Barion Pixel

Egyszerű, de roppant hatásos praktikák a szívderítő tavaszi megújuláshoz

Miközben ezeket a sorokat olvasod, odakint szép lassan egyre gyakoribb jelenség a vidám madárcsicsergés, és a napsütéses órák száma is folyamatosan növekszik. Ennek apropóján a csodálatos tavaszi megújulás gyakorlati tippjeit gyűjtöttem össze neked.

Tüntess el mindent, ami a dermesztő téli időszakra emlékeztet

A tél utolsó hetei mindig olyanok, mint egy nemkívánatos vendég. Valahogy túl sokáig marad, miközben szíved szerint már búcsúznál tőle. Viszont a jelek szerint mostanra tényleg vége a fagyos, szürke és végeláthatatlanul sötét hónapoknak.
Ilyenkor mindig rászánok néhány szabad órát arra, hogy a környezetemben is megtörténjen az évszakváltás. Igyekszem a lakás minden helyiségébe teljesen új energiákat csempészni, hogy a tavasz bizsergető lendülete ténylegesen felválthassa az egyhangúságot.

Fogadok, hogy a ruhatáradra is ráfér egy egészséges frissítés

Nálam ilyenkor a gardrób hátsó szekcióiba költöznek a vastag kabátok, a meleg pulóverek, a téli csizmákkal együtt. Egyszerűen imádom azt, amikor az így felszabadult helyet színes, könnyed és üdítő darabokkal töltöm meg.
Persze a rögtönzött otthoni költöztetéssel párhuzamosan szeretem végig pásztázni a kedvenc online és offline ruhaboltjaim kollekcióit is. Fogadok, hogy nálad is toplistás helyen van a kedvenc programok között néhány izgalmas tavaszi felső, kabát vagy cipő begyűjtése.

Még jobb, ha néhány barátnőd is csatlakozik az elmaradhatatlan tavaszi „vadászathoz”.

A tavaszi megújulás jegyében ejtsd útba a fodrászod és a kozmetikusod is

Olyan ez, mint egyfajta ünnepi rituálé. Szegény hajadnak és bőrödnek bizonyára elég megpróbáltatást jelentett a hosszú és dermesztő tél ahhoz, hogy némi extra törődést biztosítsd neki.

Bizonyos mértékig akár szabad kezet is adhatsz a fodrászodnak és a kozmetikusodnak. Az új évszakhoz új frizura címszóval kísérletezhetsz is, persze csakis az egyéni ízlésednek és a bátorságodnak megfelelő mértékben.

A legjobb, hogy ezzel a rutinnal a testi megújulás mellett a belsődnek is extra energiatöltetet biztosíthatsz. Pláne a feléd áradó bókok és dicsérő szavak hatására, amik az új hajad és az egészségesen csillogó bőröd hatására feléd záporoznak majd.

A tavasz apropóján az étrendedre is ráférhet egy jótékony ráncfelvarrás

A márciusnak, illetve különösen az áprilisnak és a májusnak van egyfajta erőteljes lendülete. Olyan kedvező irányba tartó hullámról van szó, amire viszonylag könnyű felkapaszkodni. Pláne akkor, ha eltökélt szándékod minél hamarabb csúcsformába lendülni.

Ha valamikor, akkor most tényleg ideje száműzni az étrendedből mindenféle nehéz, zsíros és magas cukor tartalmú élelmiszert. A tavaszi zsongás varázsától fűtve úgyis könnyebb lesz végigcsinálni a napokat könnyed salátákkal, zöldségekkel és magas tápértékű élelmiszerekkel.

Gondolj csak bele, mennyivel kedvezőbb előjelekkel kanyarodhatsz így rá arra a periódusra, amikor lassan a bikini forma időzítése lesz a kérdés.

Töltődj fel mozgással és az első tavaszi napsugarak simogató erejével

Vagyis ne töltsd a napokat a négy fal között, ehelyett irány a szabadba. Pandémia ide vagy oda, futni, sétálni vagy kerékpározni most is kockázatmentesen tudsz a szabadban. Ha pedig néha beesik egy-egy esősebb nap, csináld végig otthon bármelyik online edzésemet.

Persze könnyen lehet, hogy az első tavaszi napsugarak pozitív hatásán felbuzdulva egyébként sem akaródzik tétlenül otthon ülni a fenekeden. Csakis bátorítani tudlak, légy aktív és mozogj minél többet.

Bónusz tipp

A hamisítatlan tavaszi megújulás az egyik kiemelt topic, amivel az Absolutely Woman Club közösségén belül segíteni tudunk Téged. Nyugodtan kattints a linkre és győződj meg a csatlakozás részleteiről a saját szemeddel.

Pirner Alma

A szerzőről

Szia, Pirner Alma vagyok. Folyamatosan frissülő blogbejegyzéseimmel inspirállak, hogy megtaláld a saját utadat, és olyan életet élj, amilyet csak szeretnél.

Kategóriák

További bejegyzések a szerzőtől