Barion Pixel
súlyzós, edzőtermi edzés

Alma 7 titka, melynek alakját és fittségét köszönheti

Súlyzós és edzőtermi edzések

40 éves kor felett legkésőbb mindenkinek kötelezővé tenném a súlyzós edzéseket, hiszen bizonyos kor után az izomtömegünk csökkenni kezd, a testzsír viszont nő.
Feszességünket és tónusosságunkat leginkább a súlyzós edzésekkel lehet növelni, ami által az izomtömegünk is növekszik, ezért leszünk formásak.
Heti két alkalommal legalább ellátogatok edzőterembe, ahol nem félek a nagyobb súlyok megmozgatásától sem.

Futás

Én csak aktív meditációnak hívom, amikor végre jön a jó idő, csak én létezem, és a legjobb zenék az iPod-omon. Kitisztul a fejem, emellett remek állóképesség fejlesztő kardió tréning, és zsírégetésnek sem utolsó.
Gyönyörű szálkás lábakat és popsit csinál, és nem kerül pénzbe!

Spinning és Infra Shape

Egy igazi jó kis low impact, azaz alacsony intenzitású átmozgató és regeneráló edzés, mely közben egy 50 fokos infra szaunában vagy. Izzadás, méregtelenítés, kalória égetés, miközben megnézhetem a kedvenc sorozatomat, vagy éppen tanulhatok, olvashatok valamit. Az 50 perces edzés alatt több legyet is ütök egycsapásra.

Nyújtás

Elengedhetetlen mindenkinek. Nem csak az az 5 perc, amit esetleg edzés után bevetsz, ennél sajnos sokkal többre van szükség. Én heti két alkalommal nyújtom meg a teljes testemet, különös tekintettel a hátamra és a lábaimra.
Nemcsak azért, hogy a laptop előtt végzett ülőmunka káros hatásait kompenzáljam, hanem azért is, mert ettől lesz egy nő mozgása könnyed és légies, nem beszélve azokról a bizonyos spárgákról…:-)

Szex

Jöjjön a kedvencem! 🙂 Ha igazán jól és intenzíven csinálod, komoly edzés!
Fejleszti az állóképességet, tüdő kapacitást, fokozza a hajlékonyságot, és segít az agy endorfin termelésében, mely a boldogságunkért felelős!
Nyugtatja az idegeket, feltölt lelkileg, és fitten tart hormonális szempontból is!
A stresszoldás mellett a rendszeres szex szabályozza és beállítja a nők menstruációs ciklusát, sokkal nyugodtabbak, felszabadultabbak a rendszeresen szexuális életet élők. Hát kell ennél több? 🙂

A testmozgás persze nem elég, ha nem figyelünk oda a táplálkozásra. Következő blogbejegyzésemben megosztom Veletek, hogyan táplálkozom, mely hozzájárul alakom megtartásához, és egészségemhez, erőmhöz és jó közérzetemhez.

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Párkapcsolat

5 tipp, hogyan zárd le tökéletesen az évet

Az ünnepek közeledtével sokszor nem úgy zárjuk az évet, ahogy azt szeretnénk, mert a készülődés lendülete túlságosan elragad minket, és a szeretetteljes, intim, meghitt pillanatok helyét átveszi az év végi stressz. A munkahelyen, valamint a készülődés, menü és ajándék tervezés miatt is. Mert szeretnénk ha minden a lehető legtökéletesebbre sikerülne.

Tovább olvasom