futás

Szeretnél lapos, izmos hasat? Íme a tippjeim…

Muffin top, “kapaszkodó”, úszógumi, hurkák, terhesség után visszamaradt poci, és még sorolhatnám… Bizonyára mindenki találkozott már vele.
A mai rohanó világban nem sok időnk marad rendszeres mozgásra, főleg főállás, több állás, vagy esetleg gyerek mellett – de azért van remény a lapos és izmos hasra.

Megosztom Veletek tippjeimet, saját tapasztalataim alapján hogyan lehet elérni a csúcsformát, és előcsalogatni a kockákat!

Must DO Tip #1

Attól, hogy felüléseket csinálsz, még nem lesz 6 kockád, de 4 sem, és nem lesz szálkás hasizmod.

Mind a 4 területre kell fókuszálnod a gyakorlatokkal (oldalsó fűrészizom, külső ferde hasizom, belső ferde hasizom, egyenes hasizom), hogy tónusosabb, feszesebb, szálkásabb és definiáltabb legyen a hasad.
Végezz a szokásos lábemelés és hasprés kombinációk mellett összetettebb hasizomgyakorlatokat, mint a törzsfordítások, körök, plank.

Must DO Tip #2

Muszáj, hogy testzsírt veszítsd, hogy előbukkanjanak a kockák a fedésből, ehhez pedig egy “tiszta” étkezési tervet kell követned, nincs mese! Legalább 3 hónapig kövesd ezt, hogy a szervezetet elkezdje a zsírt felhasználni, ezáltal szálkásabb testre tegyél szert és laposabb hasra.

Egyél rengeteg friss zöldséget, sovány fehér húsokat, halakat, ás igyál tisztított vizet, legalább 2-3 litert naponta.

Gyümölcsöt csak nagyon limitáltan fogyassz a gyümölcscukor tartalom miatt, és azt is leginkább a nap elején.

Csökkentsd időlegesen a sófogyasztásodat és szénhidrátbeviteledet, mely megköti a vizet a testedben.

Must DO Tip #3

Edzés nélkül nem úszod meg, bármennyire is jó lenne! Iktass be legalább heti 3 alkalommal magasabb intenzitású, intervall cardio edzést, ami segíti a zsírégetést, szálkásítást.

Legolcsóbb edzés a futás, főleg jó időben! Fuss, amilyen gyorsan csak tudsz 20 másodpercig, majd pihenj 10 másodpercet. Ezt ismételd 20-30 percig.

Ha szigorúan betartod a fent említetteket legalább 2 hónapig, ígérem, drasztikus változások fognak bekövetkezni. Tested teljesen meg fog változni!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

szauna
Életmód

A diéták útvesztőjében

Rövidtávú megoldások Gondolom, Te is tapasztaltad, milyen hihetetlen mennyiségű információval traktálják az embereket, hogyan fogyjanak le pár hét alatt, mit egyenek és mit

Tovább olvasom
Életvezetés

Hogyan alkalmazkodj az otthoni munkához?

Ha esetleg megkérdeznéd az embereket rólam, valószínűleg azt mondanák, abszolút extrovertált és társaságkedvelő vagyok. Hisz 16 évet dolgoztam színpadon közönség előtt, rengeteg előadást

Tovább olvasom