Barion Pixel
futó nő, izmos has a célja, ezért edz

Szeretnél lapos, izmos hasat? Íme a tippjeim…

Muffin top, “kapaszkodó”, úszógumi, hurkák, terhesség után visszamaradt poci, és még sorolhatnám… Bizonyára mindenki találkozott már vele.
A mai rohanó világban nem sok időnk marad rendszeres mozgásra, főleg főállás, több állás, vagy esetleg gyerek mellett – de azért van remény a lapos és izmos hasra.

Megosztom Veletek tippjeimet, saját tapasztalataim alapján hogyan lehet elérni a csúcsformát, és előcsalogatni a kockákat!

Must DO Tip #1

Attól, hogy felüléseket csinálsz, még nem lesz 6 kockád, de 4 sem, és nem lesz szálkás hasizmod.

Mind a 4 területre kell fókuszálnod a gyakorlatokkal (oldalsó fűrészizom, külső ferde hasizom, belső ferde hasizom, egyenes hasizom), hogy tónusosabb, feszesebb, szálkásabb és definiáltabb legyen a hasad.
Végezz a szokásos lábemelés és hasprés kombinációk mellett összetettebb hasizomgyakorlatokat, mint a törzsfordítások, körök, plank.

Must DO Tip #2

Muszáj, hogy testzsírt veszítsd, hogy előbukkanjanak a kockák a fedésből, ehhez pedig egy “tiszta” étkezési tervet kell követned, nincs mese! Legalább 3 hónapig kövesd ezt, hogy a szervezetet elkezdje a zsírt felhasználni, ezáltal szálkásabb testre tegyél szert és laposabb hasra.

Egyél rengeteg friss zöldséget, sovány fehér húsokat, halakat, ás igyál tisztított vizet, legalább 2-3 litert naponta.

Gyümölcsöt csak nagyon limitáltan fogyassz a gyümölcscukor tartalom miatt, és azt is leginkább a nap elején.

Csökkentsd időlegesen a sófogyasztásodat és szénhidrátbeviteledet, mely megköti a vizet a testedben.

Must DO Tip #3

Edzés nélkül nem úszod meg, bármennyire is jó lenne! Iktass be legalább heti 3 alkalommal magasabb intenzitású, intervall cardio edzést, ami segíti a zsírégetést, szálkásítást.

Legolcsóbb edzés a futás, főleg jó időben! Fuss, amilyen gyorsan csak tudsz 20 másodpercig, majd pihenj 10 másodpercet. Ezt ismételd 20-30 percig.

Ha szigorúan betartod a fent említetteket legalább 2 hónapig, ígérem, drasztikus változások fognak bekövetkezni. Tested teljesen meg fog változni!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Önbizalom

A boldog emberek 10 titka

Elgondolkoztál már azon, hogy vajon a boldog emberek mit tudnak, amit Te esetleg még nem? A boldogság kulcsa nem egy jó állás, vagy

Tovább olvasom