Barion Pixel

Így vedd rá a párod az életmódváltásra zsörtölődés és konfliktusok nélkül

Szeretnéd rávenni a párod a tudatosabb életmódra, a mozgásra és az aktivitásra, de félsz az esetleges konfliktusoktól? Ebben a cikkben megmutatom, hogyan motiválhatod őt sikeresen az életmódváltásra, morgás és zsörtölődés nélkül is.

Az őszinte és megértő kommunikáció mindennek az alapja

Számíts rá, hogy amikor előállsz a farbával, a párod bizonytalanságot fog érezni. Felmerül benne a kérdés, hogy milyen indíttatásból szeretnéd őt rábírni az egészségesebb étkezésre, a rendszeres sportolásra, az életmódváltásra?

Habár a férfiak ego fronton stabilabbak hozzánk képest, azért egy ilyen beszélgetés a pasidnál is felvetheti a „most akkor nem vagyok elég jó neki, már nem is szeret” típusú kételyek némelyikét.

Úgyhogy mondd el neki őszintén, mennyire fontos neked és csak a hosszútávú egészségének akarsz jót. Hidd el, így sokkal nyitottabb lesz a kéréseidre ő is.

Ha jól ismered a párod, a motivációjának a kulcsát is tudni fogod

A legtöbb férfi imád célokat kitűzni, azt pedig képtelen elviselni, ha az egoja sérül. Amikor tehát a párod az életmódváltás irányába szeretnéd motiválni, ezt a két faktort kellene ügyesen kiaknázni.

Már csak azt kell kisilabizálni, hogy nála mi működik a legjobban? A nyárra tervezett egzotikus üdülésen volna ciki sörhassal megjelenni, a baráti focimeccseken teljesíthetne jobban tudatosabb életmóddal, esetleg a kapcsolatotokat lobbanthatná újra lángra sportos alakkal?

Gondolkodj egy kicsit azon, hogy nála a motiváció melyik elemei tudnák a leginkább elősegíteni a változást. Biztosra veszem, hogy egy kis brainstorming után sorra jönnek majd az ötletek.

Egy-egy közös bevásárlás is sokat lendíthet az életmódváltás projekten

Talán nem lesz a legkönnyebb feladat, de hétvégenként próbáld meg rávenni őt a közös bevásárlásra. Ezzel ugyanis kedvező alkalmat teremtesz arra, hogy együtt találjátok ki az ebéd és vacsora menüjét is.

A kenyeres pult helyett kapásból vegyétek célba a zöldség és gyümölcs osztályt, az édességeket messziről kerüljétek, miközben a söröknél se időzzetek el túl sokáig. A sorban állás közben pedig mondd el neki, igazi hősként tekintesz rá a kitartásáért és a figyelmességéért.

Otthon pedig egy közös főzéssel tehetitek fel a koronát a közös elfoglaltságra. Az együtt kreált menühöz pedig bonthattok valamilyen száraz vagy vörösbort, és beszélgessetek egy kellemeset.

Haladj kis lépésekben és ne ijeszd meg őt komoly változtatásokkal

Hogyha a párod étrendjét jelenleg a „húst hússal” attitűd határozza meg, ne akard holnaptól léböjtkúrára fogni. Persze jó eséllyel attól is kiakad majd, ha a chips és az esti meccs mellé fogyasztott kedvenc söritalának a megvonása mellett még heti ötször a futásra is rá akarod bírni.

Az életmódváltás sikerének a kulcsa a fokozatosságban és a szokásformálásban rejlik. Annál is inkább, mivel lépésről lépésre haladva számára is komfortosabb lesz a folyamat. Egyre inkább úgy fogja érezni, hogy a „Drágám, szeretném, ha egészségesebb lennél” projekt nem is olyan vészes.

Ügyesen alakítva a folyamatot egy idő után nem is kell majd noszogatnod, a rendszeres saláta és zöldségfogyasztáson túl pedig önszántából ragad majd edzőfelszerelést.

A közös sportolás bónuszként még minőségi együtt töltött idővel is felérhet

Manapság párok tucatjai szenvednek attól, hogy egyszerűen nincs idejük egymásra. Ott van a munka, a gyermeknevelés, a napi szinten elintézendő apró-cseprő ügyekről nem is beszélve. Holott némi tervezésre volna csak szükség, a közös érdeklődési pontok összehangolása mellett.

Ha már egyébként is a tudatos életmód irányába szeretnéd terelni a párod, akkor járjatok közösen sportolni. Többek között a futás, kerékpár, squash, úszás, vagy mondjuk a tenisz is olyan mozgásformának számít, ami páros elfoglaltságként is tökéletes.

A titok a megértő és őszinte kommunikációban rejlik. Ha a párod számára is világos lesz, hogy az életmódváltás dolog érte és nem ellene irányul, akkor könnyebben együtt fog működni.

Bónusz tipp

Ha a párod mellett a saját mindennapjaidban is kacérkodsz az életmódváltás gondolatával, szívből ajánlom neked Absolutely Woman CLUB tagságot. A tőlem kapott támogatáson túl itt semmit nem kell egyedül kitalálnod, kikísérletezned vagy megoldanod, hiszen instant segítséget kapsz a megvalósításhoz.

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől