Barion Pixel

Görcsösen szeretnél egy párkapcsolatot? Felejtsd el, íme 4 bombabiztos tipp a boldogsághoz

Miért a férfitől várod a kiteljesedést? Az elmúlt 16 évben, amióta nőkkel foglalkozom, mindig újra és újra felmerülő téma, amikor egy nő a megoldást az életére egy férfitől várja. Azt gondolja, ha majd lesz pasim, boldog párkapcsolatom, akkor minden összeáll, és kerek egészet fog alkotni. Abban egyet értek mindenkivel, hogy az ember társas lény, és alapvetően monogám, a legtöbb ember pedig arra törekszik, hogy megtalálja azt az embert, akivel majd leélheti biztonságban, boldogságban és szeretetben az életét, esetleg alkalom adtán családot alapíthat vele, ha van ilyen ambíciója. DE!

1. NINCS tökéletes férfi

Azonban szerintem nagyon téves gondolkodás, és egyben csapda is, ha azt hisszük, életünk számos területére gyógyír a pasi, aki majd jön fehér lovon. Először is ilyen NINCS. Nincs tökéletes férfi, mint ahogy tökéletes NŐ sem, ha ezt várjuk egész életünkben, bizony egyedül fogunk maradni.

2. A párkapcsolat kompromisszum

Egy párkapcsolat kompromisszum, ugyanúgy, mint az egészségünkbe vagy egy vállalkozásba, ebbe is bele kell tenni nap mint nap az energiát, hogy működjön, fejlődni egymással, nagyon toleránsnak lenni, fejleszteni a kommunikációt, érzelmi intelligenciánkat, és szép lassan összecsiszolódni.

3. Nagy Ő nélkül nincs boldogság?

Sok nő a férfitól várja azt, hogy majd kiteljesedik. Görcsösen akar egy kapcsolatot, bármit megtenne érte, hogy elmondhassa, „igen, egy boldog párkapcsolatban élek”, és azt gondolja, csak akkor lehet kerek egész az élete, ha megtalálja a Nagy Ő-t.

Ez a fajta gondolkodás több szempontból is sikertelenségre van ítélve. Egyrészt azért, mert minél görcsösebben és pánikszerűbben akarsz valamit, annál kevésbé fogod megkapni. Minél jobban aggódsz, mikor jön már el végre az igazi, ha végre eljött, akkor mikor vesz már el feleségül, annál kevésbé fognak ezek a dolgok bekövetkezni. És ez miattad van így! A legtöbb férfi alapból menekül a rámenős, tapadókorong nőktől, akik mindig azt hangoztatják, az „életem semmit nem ér nélküled”.

4. Kilépés a mártír szerepből

Sok nő ezt a mártír és önfeláldozó hozzáállást szerethetőnek gondolja, pedig sokkal inkább szánalmat ébreszt egy férfiban, nem izgalmat és vágyat.

Utána pedig, amikor mindent feladtunk a „pasi miatt”, nem értjük, miért kezel minket lábtörlőként, az „álomnő” titulus helyett, miért nem érdekeljük már őt és miért kezd el mást keresni.

Azt szeretném, hogy megértsd: két fél emberből soha nem lesz egy egész, maximum egy terápiás kapcsolat. Tudom-tudom, van olyan, hogy valaki úgy él párkapcsolatban, mintha Apa-Lánya, vagy Anya-Fia viszonyuk lenne, esetleg “testvérekként” vagy barátokként, néha egy kis „extrával”, de valljuk be őszintén, ez nem feltétlen az, amit szeretnénk.

Emlékszel az Amerikába jöttem című Eddie Murphy filmre? Abban volt egy jelenet, amikor feleséget keresett a király a fiának, akit Eddie Murphy alakított. Volt benne egy jelenet, amikor először találkozik a nővel, és bemutatkozik neki, fogalma sem volt, kit szán neki a király, ezért az tesztelte a nőt, mennyire önálló individum…

Utána megkérdezte:

„Mi a kedvenc ételed?” Mire a nő: “Ami neked, Felség.”
“Mi a kedvenc italod?” Mire a nő: “Ami neked, Felség.”
“Mi a kedvenc filmed?” – “Ami neked, Felség.”
Erre közölte a nővel, hogy nem veheti feleségül, ha ennyire nincs semmiről se véleménye. 🙂

Bár 1988-as a film, de még ma is megállja a helyét, mert még mindig sok olyan nő van, aki elkeseredetten keresi a férfit és kapaszkodna belé minden áron, tőle várva a megváltást, vagy éppen azért marad benne egy rossz kapcsolatban, konstatálva, hogy „ez jutott”, mert nincs annyi önbizalma, és az önértékelése olyan alacsonyan van, hogy bármit tesznek vele, tűri, csak hogy nehogy elhagyják.

Fektesd először magadba az energiát, fejlődj, tanulj, tegyél szert nagyobb önismeretre, és amikor készen állsz, akkor fogod megtalálni azt a megfelelő partnert, akivel méltók vagytok egymáshoz, és valóban hosszú ideig működő boldog párkapcsolat lehet belőle.

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életmód

Életmódváltásod alappillérei

Az összes fogyókúrának eladott program után 95%-ban pedig sajnos jön a „JOJO”, mint effektus. És kezdődik minden elölről. De ennek nem kell így lennie, ha

Tovább olvasom
Önbizalom

Mondj igent magadra!

Az ÉLETED múlik az önbizalmadon. Túlzásnak hangzik? Hidd el, nem az. Gondold csak végig, mennyi mindenbe bele se kezdtél, vagy éppenséggel nem úgy

Tovább olvasom