Barion Pixel

10 dolog, amit ha feladsz, boldogabb leszel 2022-ben

Ilyenkor szoktuk mondani, Új év, új Élet! Aztán lassan arra eszmélünk, semmi nem változott az előző évhez képest, és ugyanabba a verklibe szálltunk vissza, amibe tavaly is kerültünk. Rohanunk, kapkodunk, és az Élet is elrohan mellettünk. Megint nem tudjuk megélni a pillanatot, a minőségi időt, a kikapcsolódást, a felhőtlenséget.

Engedd el ezt 10 dolgot, és meglátod a stressz helyett boldogság köszönt a mindennapjaidba! Ha nem is érzed majd rögtön a teljes átalakulást, de egyre kevesebb lesz a stresszes időszakod, és több a boldog és nyugodt pillanatod!

Lássuk csak, miket is kell teljesen elengedned!

Időrablók

Tedd fel magadnak a kérdést, valóban segítenek azok a dolgok, amivel az időt töltöd, hogy közelebb kerülj a céljaidhoz? Hogy jobban, egészségesebben és boldogabban érezd magad? A sokadik játék a telefonodon, a folyamatos net függőséged nehogy lemaradj valamiről a Facebook-on vagy az Instán.

Vég nélküli bambulás és pörgetés, úgy hogy 5 perc múlva már nem is emlékszel a “cuki” macskás videóra amit néztél. Esetleg az újabb és újabb sorozatok, amikre mindig azt mondják hogy a legjobb ami valaha készült? Ne aggódj, mindannyiunknak van hasonló idővesztegetése nap mint nap…és mindannyiunknak le kellene szokni ezekről a dolgokról, mert igazából SEMMIT sem adnak az életedhez! Kezd el visszavenni ezeket még ma!

Közösségi média féltékenység

Biztosan Te is ismered az érzést. A közösségi média abszolút pozitívuma, hogy könnyen tudod tartani a kapcsolatot közeli és távoli barátaiddal, de sajnos legtöbben nem csak erra használják. Ahogy mások oldalait nézegeted, böngészed, gyakran féltékenységet érzel, miért néz ki jobban, miért izgalmasabb az élete, miért van több szabadideje vagy jobb programjai. Irigységet érzel, vagy sajnálatot, mert van, aki postjaival pont ezt szeretné kiváltani. Hogy sajnálják. Egyik sem túl építő számodra, így jobb, ha ezeket is elengeded. Ne a legújabb filterben találd meg a szépséget, hanem a mindennapokban. Ne a még több LIKE-ra apellálj, ne ettől érezd magad szépnek és jónak, hanem próbálj meg a való életben létezni.

A meggyőződés, hogy muszáj egészségmániásnak lenni ahhoz, hogy egészséges legyél

Amikor minden a fitness-ről, egészséges életmódról szól, és mindenki többet törődik a külsejével és egészségével, mint valaha, nagy a nyomás az embereken.

Attól, hogy megeszel néha egy szelet süteményt, reggel kávéval indítod a napot, este pedig egy pohár vörösborral zárod, még nem vagy kevéssé egészséges. Próbálj meg kis lépésekkel haladni, és ne az étkezésed és edzésed körül forogjon minden a nap folyamán. Ez nem csak Neked frusztráló, hanem a környezetednek is. Az egészségmánia is függőség, és mint minden függőség, ez is negatív.

Reggeli e-mailek

Ahogy felébredünk, még van, hogy ki sem kelünk az ágyból, már a telefonunkon nézzük az e-maileket, üzeneteket. A napunk rögtön stresszel indul, és a nyomással, hogy megint mit kell kihozzunk a napból, és milyen elvárásoknak kell megfelelni. Próbáld meg pozitív gondolatokkal és tervekkel indítani a napot, átgondolva feladataidat. Igyál egy finom teát vagy kávét az ágyban, tervezd el a napod, azt a lehető legpozitívabban látva, így sokkal nagyobb energiával és bizakodással vágsz majd neki a napnak.

Panaszkodás

Ne a negativitásra fókuszálj! Minél többet beszélsz arról, mi nem működik, annál nehezebben mászol ki a negatív energia körből. Próbálj meg a lehető legkevesebbet panaszkodni és elégedetlenkedni, ne lovald bele magad azokba a dolgokba, amikkel elégedetlen vagy. Ha beszélsz is a problémáidról a hozzád közelebb állóknak, mindig legyél bizakodó, és tudd, ez csak átmeneti állapot, nem tart örökké.

Negatív gondolataidon rágódni

A negativitás negativitást szül. Minél több negatív gondolatod van, és minél hosszabb ideig, annál nehezebben tudsz majd kimászni ebből a gödörből. Próbálj meg leszokni erről, és pozitív megerősítésekkel kiütni a negatívat.

A múlt és jelen

A múlt már csak történelem, a jövő rejtelem, ahogy szokták mondani. Életünket, ha jobban belegondolunk, ez keseríti meg legjobban. Vagy a múlton való rágódás, lelkiismeret fordulás, vagy a jövőtől való félelem és aggodalom. Ha jobban tudsz a jelenben élni, és fókuszálni a “most”-ra, mintha csak az létezne, minden napodból a maximumot hoznád ki, felszabadultabb lennél és boldogabb.

Az imidzsed

Mindenki a tökéletességre törekszik, próbálja kihozni a maximumot. Óriási nyomást helyez magára, korlátokat szab, a legtöbb ember mást akar mutatni, mint ami valójában! Szabadítsd fel magad, és ne érdekeljen mindig, ki mit gondol rólad. Ne engedd, hogy korod, külsőd vagy munkád korlátozzon, ne az alapján élj, hogy másoknak megfelelj. Légy Önmagad, lény igazi, légy eredeti.

Külső tényezők a boldogságodhoz

Biztosan hallottad már a mondatot, vagy másoktól, vagy a saját fejedben: boldog leszek majd, ha vékonyabb leszek/lesz munkám/ szabadidőm/párkapcsolatom stb. Micsoda idővesztegetés! A boldogságod nem függhet külső tényezőktől. Próbáld meg önmagadban megtalálni azt.

2022

2021-es év már véget ért, mégis sokan még mindig “ebben a táskában” kotorásznak. Semmi értelme azon rágódnod, mi volt, milyen hibákat követtél el, mit nem csináltál jól, vagy milyen rossz szokásaid voltak. Új év, új élet, új lehetőség. Kaptál egy új üres füzetet a 2022-es évre, rajtad múlik, mit írsz bele, és ez akár lehet egy bestseller is!

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől

Önbizalom

A boldog emberek 10 titka

Elgondolkoztál már azon, hogy vajon a boldog emberek mit tudnak, amit Te esetleg még nem? A boldogság kulcsa nem egy jó állás, vagy

Tovább olvasom