Így vedd rá a párod az életmódváltásra zsörtölődés és konfliktusok nélkül

Szeretnéd rávenni a párod a tudatosabb életmódra, a mozgásra és az aktivitásra, de félsz az esetleges konfliktusoktól? Ebben a cikkben megmutatom, hogyan motiválhatod őt sikeresen az életmódváltásra, morgás és zsörtölődés nélkül is.

Az őszinte és megértő kommunikáció mindennek az alapja

Számíts rá, hogy amikor előállsz a farbával, a párod bizonytalanságot fog érezni. Felmerül benne a kérdés, hogy milyen indíttatásból szeretnéd őt rábírni az egészségesebb étkezésre, a rendszeres sportolásra, az életmódváltásra?

Habár a férfiak ego fronton stabilabbak hozzánk képest, azért egy ilyen beszélgetés a pasidnál is felvetheti a „most akkor nem vagyok elég jó neki, már nem is szeret” típusú kételyek némelyikét.

Úgyhogy mondd el neki őszintén, mennyire fontos neked és csak a hosszútávú egészségének akarsz jót. Hidd el, így sokkal nyitottabb lesz a kéréseidre ő is.

Ha jól ismered a párod, a motivációjának a kulcsát is tudni fogod

A legtöbb férfi imád célokat kitűzni, azt pedig képtelen elviselni, ha az egoja sérül. Amikor tehát a párod az életmódváltás irányába szeretnéd motiválni, ezt a két faktort kellene ügyesen kiaknázni.

Már csak azt kell kisilabizálni, hogy nála mi működik a legjobban? A nyárra tervezett egzotikus üdülésen volna ciki sörhassal megjelenni, a baráti focimeccseken teljesíthetne jobban tudatosabb életmóddal, esetleg a kapcsolatotokat lobbanthatná újra lángra sportos alakkal?

Gondolkodj egy kicsit azon, hogy nála a motiváció melyik elemei tudnák a leginkább elősegíteni a változást. Biztosra veszem, hogy egy kis brainstorming után sorra jönnek majd az ötletek.

Egy-egy közös bevásárlás is sokat lendíthet az életmódváltás projekten

Talán nem lesz a legkönnyebb feladat, de hétvégenként próbáld meg rávenni őt a közös bevásárlásra. Ezzel ugyanis kedvező alkalmat teremtesz arra, hogy együtt találjátok ki az ebéd és vacsora menüjét is.

A kenyeres pult helyett kapásból vegyétek célba a zöldség és gyümölcs osztályt, az édességeket messziről kerüljétek, miközben a söröknél se időzzetek el túl sokáig. A sorban állás közben pedig mondd el neki, igazi hősként tekintesz rá a kitartásáért és a figyelmességéért.

Otthon pedig egy közös főzéssel tehetitek fel a koronát a közös elfoglaltságra. Az együtt kreált menühöz pedig bonthattok valamilyen száraz vagy vörösbort, és beszélgessetek egy kellemeset.

Haladj kis lépésekben és ne ijeszd meg őt komoly változtatásokkal

Hogyha a párod étrendjét jelenleg a „húst hússal” attitűd határozza meg, ne akard holnaptól léböjtkúrára fogni. Persze jó eséllyel attól is kiakad majd, ha a chips és az esti meccs mellé fogyasztott kedvenc söritalának a megvonása mellett még heti ötször a futásra is rá akarod bírni.

Az életmódváltás sikerének a kulcsa a fokozatosságban és a szokásformálásban rejlik. Annál is inkább, mivel lépésről lépésre haladva számára is komfortosabb lesz a folyamat. Egyre inkább úgy fogja érezni, hogy a „Drágám, szeretném, ha egészségesebb lennél” projekt nem is olyan vészes.

Ügyesen alakítva a folyamatot egy idő után nem is kell majd noszogatnod, a rendszeres saláta és zöldségfogyasztáson túl pedig önszántából ragad majd edzőfelszerelést.

A közös sportolás bónuszként még minőségi együtt töltött idővel is felérhet

Manapság párok tucatjai szenvednek attól, hogy egyszerűen nincs idejük egymásra. Ott van a munka, a gyermeknevelés, a napi szinten elintézendő apró-cseprő ügyekről nem is beszélve. Holott némi tervezésre volna csak szükség, a közös érdeklődési pontok összehangolása mellett.

Ha már egyébként is a tudatos életmód irányába szeretnéd terelni a párod, akkor járjatok közösen sportolni. Többek között a futás, kerékpár, squash, úszás, vagy mondjuk a tenisz is olyan mozgásformának számít, ami páros elfoglaltságként is tökéletes.

A titok a megértő és őszinte kommunikációban rejlik. Ha a párod számára is világos lesz, hogy az életmódváltás dolog érte és nem ellene irányul, akkor könnyebben együtt fog működni.

Bónusz tipp

Ha a párod mellett a saját mindennapjaidban is kacérkodsz az életmódváltás gondolatával, szívből ajánlom neked Absolutely Woman CLUB tagságot. A tőlem kapott támogatáson túl itt semmit nem kell egyedül kitalálnod, kikísérletezned vagy megoldanod, hiszen instant segítséget kapsz a megvalósításhoz.

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Életvezetés

Hogyan alkalmazkodj az otthoni munkához?

Ha esetleg megkérdeznéd az embereket rólam, valószínűleg azt mondanák, abszolút extrovertált és társaságkedvelő vagyok. Hisz 16 évet dolgoztam színpadon közönség előtt, rengeteg előadást

Tovább olvasom
Életmód

Hidratálj tudatosan!

Az egészséges életmód elkötelezettjei gyakran kerülnek nehéz helyzetbe, hiszen a legfrissebb kutatási eredmények sokszor cáfolnak rá a korábban rendíthetetlennek hitt táplálkozási ajánlásokra.

Tovább olvasom