor a táplálkozáskutatók az elhízás okairól beszélnek, ami sajnos a magyarok 60%-át érinti, sokszor emlegetik a nem megfelelő

Tovább olvasom